Końcówka do spuszczania powietrza CZ200
Końcówka do spuszczania powietrza CZ200
Potrzebuję pożyczyć ew. kupić końcówkę do spuszczania powietrza z kartusza CZ200. Poznań i okolice.
Re: Końcówka do spuszczania powietrza CZ200
Ps. Powietrze spuszczone... wystrzelane
Zawór qf odkręcony bez problemu. Teraz prośba o radę czym/jak odkręcić zawór kartusza. W korku kartusza CZ są dwa przeciwległe otwory na obwodzie, jak to "ugryźć" ?

Klucz hakowy.
Nie sztuką jest trafić, sztuką jest ucelować.
Oki. Wymyśliłem sobie żeby oprawkę od narzynki wykorzystać. Dwie przeciwległe śrubki dopasować do otworów w korku. Mam dwa kartusze: mniejszy i większy z qf. Chciałem zamienić je zaworami...
Apropo. Po spuszczeniu powietrza i wymianie oring przy korku z qf tankowałem kartusz przez zawór kartusza, przy odpowietrzaniu zeszło całe powietrze z kartusza, dopiero załapał przy nabijaniu przez qf. Co ew. w takim przypadku zrobić gdy nie ma możliwości nabijania przez qf?
Apropo. Po spuszczeniu powietrza i wymianie oring przy korku z qf tankowałem kartusz przez zawór kartusza, przy odpowietrzaniu zeszło całe powietrze z kartusza, dopiero załapał przy nabijaniu przez qf. Co ew. w takim przypadku zrobić gdy nie ma możliwości nabijania przez qf?