Polatajmy czyli kącik droniarzy i nie tylko
Polatajmy czyli kącik droniarzy i nie tylko
Strzelcy powietrzni nie tylko strzelają ale mają też inne zainteresowania takie jak zdobywanie przestworzy z ziemi czyli popularne latanie dronami.Jest już nas kilku i z tego co wiem paru następnych szczerzy zęby aby im to ułatwić a także pokazać że to fajne otwieram temat.
Na początek czysto amatorski lot nad no właśnie miejscem znanym nam strzelcom.
Filmik jest tak naprawdę pierwszym lotem nowa zabawka więc nie chodziło w nim o walory artystyczne czy jakieś inne jest to zapis lotu ale ze miejsce ciekawe więc wklejam.
Zapraszam do udzielania się może jak nie chce wam się gadać już o wiatrówkach to może o dronach
POzdrawiam WuDe
https://youtu.be/y2TL0M-aLUY
Na początek czysto amatorski lot nad no właśnie miejscem znanym nam strzelcom.
Filmik jest tak naprawdę pierwszym lotem nowa zabawka więc nie chodziło w nim o walory artystyczne czy jakieś inne jest to zapis lotu ale ze miejsce ciekawe więc wklejam.
Zapraszam do udzielania się może jak nie chce wam się gadać już o wiatrówkach to może o dronach
POzdrawiam WuDe
https://youtu.be/y2TL0M-aLUY
Uwaga:
WuDe jest dobry na wszystko
LG i LG i Dejski
LG i LG i Dejski
-
No tak zapomniałem o machinie latającejpawelw pisze:A powiedzże Dobry Człowieku czym latałeś ? Tak co by na przyszłość wiedzieć co kupić.
Phantom 3 Advance
Marylka niestety awarii uległa karta pamieci i szlag trafił prawie wszystkoMarylka i Heniu pisze:a przy okazji zapytam a pokaż nam filmik jaki zrobiłeś na FORT-KNOKS w KÓRNIKU? tam też były ciekawe ujęcia
Gimbal jak najbardziej sprzęt jest na pograniczu profesjonalizmu z zasiegiem 3 km i nagraniami w HD daje radępilot68 pisze:Kamera jet w gimbalu?
Fotke mogę wstawić tylko co z RODO
Uwaga:
LG i LG i Dejski
LG i LG i Dejski
To i ja się pochwalę moimi pierwszymi wypocinami:
Zobacz całą galerię | Aukcjoner.pl - darmowe galerie na Allegro
Mój wuja chce sprzedać ten dom (Poznań - Szczepankowo) i postanowiłem mu trochę nimi pomóc.
Jak wiecie jedno zdjęcie zastępuje tysiąc słów.
Co do filmów to jeszcze dużo nauki przede mną, ale nie odpuszczam...
Zobacz całą galerię | Aukcjoner.pl - darmowe galerie na Allegro
Mój wuja chce sprzedać ten dom (Poznań - Szczepankowo) i postanowiłem mu trochę nimi pomóc.
Jak wiecie jedno zdjęcie zastępuje tysiąc słów.
Co do filmów to jeszcze dużo nauki przede mną, ale nie odpuszczam...
Tu bohater zamieszania
Phantom 3 Advanc
Ogólnie Phantomy wygladają bardzo podobnie i trzeba sie troche znać by rozpoznać konkretny model
Można śmiało powiedzieć że wygląda jak ten którym latałem na Forcie Knox(oczywiści tyczy sie to tych którzy to widzieli) lecz jest to dron o dwie generacje wyżej
Phantom 3 Advanc
Ogólnie Phantomy wygladają bardzo podobnie i trzeba sie troche znać by rozpoznać konkretny model
Można śmiało powiedzieć że wygląda jak ten którym latałem na Forcie Knox(oczywiści tyczy sie to tych którzy to widzieli) lecz jest to dron o dwie generacje wyżej
Uwaga:
LG i LG i Dejski
LG i LG i Dejski
- aligator73
- aligator73
Fajna zabawka. Latało to na 4 silnikach Emax 935 +fc Naza-M Lite z wgranym softem z v2, sygnał RC po Eleresie 433 plus dobre antenki więc gdyby nie pojemność akumulatora mógłby latać i na 10km, Wizja po 5,8 Ghz z Ramzibi OSD w goglach, aparatura Turnigy 9xR. Na pokładzie dodatkowa kamerka HD. I wszystko nagrywane w czasie rzeczywistym na mini nagrywarkę przy tyłku czyli "czarna skrzynka" w razie "W" I jeszcze dużo innych piedół
Rozpędzał się spokojnie do setki, parę razy zaliczyłem też kreta, super zabawka dla dużego chłopca.
Rozpędzał się spokojnie do setki, parę razy zaliczyłem też kreta, super zabawka dla dużego chłopca.
Fajny sprzęt swego czasu też chciałem składać zabawke ale to strasznie czasochłonne i wiedzy sporo bym musiał przyswoić a na to potrzeba czasu którego brak
Robi wrażenie i pewnie fajnie latało gratki.
To się okazuje że na forum strzeleckim jednak inne tematy moga być aktywne
Robi wrażenie i pewnie fajnie latało gratki.
To się okazuje że na forum strzeleckim jednak inne tematy moga być aktywne
Uwaga:
LG i LG i Dejski
LG i LG i Dejski
- aligator73
To fakt czasochłonne, ale jak po tygodniu rycia po forach yotubie sam skonfigurujesz gołą aparaturę prosto od chinola i to działa to banan niesamowity I tak było z wszystkim. Na końcu czujesz się jak po 4 latach ciężkich studiów na polibudzie
Zajebisty bajer to to OSD, bo może to laikowi nic nie mówi. Na obraz z drona rzutowane sąparametry lotu. W goglach miałem w czasie rzeczywistym podana wysokość, prędkość, prędkość wznoszenia/opadania, pozycje GPS, odległość drona ode mnie, poziom sygnału, poziom bateri, kierunek w którym się porusza. Ogólnie to bardzo zaawansowane urządzonka. A najlepsze, że to OSD jak i ELERES to produkcje kolegów z forum rcfpv.pl
OSD Remzibi można kupić też na ebay i alli. Wyobraźcie sobie, że było tak dobre że to skopiowali chinole chamy zajechane i sprzedawali jako miniOSD jeśli się nie mylę.
Zajebisty bajer to to OSD, bo może to laikowi nic nie mówi. Na obraz z drona rzutowane sąparametry lotu. W goglach miałem w czasie rzeczywistym podana wysokość, prędkość, prędkość wznoszenia/opadania, pozycje GPS, odległość drona ode mnie, poziom sygnału, poziom bateri, kierunek w którym się porusza. Ogólnie to bardzo zaawansowane urządzonka. A najlepsze, że to OSD jak i ELERES to produkcje kolegów z forum rcfpv.pl
OSD Remzibi można kupić też na ebay i alli. Wyobraźcie sobie, że było tak dobre że to skopiowali chinole chamy zajechane i sprzedawali jako miniOSD jeśli się nie mylę.
Coś o tym czytałem ogólnie Polaki to zmyślny naród i lubi grzebać ja poszedłem może troche na skróty ale jak pisałem nie da się wszystkiego.Na szczęście w Phantonie to wszystko jest już fabrycznie wiec wystraczy tylko lataćaligator73 pisze:To fakt czasochłonne, ale jak po tygodniu rycia po forach yotubie sam skonfigurujesz gołą aparaturę prosto od chinola i to działa to banan niesamowity I tak było z wszystkim. Na końcu czujesz się jak po 4 latach ciężkich studiów na polibudzie
Uwaga:
LG i LG i Dejski
LG i LG i Dejski