też mówiłem Hugo że Hammerli lubi 4,53, a po testach dostarczonych od Sławka wyszło, że najlepszy jest 4,51 i 4,52 więc już nigdy nie powiem, że istotny jest kaliber tylko wersja matrycy, ale o tym już pewnie wie większość naszej wielkopolskiej grupy...hugo pisze:fajny test, Patryk. Tym bardziej dla mnie bo walther też lubi "duże" kalibry (4,53)
wspólny zakup śrutu do testów
dzięki za doping!!!ProArt pisze:Patryk,powodzenia jutro na zawodach !
Godnie reprezentuj WSST !
Dla mnie jest dobrze jak jestem w pierwszych 33%, ale niestety moje małe umiejętności rzadko na to pozwalają . Od kiedy mamy tak prężną grupę to wiem, że i tak wiele osób na to spojrzy i to mnie mocno dopinguje! Dzięki za to z góry !
tor był znacznie trudniejszy od tych naszych
to może już czas i u nas podnieść poprzeczke ? cobyśmy nie odstawali od "reszty świata"
fajnie byłoby,gdybyś napisał o jakie konkretnie "elementy trudności" chodzi,to możnaby przynajmniej część z nich uwzględnić w naszym torze,nawet już na najbliższych zawodach.
to może już czas i u nas podnieść poprzeczke ? cobyśmy nie odstawali od "reszty świata"
fajnie byłoby,gdybyś napisał o jakie konkretnie "elementy trudności" chodzi,to możnaby przynajmniej część z nich uwzględnić w naszym torze,nawet już na najbliższych zawodach.
Coś czuję, że kilka osób odebrało mój wpis jako obrazę torów, które układamy.
Nie twierdzę tak. Nasze tory są coraz lepsze. Bardzo mocno ewoluowały od tych z 1 czy 2 zawodów. Uważam że są one na podobnym poziomie to większość torów układanych w tym roku na zawodach PFTA i spokojnie pod takie zawody się klasyfikują.
Napisałem tak, gdyż ten tor ze Skierniewic wydawał się / był moim zdaniem trudny. Zresztą zawsze jak tor układa Młynek to moim zdaniem jest on trudny (dla mnie). Młynek bardzo lubi małe killzony oraz tzw orzeszki. I takie figurki szybciutko ujawniają moje słabości strzeleckie.
Ale jakie widzę fakty na potwierdzenie moich słów:
1. Najlepszy wynik 76 punktów Witek, który układał tor (Co nie zmienia faktu, że jest świetnym strzelcem i wygranym tegorocznego pucharu PFTA). Dla porównania na MMP w oba dni najlepszy wynik to 79 pkt czyli bez jednego punkcika.
2. Brak dogrywek o pudło. Tak trudny tor że tylko nielicznym udało się zdobyć bardzo dużo punktów. Na MMP były dogrywki.
3. Tomek Kocemba - wicemistrz pucharu PFTA 2013 zdobył tylko 67 punktów (tyle samo co ja Mam nadzieję, że nie będzie miał mi tego wpisu za złe. Tak mało punktów zdobył jeszcze raz tylko w tym roku i to było w Pałczewie, gdzie również tor ustawiał Młynek. Dowodzi to tego, że podobnie jak ja nie lubi on tego typu torów.
4. Co do zapytania Artura to już mówię, a raczej pokazuję co było w/g mnie takie trudne.
tu macie link do zdjęć celi:
https://plus.google.com/photos/11047661 ... 6205307329
Zwróćcie uwagę na cele:
07 - Koliberek - wiatr zniósł mi 1cm w prawo i było 0 Oczywiście moja wina, bo poprawki na wiatr słabo oceniam. To było w lesie więc myślałem, że nie wieje, ale to było na skraju lasu i jednak wiało z polany, bo wiele osób nie trafiło. Procent trafień za 2pkt 38% (mało).
23 - foczka - 20 osób na 60 strzelajacych zaliczyło na niej "0"
36 i 38 wiewiórki z orzeszkami. - Ustawione na otwartej przestrzeni gdzie mocno wiało. Aby je obalić trzeba było celować około 5 cm w prawo od figurki.
13 - wąż mamba - Najwięcej "mięsa" ma w HZ . Zwróćcie uwagę, że celowo jest ustawiona po skosie. Nawet mała pomyłka w odległości powodowała przelot śrutu nad lub pod figurkę.
Komentarz kolegi z toru: "Ten skrawek blaszki nazywają figurką ? "
Opisuje to tak dokładnie, bo wydaje mi się że wiele osób z naszej grupy to zainteresuje, a nie po to by się usprawiedliwiać. Cieszy mnie, że na tak trudnym torze tylko 16 osób miało lepszy wynik ode mnie, a to również Wasza zasługa bo mogę z Wami trenować i doskonalić swoje umiejętności.
Wkleję zdjęcia tych trudnych do tematu o trudnych celach.
Nie twierdzę tak. Nasze tory są coraz lepsze. Bardzo mocno ewoluowały od tych z 1 czy 2 zawodów. Uważam że są one na podobnym poziomie to większość torów układanych w tym roku na zawodach PFTA i spokojnie pod takie zawody się klasyfikują.
Napisałem tak, gdyż ten tor ze Skierniewic wydawał się / był moim zdaniem trudny. Zresztą zawsze jak tor układa Młynek to moim zdaniem jest on trudny (dla mnie). Młynek bardzo lubi małe killzony oraz tzw orzeszki. I takie figurki szybciutko ujawniają moje słabości strzeleckie.
Ale jakie widzę fakty na potwierdzenie moich słów:
1. Najlepszy wynik 76 punktów Witek, który układał tor (Co nie zmienia faktu, że jest świetnym strzelcem i wygranym tegorocznego pucharu PFTA). Dla porównania na MMP w oba dni najlepszy wynik to 79 pkt czyli bez jednego punkcika.
2. Brak dogrywek o pudło. Tak trudny tor że tylko nielicznym udało się zdobyć bardzo dużo punktów. Na MMP były dogrywki.
3. Tomek Kocemba - wicemistrz pucharu PFTA 2013 zdobył tylko 67 punktów (tyle samo co ja Mam nadzieję, że nie będzie miał mi tego wpisu za złe. Tak mało punktów zdobył jeszcze raz tylko w tym roku i to było w Pałczewie, gdzie również tor ustawiał Młynek. Dowodzi to tego, że podobnie jak ja nie lubi on tego typu torów.
4. Co do zapytania Artura to już mówię, a raczej pokazuję co było w/g mnie takie trudne.
tu macie link do zdjęć celi:
https://plus.google.com/photos/11047661 ... 6205307329
Zwróćcie uwagę na cele:
07 - Koliberek - wiatr zniósł mi 1cm w prawo i było 0 Oczywiście moja wina, bo poprawki na wiatr słabo oceniam. To było w lesie więc myślałem, że nie wieje, ale to było na skraju lasu i jednak wiało z polany, bo wiele osób nie trafiło. Procent trafień za 2pkt 38% (mało).
23 - foczka - 20 osób na 60 strzelajacych zaliczyło na niej "0"
36 i 38 wiewiórki z orzeszkami. - Ustawione na otwartej przestrzeni gdzie mocno wiało. Aby je obalić trzeba było celować około 5 cm w prawo od figurki.
13 - wąż mamba - Najwięcej "mięsa" ma w HZ . Zwróćcie uwagę, że celowo jest ustawiona po skosie. Nawet mała pomyłka w odległości powodowała przelot śrutu nad lub pod figurkę.
Komentarz kolegi z toru: "Ten skrawek blaszki nazywają figurką ? "
Opisuje to tak dokładnie, bo wydaje mi się że wiele osób z naszej grupy to zainteresuje, a nie po to by się usprawiedliwiać. Cieszy mnie, że na tak trudnym torze tylko 16 osób miało lepszy wynik ode mnie, a to również Wasza zasługa bo mogę z Wami trenować i doskonalić swoje umiejętności.
Wkleję zdjęcia tych trudnych do tematu o trudnych celach.
mówisz tu o celu nr 31. Był wyżej niż dalej. Jakieś 3 m w dal i z 7 m do góry.hugo pisze:ze zdjęć wynika że były cele wysoko na drzewach.
Ale nie koniecznie chciałbym to u nas wprowadzać, bo po co latać z drabiną po lesie ?
Strzelanie kątów można poćwiczyć w kamieniołomie (Tam gdzie były w zeszłym roku Mistrzostwa Europy). Jest to jakieś urozmaicenie, ale trzeba dużo energii zmarnować by to uzyskać.
-
Obawiam się, że pójście w tym kierunku (Mocnym utrudnianiem naszych torów) może skutkować zniechęceniem początkujących strzelców napływających do naszej braci strzeleckiej.WuDe pisze:Fajnie że godnie reprezentujesz Wielkopolskę brawo a co do trudności toru to Hugo chce nam same kilzonki 15 poustawiać
Bo jaka frajda z zawodów jak obali się tylko 1/3 figurek? Można dołożyć kilka 15tek, ale klika. Puki nie ma kompletów (78 - 80 pkt) to myślę, że nie ma co zbytnio utrudniać naszych torów.
(Nie mówię tu o Przemku, który i tak kładzie wszystko