Różnice pomiędzy dwoma TX200 po Hoganie
Różnice pomiędzy dwoma TX200 po Hoganie
Rozmawiałem już z Markiem o tym ale może warto publicznie kontynuować rozmowę z korzyścią dla innych.
Strzelając w sobotę zauważyliśmy, że te same modele karabinka, obydwa po Hoganie i każdy strzela inaczej. Nie dość, że cykl strzału inny to jeszcze jeden jest głośniejszy od drugiego.
Marek, rozebrałeś już swój? Jest dociążenie tłoka?
Przyszło mi do głowy jeszcze, że może express szybciej opuszcza lufę, ma większą prędkość i przez to inny dźwięk i cykl strzału?
Strzelając w sobotę zauważyliśmy, że te same modele karabinka, obydwa po Hoganie i każdy strzela inaczej. Nie dość, że cykl strzału inny to jeszcze jeden jest głośniejszy od drugiego.
Marek, rozebrałeś już swój? Jest dociążenie tłoka?
Przyszło mi do głowy jeszcze, że może express szybciej opuszcza lufę, ma większą prędkość i przez to inny dźwięk i cykl strzału?
WSST
- cantchoose
Moim zdaniem, chociaz nie jestem jeszcze na etapie budowy tx tylko hw moze poprostu roznica tkwi w samej sprezynie, ktora moze miec inne parametry w tych samych karabinkach. Skad ten dzwiek u Marka to nie mam pojecia
hw77 +burris (wiatrowka odrzutowiec)/aa prosport vortek + buris timberline(karabinek klasa...zalezy w czyich rekach:))
- cantchoose
To nie była prawda, strzelałem na ogrodzie, przy bloku i dlatego nie zauważyłem różnicy, ona jest - bez wkręcanej końcówki jest ciszej, to samo stwierdził Grossus na Leśniku, kiedy strzelałem z końcówką i bez. Poza tym, końcówka daje odskoki, bez niej jest lepiej.Wykręciłem końcówkę osłony lufy i nie ma żadnej różnicy
Przy okazji, szukałem śrutu dla mojego TX'a, wypróbowałem trzy matryce kal. 4,51, skupienie bez rewelacji - najlepsze mieściło się w obrębie 2zł na 30m. Ostatnio kupiłem u Sławka dwie matryce 4,52 i ... voila
(30m, 2x10 strzałów)
Ten z lewej jest niezły ale daje odskoki, z prawej, to co nie w dziurze to wyłącznie moja wina - przy 8 i 9 tym strzale widać wpływ tętna
Jeśli powtórzę to skupienie, to kierunek Chwaliszewo i zaopatrzę się w śrut z tej matrycy (i partii) na co najmniej rok
TX200 HC_Burris Timberline