Regulowany palmrest
Regulowany palmrest
Robiąc przymiarki do FT, ale może i do HFT, postanowiłem zrobić sobie regulowany palmrest. Dałem ogłoszenie dotyczące zakupu w rozsądne cenie, ale brak odzewu a u komercyjnych to ładne parę stów. Postanowiłem więc wykonać go samodzielnie, gdyż konstrukcja banalna.
Założenia są takie, że ma się dać szybko podnieść/opuścić i ustawić kąt ( bez użycia narzędzi) zachowując jednocześnie starczającą sztywność.
Większość części już mam: płaskownik aluminiowy na palmrest, z tego samego płaskownika wytnę regulowane ramiona, aluminiowe klamry do zaciskania siodełek rowerowych też kupione, jeszcze czekam na pręt kwadratowy aluminiowy o przekroju 3cm jako elementy do mocowania przegubów. Póki co poglądowy rysunek, jak zmontuję całość to wrzucę, może ktoś też sobie będzie chciał zrobić
Założenia są takie, że ma się dać szybko podnieść/opuścić i ustawić kąt ( bez użycia narzędzi) zachowując jednocześnie starczającą sztywność.
Większość części już mam: płaskownik aluminiowy na palmrest, z tego samego płaskownika wytnę regulowane ramiona, aluminiowe klamry do zaciskania siodełek rowerowych też kupione, jeszcze czekam na pręt kwadratowy aluminiowy o przekroju 3cm jako elementy do mocowania przegubów. Póki co poglądowy rysunek, jak zmontuję całość to wrzucę, może ktoś też sobie będzie chciał zrobić
WSST
Re: Regulowany palmrest
Powodzenia w majsterkowaniu - czekam na fotki !
Jaki zakres regulacji przewidujesz ?
Jaki zakres regulacji przewidujesz ?
Pozdrawiam
Marek
Marek
Przemo, może byś zrobił takie dwa ?? Też się rozglądam za palmrestem i jak zwykle nie można nic w dobrej cenie kupić :(
Dolnośląska Grupa Strzelectwa Terenowego
www.hftbeaver.org
www.hftbeaver.org
Dzięki, ale u mnie z czasem jest jeszcze gorzej. Do tego jak coś nie działa na bateryjki to już nie moja branża i nawet książka " zrób to sam " Adam Słodowy nie pomoże... :( Poczekam na finał Twojej pracy.
Dolnośląska Grupa Strzelectwa Terenowego
www.hftbeaver.org
www.hftbeaver.org
Mam tak samo, ale u mnie najlepiej jak jest 230V.Jaro pisze:Dzięki, ale u mnie z czasem jest jeszcze gorzej. Do tego jak coś nie działa na bateryjki to już nie moja branża i nawet książka " zrób to sam " Adam Słodowy nie pomoże... :( Poczekam na finał Twojej pracy.
Bo ja myślałem, że "Miś" to film fabularny, a to jest dokument.