Witam wszystkich

Tutaj można się przywitać
Awatar użytkownika
Czarodziej

Witam wszystkich

Post autor: Czarodziej »

Witam wszystkich pasjonatów strzelectwa i cala ekipę wsststrzelec. Ma na imię Arek poznaliśmy się na Morasku na waszych zawodach w pobliżu mojego miejsca zamieszkania. Było dla mnie wielkim szokiem ze jest takie duże zainteresowanie strzelectwem terenowym. Pierwszy raz spotkałem się z HFT osobiście świetna sprawa i zabawa. Niesamowita atmosfera naprawdę świetni ludzi i do tego piękne karabinki ergonomiczne osady aż mi oko zbielało. Fajnie było chociaż przez chwile sobie potrzymać taki super profesjonalny sprzęt. Aż wróciły chęci do powrotu do tego sportu:-) Z chęcią dołączę do waszego stowarzyszenia. Uprawiam strzelectwo od 7 roku życia jest to moja ogromna pasja. Moja przygoda ze strzelectwem zaczęła się w 21 Bazie Lotnictwa Taktycznego w Świdwinie gdzie spędziłem 18 lat mojego życia mój tata był żołnierzem zawodowym i często zabierał mnie na strzelnice. Pierwszy strzał oddałem w wieku 7 lat był to karabin AK47 całość magazynka niestety posłałem w niebo :-) W późniejszych latach dzięki prezentacjom uzbrojenia NATO zakochałem się w strzelectwie wyborowym miałem możliwość strzelania z takich karabinów jak M24 , Barrett, SWD Dragunow i wielu innych pięknych karabinów.W 2001 roku pobiłem dwa rekordy wojskowe daleko dystansowe na odległości 1673m i 1856m. Teraz od 4 lat uprawiam samotnie rekreacyjnie strzelectwo terenowe można powiedzieć ze dopiero zaczynam przygodę z wiatrówkami i PCP. Cieszy mi ze istnieje takie stowarzyszenie jak wasze. Mam nadzieje ze wprowadzicie mnie w ten świat bo różnorodność sprzętu na rynku jest ogromna dokonałem parę zakupów karabinków testowo i powiem szczerze wtopiłem pieniądze, kolejna rzeczą to wielki podziw dla was ze jednak wykonujecie swoja pasje w myśl ograniczających przepisów i absurdalnych ustaw w Polskim prawie.

Ok na razie tyle pogadamy na spotkaniu stowarzyszenia:)

Pozdrawiam wszystkich :-)

A o to moje dzieciny:)

Hatsan Ranger Dominator 200S Carbine

Obrazek
Obrazek
Obrazek

Gamo Whisper IGT

Obrazek

QB78

Obrazek
Obrazek
Obrazek

Crosman 1077

Obrazek
Obrazek
Ostatnio zmieniony 2014-10-07, 15:30 przez Czarodziej, łącznie zmieniany 1 raz.
Awatar użytkownika
Marecki

Re: Witam wszystkich

Post autor: Marecki »

Witaj ! Witaj !
Fajnie że już się zapisałeś na Forum.
Następne zawody już tuż tuż, więc szykuj sprzęt.
Lunetkę wyzeruj na nasze dystanse i do boju ! :mrgreen:
Pozdrawiam
Marek
Awatar użytkownika
esmar

Post autor: esmar »

Cześć Magiku :-)
TX200 HC_Burris Timberline
Awatar użytkownika
Grossus
Moderator

Post autor: Grossus »

Witamy serdecznie :!:

Wpadnij na spotkania weekendowe to postrzelasz z rożnych karabinków i sam zobaczysz które lepiej ci leżą.

Strzelamy tylko i wyłącznie sprzętem poniżej 17J, ale są w grupie zapaleńcy, którzy bawią się czarnym prochem czy tez w ogóle wszystkim co strzela. Jednak główną myślą przewodnią są zawsze wiatrówki w jakiejkolwiek formie.
Bo ja myślałem, że "Miś" to film fabularny, a to jest dokument.
Awatar użytkownika
Czarodziej

Witam Panowie :-)
Awatar użytkownika
Czarodziej

Chętnie wpadnę i postrzelam z wami:) Własnie od jakiegoś czasu przymierzam się do kupna nowego karabinka chętnie postrzelam z waszych na próbę i dobiorę odpowiedni dla siebie. A z tego co widziałem jest co testować:)
Awatar użytkownika
Czarodziej

Mam pytanie odnośnie strzelania na zawodach. Czy rodzaj śrutu ma znaczenie? jak optyka jest dozwolona w hft? Czy można używać celowników laserowych? Zakres odległości na jakie strzelacie? bo chciałbym sobie ustawić zero żebym mógł z wami na następnym spotkaniu postrzelać :-)
Awatar użytkownika
Copereq
Kontakt:

Post autor: Copereq »

Witam.
HW97KT BL +Vortex DB
Awatar użytkownika
WuDe

Post autor: WuDe »

Witam twoje pewne oko i spokojna ręką przyda się w HFT te rekordy robią wrażenie :-)
Co do pytań zakres 7,5m do 41 srut jaki lubi twoja wiatrówka lasery nie optyka teoretycznie droga ale wszystkiego najlepiej dowiesz się na spotkaniu lub na forum gdzieś tu jest
To pisałem ja WuDe ten od niebiesko czarnego Steyra :-P
Uwaga:
WuDe jest dobry na wszystko
LG i LG i Dejski
Awatar użytkownika
mazgier
Moderator

Post autor: mazgier »

Czarodziej pisze:Mam pytanie odnośnie strzelania na zawodach. Czy rodzaj śrutu ma znaczenie? jak optyka jest dozwolona w hft? Czy można używać celowników laserowych? Zakres odległości na jakie strzelacie? bo chciałbym sobie ustawić zero żebym mógł z wami na następnym spotkaniu postrzelać :-)
Śrut - jaki Tobie i Twojej wiatrówce "leży". Acz fakt, że miażdżąca większość używa produktów marki JSB daje do myślenia ;)
Optyka - każda byle (mówimy o HFT) nie miała niedozwolonych dodatków w rodzaju wbudowanych poziomic czy dalmierzy. W FT to (o ile się nie mylę - Marecki, popraw mnie ;)) jest dozwolone.
Odległości (znów w HFT) od 7,5 do 41m . W FT bodaj do 50m.
Steyr HP & TX HC
Awatar użytkownika
Jester

Post autor: Jester »

Miło powitać :mrgreen: .
Steyr LG 110 FT + Sightron SIII FT
Denerwować się to znaczy mścić się na własnym zdrowiu za głupotę innych - E.H.
Awatar użytkownika
Krzysztof W.

Post autor: Krzysztof W. »

Cześć, Arek. :-)
Daystate Mk3+ DOT 4,5-14x44
Awatar użytkownika
Czarodziej

Cześć cześć Panowie :-)
Awatar użytkownika
ArturR

Post autor: ArturR »

Witaj w WSST Arek,
bardzo fajnie że trafia do nas taki konkretny gość i pasjonat strzelectwa.
Jak już koledzy mówili - ogarnij sprzęt i zapraszamy na najbliższe zawody - pozdrawiam.
Tomx

Post autor: Tomx »

siema czarodzieju:)Wpadaj do nas .Ogólnie to pozazdrościc terenow strzeleckich,ktore masz na wyciagniecie reki :mrgreen:
hw77 +burris (wiatrowka odrzutowiec)/aa prosport vortek + buris timberline(karabinek klasa...zalezy w czyich rekach:))
ODPOWIEDZ