Ustawianie toru HFT na zawody 5/10

Awatar użytkownika
hydro
Kontakt:

Ustawianie toru HFT na zawody 5/10

Post autor: hydro »

Zapraszam chętnych na sobotnie, nieco inne niż zwykle, ustawianie toru na niedzielne zawody Ligii WSST. Prawdopodobnie będzie gorąco, bo weekend ma być upalny, więc stoi przed nami trudne zadanie. Trudne, bo będzie nam gorąco, a niedzielne zawody muszą pójść szybko i gładko aby nam się strzelcy nie odwodnili ;-)

Każdy będzie miał okazję sprawdzić się w roli toromistrza ;-) Jeżeli ktoś ma ochotę spędzić czas rodzinnie, to juniorzy są mile widziani - będą mieli poważne i odpowiedzialne zadanie do wykonania ;-)

A teraz konkrety:

- potrzebuję 6-8 osób + brygada juniorów (jeżeli powstanie ;-))
- będzie potrzebna jedna osoba z maczetą lub obeznana z kosą spalinową, aby podkosić trochę trawy na stanowiskach,
- przewidywany czas pracy 4h (5 min odprawa, 1h planowanie, 2-3h ustawianie figurek),
- ustawiamy 40 figurek na stanowiskach podwójnych, chyba że ustalimy inaczej ale trzymamy się jednego przejścia.

Z uwagi na harmonogram, zdeklarowanych do wspólnej pracy proszę o punktualność ;-) I tu dochodzimy do sedna sprawy. O której Wam pasuje? 8:00, 9:00, 10:00, 11:00 czy może po południu? Ja się dostosuję.

Godzina więc do ustalenia. Spotykamy się o ustalonej godzinie "przy kotach" czyli Biurze Ochrony. Chętni proszę się dopisywać poniżej. Jeżeli z juniorem lub juniorką, to proszę pisać w formie nick+imię_juniora, np.: hydro + Mikołaj. Ostatnia 8 osoba zamyka listę!

Sprzęt:
- zabieram: 3 radia (więcej nie mam), jak ktoś ma i che to PMR, kanał 9, CTCS:9 czyli 99,
- wkrętarkę 18V Bosh, będzie potrzebna jeszcze jedna ale od 14.4V w górę. Te na 12V do naszych zastosowań się nie nadają... Chyba, że jakaś Makita to będzie mile widziana ;-)
Ostatnio zmieniony 2016-06-21, 23:13 przez hydro, łącznie zmieniany 1 raz.
Awatar użytkownika
hydro
Kontakt:

1. hydro + Mikołaj
Awatar użytkownika
Lord Rzeźnik

Post autor: Lord Rzeźnik »

Krzysiek, ustal już ogólny kształt toru, dowiedz się, które dziedzińce będą dla nas. Żebyśmy nie planowali godzinę, tylko od razu (albo skróćmy planowanie) wiedzieli, gdzie ustawiać stanowiska :).

Jakby co, ja nie stoję po żadnej ze stron, które w tej sytuacji się stworzyły - ja stoję po stronie "chcę, żeby zawody się odbyły".

1. hydro + Mikołaj
2. Lord Rzeźnik
Awatar użytkownika
hydro
Kontakt:

Jakub, jest plan toru. Dla nas jest prawy dziedziniec - na lewym strzelamy. Tor ma układ jakiego jeszcze nie miał ;-) Mam 13 stanowisk, które można szybko przerobić na podwójne 20-26 ale jedynki i zera polecą jak z rękawa :-D Zaplanować trzeba abyśmy wiedzieli co i jak mamy robić. Godzina to max czasu w jakim się powinniśmy zmieścić, bo po tych 20-26 stanowiskach trzeba będzie ustawić coś, co podniesie morale ;-) Tor będzie zgodny z PFTA ale bez apteki, co oznacza, że może nie być wymaganej przerwy - pozycji dowolnej - pomiędzy pozycjami wymuszonymi. I na tym koniec apteki. Nie chodzi mi o to aby ustawić tor, aby zawody się odbyły ale o to aby ustawić ciekawy tor, który będzie wyzwaniem - dla nas jak i dla zawodników ;-)

PS. Cieszy mnie Twoja osoba na liście ;-)
Awatar użytkownika
Lord Rzeźnik

hydro pisze:Dla nas jest prawy dziedziniec - na lewym strzelamy.
Co? Nie kumam :P
Awatar użytkownika
mazgier
Moderator

Post autor: mazgier »

O ile dobrze pamiętam na tę niedzielę mamy zgodę na lewy dziedziniec. Co oznacza, że tylko tam możemy wchodzić i tylko na terenie lewego dziedzińca strzelać.
Steyr HP & TX HC
Awatar użytkownika
hydro
Kontakt:

1. hydro + Mikołaj
2. Lord Rzeźnik
3. Pomocnik 1
4. Pomocnik 2
Awatar użytkownika
hydro
Kontakt:

Koledzy, sprawa wygląda tak:
- mamy do dyspozycji PRAWY dziedziniec - cały,
- mamy do dyspozycji LEWY dziedziniec ale tylko strzelanie z góry w kierunku fosy...

W związku z powyższym i prawami Murphy'iego, mój plan na tor legł w gruzach, bo zaplanowanych 13 z możliwością rozbudowy do 26 celów nie zrealizujemy tym razem :-| Na lewym dziedzińcu jest w sobotę impreza. A nawet gdyby była taka możliwość to nie ma na czym ;-) Otóż mamy do dyspozycji 13 figurek, które do czegoś się nadają. Zwierzyniec dopełniony do ilości 20szt +1, samymi 40tkami... Tor będzie 2x20...

Marylka - WIELKIE DZIĘKI za podpowiedź, aby tam zajrzeć! ;-)

W sobotę będzie cholernie gorąco. Może lepiej będzie zostawić juniorów w domu... a spotkać się najpóźniej o 8:00?...
Awatar użytkownika
hydro
Kontakt:

Ok. Pogoda wygląda tak http://www.meteo.pl/um/php/meteorogram_ ... e=Pozna%F1 Więc Wam w niedzielę będzie lepiej, niż nam w sobotę ;-) Heniu pożyczył swoje 10 figurek, z którymi można coś zrobić, więc postaramy się zrobić pełne 40.
Awatar użytkownika
Lord Rzeźnik

czyli rozumiem, że 8:00?
Awatar użytkownika
hydro
Kontakt:

Tak, ja będę trochę wcześniej.
Awatar użytkownika
mazgier
Moderator

Post autor: mazgier »

Tor ustawiony?
Steyr HP & TX HC
Awatar użytkownika
Lord Rzeźnik

Zostały 3 figurki do dostawienia - nie mieliśmy już siły iść po dodatkowe podstawy po ustawieniu toru w 2,5 osoby :P. (jedno stanowisko do upchnięcia, jedno stanowisko do uzupełnienia o figurkę i jedno do zrobienia od nowa).
Awatar użytkownika
hydro
Kontakt:

Bez Jakuba i Kamila jutrzejsze zawody by się raczej nie odbyły. Serdecznie dziękuję chłopaki za pomoc i świetną zabawę ;-)
Lord Rzeźnik pisze:nie mieliśmy już siły iść po dodatkowe podstawy
Około 14tej straciliśmy zdolność racjonalnego rozumowania... Ja się prawie odwodniłem, a Jakub ma poparzenia słoneczne.

Sprawa BIURA
Ponieważ my z Jakubem jutro rano musimy wprowadzić małe poprawki, więc zajmujemy się tylko tym. Biuro zostało w prochowni, więc dobrze będzie jak ktoś się po nie pofatyguje. Węgiel i podpałka są zapakowane już do grilla, więc trzeba go tylko wziąć pod rączkę. Stół z krzesłami w środku stoją pod ścianą. Do zabrania jest jeszcze woda. Karty zdaje się są już na górze ale głowy nie daję uciąć. A! I pamiętajcie o ogórkach i musztardzie - na wprost wejścia - biała reklamówka.
Spidi

Post autor: Spidi »

A pogoda załatwiona? :mrgreen:
pees i burek
ODPOWIEDZ