to fakt, ale krzyż vortexa nie przesłania nawet tych najmniejszych KZ nawet na pow x12.hugo pisze:Burris ma cieńszy krzyż niż Vortex.
Wiekszą zaletą burka do vortexa moim zdaniem jest to ze ma troche mniejszy błąd paralaksy
Był kilka tygodni temu w Twojej cenie IOR 10x42 taki jak mój. Leżą DOT FPP i Bushnell 3200 10x40. Obie warte grzechu. Wbrew pozorom ten Vortex jest bardzo dobry. Świetne szkła i jeżeli Ci nie przekaszdza siatka V-PLEX to cena jest 'śmieszna'. Miałem go w ręku i jest to coś wyżej niż Bushnell i prawie tak dobre jak Timbeline. Niestety 'ideały' są grubo powyżej Twojego maksimum.... Rzuć okiem na relację Kubajzza z IW 2014 TUTAJ .Co możecie polecić do HFT ?
- w cenie jak w temacie,
HAHAH dowcipniś jeśli myślisz poważnie o HFT to bedziesz szukał zmieniał itd. tu nikt nie ma tej pierwszej ani nawet drugiej lupki.Niektórzy to nawet rachubę juz zgubiliWolo pisze: wolę kupować raz a porządnie, nie chce mi się przechodzić przez ten optyczny młyn raz po raz.
Jeżeli czytałeś 'beżowe' ze zrozumieniem to powyższe zdanie Tomka odzwierciedla w 100% Twoją przyszłość. Jeżeli mogę coś radzić: nie wydawaj od razu wszystkiego (2500) na lupę. Kup coś pośredniego na początek: Burka albo MTC ale 32-kę, nie 24-kę. Postrzelaj i dowiedz się czego Ci brakuje. Dowiedz od siebie samego czyli nabierz doświadczenia.HAHAH dowcipniś jeśli myślisz poważnie o HFT to bedziesz szukał zmieniał itd
Miałempawelw pisze:Postrzelaj i dowiedz się czego Ci brakuje. Dowiedz od siebie samego czyli nabierz doświadczenia
ale wart swojej ceny, co do EFR'ów są dwa: 'duży' czyli Leupold VX-III 6.5-20x40 oraz 'mały' czyli LEUPOLD VX-II EFR 3-9x33. Do HFT są super. Dla mnie mają jedną - zaznaczam małą - wadę: siatki. Duplex, zwłaszcza dla początkującego, jest trudny.chodzi o tego Sightrona? Drogawy nieco...
Widzieliśmy, podziwialiśmy. Świetne szkła za przyzwoite pieniądze ale więcej nich Robert napisze.zdaje się Ty masz lunety MTC