Tarcza.pl moja opinia

Nie samym strzelaniem człowiek żyje.
Awatar użytkownika
daras

Tarcza.pl moja opinia

Post autor: daras »

Chciałem się podzielić moją przygodą ze sklepem tarcza.pl.
Otóż zamówiłem u nich dla mojego klienta w Portugalii 2 pokrowce i dwa karabinki. Niestety okazało się że jeden karabinek okazał się inny od zamówionego, na niekorzyść kupującego.
Różnica była tak wizualna jak również cenowa. Napisałem do nich maila informując, że towar wysłali gorszy i tańszy i poprosiłem ich w związku z tym o rekompensatę w postaci pokrowca o podobnej cenie. Niestety odpowiedzi nie otrzymałem, dopiero po monicie napisali że poprzedniej wiadomości nie otrzymali, Więc napisałem drugi raz to samo.
Sklep najpierw twierdził że pomyłki nie było, że magazynier wydał w 100 % towar zgodny z zamówieniem, dopiero jak wysłałem im zdjęcia, to przyznali się do błędu. Nie chcieli jednak wysłać pokrowca tylko stwierdzili że zwrócą różnicę, prosząc o konto do przelewu. No i pewnie nie napisałbym tego tematu gdyby zwrócili te pieniądze. Najpierw na moje przypomnienie, stwierdzili że nie otrzymali maila z kontem, no to im wysłałem ponownie i znów niby go nie otrzymali, no to wysłałem screena mojej poczty gdzie jak byk mail leżał sobie w skrzynce wysłanych wiadomości. No to mi odpisali że dopiero w tej wiadomości ze screenem go otrzymali. No pies to wąchał gdyby już w końcu te pieniądze oddali, no ale nie oddali.
Minął miesiąc czasu a pieniędzy nie ma nadal. Rozumiem gdyby ta kwota była duża ale to było tylko około 38 zł, więc zdziwienie moje jest tym większe że napisałem im wprost że zrobię im "reklamę" na forach wiatrówkowych.
Widać te pieniądze są dla nich ważniejsze niż opinia którą powielę na wszystkich forach na których jestem zarejestrowany. Dziwne również jest to że maile z zamówieniem do nich dochodzą a te z reklamacjami nie, też muszę sprawić sobie taką skrzynkę pocztową. :mrgreen:
Awatar użytkownika
pawelw

Post autor: pawelw »

Na samym początku naszej przygody z wiatrówkami miałem 'przyjemność' ze sklepem Tarcza.pl . Zamówiłem u nich celownik tylko dlatego, że potrzebowałem go bardzo pilnie na zawody a oni oferowali dostawę w 24 h. Nie rozpisując się: celownik przyszedł po dwóch tygodniach, nie odebrałem przesyłki informując ich przedtem, że dla mnie 'po ptokach' i nie mają co wysyłać w takim terminie. Summa sumarum po wielkich bojach (kupiłem przez Ale....) kasę dostałem po pół roku. Sama korespondencja przypominała dialog dziadka z obrazem. Nie dziwią mnie więc Twoje perypetie a konstatuję, że ten 'sklep' nadal traktuje klientów jak idiotów.
Na beżowym też mają sporo 'fanów' :mrgreen:
Głupota rządzonych daje władzę rządzącym !
Awatar użytkownika
daras

Post autor: daras »

Mnie już nie chodzi o te parę zł, tylko o opinie u Portugalczyków. Wstyd mi było bo paczkę ja zamawiałem i ja płaciłem, więc oddałem im ze swoich. Ja jestem zdania że lepiej stracić 8 euro, niż dobrą opinie, widać tarcza.pl jest innego zdania.
Awatar użytkownika
triodak
Członek zarządu

Post autor: triodak »

Ja kiedyś odszukałem taki ranking sklepów:
http://www.airguns.pl/ranking-sklepy

Trzeba by Vmax-a trochę podnieść ;)
AA TX200 MK3 + Leapers
Awatar użytkownika
pawelw

Post autor: pawelw »

airguns.pl to raczej już martwe forum....
Głupota rządzonych daje władzę rządzącym !
ODPOWIEDZ