Czary nad śrutem
- Wiecho1967
Ja zrobiłem to z pojemników z intermarche:
ale jeszcze z niego nie korzystałem. Prosta konstrukcja trochę inwencji twórczej i wkrętarki
ale jeszcze z niego nie korzystałem. Prosta konstrukcja trochę inwencji twórczej i wkrętarki
Ostatnio zmieniony 2014-01-18, 20:46 przez Wiecho1967, łącznie zmieniany 1 raz.
"ONLY THE DEAD HAVE BEEN THE END OF WAR"
- Wiecho1967
-
.
Proponuje tym co tuninguja srut przyjrzec sie kazdej srucinie przez mocna lupe. Mozna sie nieraz mocno zdziwic.
STEYR 110FT VORTEX VIPER PST
- Wiecho1967
Ten sposób o którym piszesz pokazał mi jeden z kadry polski, odnośnie smarowania a mycie przedstawiłem wcześniej.hugo pisze:pewny nie jestem ale gdzieś na iwebie czytałem że tak robią, no i nasz Patryk też mi tak mówił ostatnio. Jakby co to będzie na niego
Zaleta ma być taka że smarowanie jest bardziej równomierne (do tej pory stosowałem "masowanie" śrutu w woreczku foliowym gdzie wcześniej wpuściłem olej (napier), 5 kropli na pudełko śrutu)
Istotą jest też czyszczenie lufy o której nikt się tu nie wypowiada-panuje wśród uczestników im rzadziej tym lepiej, gdzie kadrowicze robią to bardzo często.(zdania uczonych są podzielone ..........)
- Wiecho1967
Ja na razie czarów nie czyniłem, nie mam na to czasu jedynie smaruje Napierem do pudełka i celność jest super "jeśli się przyłożę do strzału" śruciny przelatują przez ten sam otwór, który zrobiłem wcześniej, na dystansie ustalonym. Jak będę miał czas poeksperymentować to coś więcej napiszę, na razie gromadzę sprzęt do elaboracji śrutu.
- Wiecho1967
20 m ostatnio na Leśniku byłem w szoku jak nie widziałem nowych otworów gdy strzelałem do tej samej tarczy nie mówię o otworze jednego śrutu tylko kilu podczas przestrzelania karabinka na tej tarczy są też strzały z innej pozycji niż leżąca dlatego odbiegały od środka celu
- Wiecho1967
Jak to robisz?Ja na razie czarów nie czyniłem, nie mam na to czasu jedynie smaruje Napierem do pudełka
Do tej pory, widziałem takie cuda po strzałach Przemka - Steyr'em na 30 metrze, chętnie zobaczę jeszcze raz takie coś w Twoim wykonaniu.Wiecho1967 pisze:celność jest super "jeśli się przyłożę do strzału" śruciny przelatują przez ten sam otwór, który zrobiłem wcześniej
TX200 HC_Burris Timberline
- Wiecho1967
esmar pisze:Jak to robisz?Ja na razie czarów nie czyniłem, nie mam na to czasu jedynie smaruje Napierem do pudełkaDo tej pory, widziałem takie cuda po strzałach Przemka - Steyr'em na 30 metrze, chętnie zobaczę jeszcze raz takie coś w Twoim wykonaniu.Wiecho1967 pisze:celność jest super "jeśli się przyłożę do strzału" śruciny przelatują przez ten sam otwór, który zrobiłem wcześniej
Też byłem w szoku Marek strzelałem obok Ciebie o ile pamiętasz to zdarzyło mi się po raz pierwszy.
- Wiecho1967
esmar pisze:Jak to robisz?Ja na razie czarów nie czyniłem, nie mam na to czasu jedynie smaruje Napierem do pudełka
Odgarnąłem śrut w pudełku wlałem 7 kropli Napiera, i wymieszałem wstrząsając pudełko.
Jak będę miał czas na ważenie i mycie, następnie w folii masowanie każdego śrutu z osobna( torebka foliowa "mała" do niej 3 krople Napiera i masujemy śruciny ). Dużo zabawy - jakie będą efekty nie wiem. Nie próbowałem.
- Wiecho1967