Liga WSST 2016 - Zawody 5/10 - 26.06.2016

Awatar użytkownika
Grossus
Moderator

Liga WSST 2016 - Zawody 5/10 - 26.06.2016

Post autor: Grossus »

Kolejne zawody zaliczane do ligi. Ostatnia szansa na podszkolenie się przed Zawodami PFTA w Mikstacie.

UWAGA! W związku z tym, że teren fortu jest strzeżony całą dobę wstęp na fort jest ograniczony. Tylko osoby, które zgłoszą się do piątku 24.06 do godz 12:00 będą mogły bezproblemowo wejść na teren zawodów. Po tej godzinie lista zgłoszonych osób będzie przesłana do zarządcy fortu. Ponadto ze względu na ograniczenia organizacyjne i terenowe ustala się limit 50 zawodników.
Zasady HFT:

Rozgrywanych jest 10 spotkań, a 5 najlepszych w danej kategorii jest liczonych do wyniku końcowego.

Kategorie sprzętowe/wiekowe:

HFT1 - karabinki PCP, PCA, CO2 i bezodrzutowe wystrzeliwujące śrut z maksymalną energią do 16,3J
HFT2 - karabinki sprężynowe z odrzutem wystrzeliwujące śrut z maksymalną energią do 16,3J
HFT3/4 - karabinki PCP, PCA, CO2 i bezodrzutowe wystrzeliwujące śrut z maksymalną energią do 8,5J oraz karabinki sprężynowe z odrzutem wystrzeliwujące śrut z maksymalną energią do 11J
HFT otwarta Junior Młodszy - w wieku od 9 do 13 lat
HFT otwarta Junior Starszy - w wieku od 14 do 16 lat

Wiek zawodnika jest określany na podstawie roku urodzenia. Np. osoba urodzona w lipcu 2010 r. rozpoczęła strzelanie w kategorii Junior Młodszy w styczniu 2019 r., choć nie miała jeszcze 9-tych urodzin. Ta sama osoba stanie się Juniorem Starszym z dniem pierwszego stycznia 2024 r., a NIE dopiero w lipcu 2024 r.

Tylko w przypadku zgłoszenia się do zawodów 5 zawodników w danej kategorii, trzech najlepszych w każdej z nich otrzyma specjalne wyróżnienia (w formie dyplomu, medalu, pucharu lub pamiątkowej nagrody) - w przypadku Juniorów ilość startujących nie ma znaczenia. Dodatkowo (bez rozróżniania na kategorie) zostaną wyłonieni spośród wszystkich zawodników najlepszy strzelec w wieku od 60 lat (Najlepszy Weteran) i najlepsza kobieta (Najlepsza Kobieta) - kryterium tego wyboru jest najlepszy wynik % do zwycięzcy w ich kategoriach.

Dzieci do lat 9 nie mogą uczestniczyć w zawodach, a na torze strzeleckim mogą przebywać jedynie pod opieką prawnego opiekuna.

Zasady FT:

Rozgrywanych jest 10 spotkań, a 5 najlepszych w danej kategorii jest liczonych do wyniku końcowego.

Kategorie sprzętowe/wiekowe:

FT1 - karabinki PCP, PCA, CO2 i bezodrzutowe wystrzeliwujące śrut o energii do 16,3J
FT2 - karabinki z odrzutem wystrzeliwujące śrut o energii do 16,3J
FT3 - karabinki PCP, PCA, CO2 i bezodrzutowe wystrzeliwujące śrut o energii do 8,5J
FT4 - karabinki z odrzutem wystrzeliwujące śrut o energii do 11J
FT otwarta Junior Młodszy - w wieku od 9 do 13 lat
FT otwarta Junior Starszy - w wieku od 14 do 16 lat

Wiek zawodnika jest określany na podstawie roku urodzenia. Np. osoba urodzona w lipcu 2010 r. rozpoczęła strzelanie w kategorii Junior Młodszy w styczniu 2019 r., choć nie miała jeszcze 9-tych urodzin. Ta sama osoba stanie się Juniorem Starszym z dniem pierwszego stycznia 2024 r., a NIE dopiero w lipcu 2024 r.

Tylko w przypadku zgłoszenia się do zawodów 5 zawodników w danej kategorii, trzech najlepszych w każdej z nich otrzyma specjalne wyróżnienia (w formie dyplomu, medalu, pucharu lub pamiątkowej nagrody) - w przypadku Juniorów ilość startujących nie ma znaczenia. Dodatkowo (bez rozróżniania na kategorie) zostaną wyłonieni spośród wszystkich zawodników najlepszy strzelec w wieku od 60 lat (Najlepszy Weteran) i najlepsza kobieta (Najlepsza Kobieta) - kryterium tego wyboru jest najlepszy wynik % do zwycięzcy w ich kategoriach.

Dzieci do lat 9 nie mogą uczestniczyć w zawodach, a na torze strzeleckim mogą przebywać jedynie pod opieką prawnego opiekuna.

Stosujemy podczas zawodów przepisy PFTA, ale bez specjalnej apteki. Główna zasada: "Ma być bezpieczna zabawa, a nie liczenie co do centymetra."
Wyjątkiem są zawody 8/10 gdzie odbędą się zgodnie z przyjętymi przez LGST, Beavery, Wikingów i WSST zasadami PKZ oraz zawody 6/10 gdzie zastosujemy literalnie regulamin PFTA.
Opłaty:
1. Dzieci od lat 9 i młodzież do lat 18, seniorzy od lat 60, emeryci, renciści = 10zł
2. Dla dorosłych = 20 zł
3. Piknikowiec = 10 zł

Opłaty tylko w formie wpłaty tuż przed zawodami.

Plan zawodów:
8:00 - 9:30 - przygotowanie toru
do godz 9:30 - rejestracja zawodników i przestrzelanie karabinków
9:55 - odprawa
10:00 - rozpoczęcie zawodów HFT (20 stanowisk, 40 celów)

Miejsce zawodów:
Fort VI w Poznaniu
52.442353, 16.900077
Serdecznie zapraszam do zapisów!

Formularz rejestracyjny:

Zapisy

Lista zawodników
Ostatnio zmieniony 1970-01-01, 01:00 przez Grossus, łącznie zmieniany 2 razy.
Bo ja myślałem, że "Miś" to film fabularny, a to jest dokument.
Awatar użytkownika
WuDe

Post autor: WuDe »

Maciej nie bedzie nikogo na tych zawodach
Grossus pisze:Tylko osoby, które zgłoszą się do piątku 03.06 do godz 12:00 będą mogły bezproblemowo wejść na teren zawodów
Uwaga:
WuDe jest dobry na wszystko
LG i LG i Dejski
Awatar użytkownika
hydro
Kontakt:

Post autor: hydro »

No i po zawodach...
Awatar użytkownika
Grossus
Moderator

Cieszę się, że chociaż ktoś czyta te ogłoszenia. ;-)
Awatar użytkownika
hydro
Kontakt:

Post autor: hydro »

Grossus pisze:Bardzo proszę o wcześniejsze pojawienie się na forcie w celu ustawienia toru, a po imprezie o pomoc w zwinięciu całego majdanu. Zawody robimy sami dla siebie!
Myślę, że nie będzie takiej potrzeby, ponieważ zgodnie z ustaleniami montujemy ekipę na sobotni "hydroTOR". Na spokojnie, 4-5 dni przed zawodami pojawi się stosowny wątek. Potrzebujemy 6, max-8 potwierdzonych osób, wliczając w to dzieciaki, jeżeli ktoś będzie chętny i zabierze swoją pociechę od 9+. Tak więc luzik ;-)
Awatar użytkownika
mazgier
Moderator

Post autor: mazgier »

A co to jest "hydroTOR"? Bo, jakoś ustalenia na ten temat mi umknęły...
Steyr HP & TX HC
Tomx

Post autor: Tomx »

Marcin zostałes poprostu "wygryziony" ;-)
hw77 +burris (wiatrowka odrzutowiec)/aa prosport vortek + buris timberline(karabinek klasa...zalezy w czyich rekach:))
Awatar użytkownika
Grossus
Moderator

hydro pisze:
Grossus pisze:Bardzo proszę o wcześniejsze pojawienie się na forcie w celu ustawienia toru, a po imprezie o pomoc w zwinięciu całego majdanu. Zawody robimy sami dla siebie!
Myślę, że nie będzie takiej potrzeby, ponieważ zgodnie z ustaleniami montujemy ekipę na sobotni "hydroTOR". Na spokojnie, 4-5 dni przed zawodami pojawi się stosowny wątek. Potrzebujemy 6, max-8 potwierdzonych osób, wliczając w to dzieciaki, jeżeli ktoś będzie chętny i zabierze swoją pociechę od 9+. Tak więc luzik ;-)
Usunąłem zapis. Myślałem, że w sobotę planujesz, a w niedzielę ustawiasz. Chcesz inaczej, nie ma problemu.
Awatar użytkownika
mazgier
Moderator

hydro pisze:Tu masz wszystko na temat http://wsststrzelec.pl/viewtopic.php?t= ... sc&start=0 ;-)
Przeczytałem wskazany wątek i to nawet dwa razy. Dla pewności użyłem jeszcze Ctrl+F. Nadal żadnego "hydroTOR'u" nie znajduję. To jakaś dodatkowa impreza, którą organizujesz niezależnie od naszych zawodów?
hydro pisze:A Mazgier na lizawkę albo w plener z rodziną ;)
A jeśli jednak wybiorę się na Fort, to... ?
Steyr HP & TX HC
Awatar użytkownika
Lord Rzeźnik

Post autor: Lord Rzeźnik »

Coś niedługo pierdyknie, czuję to w kościach...
Awatar użytkownika
mazgier
Moderator

hydro pisze:A zupełnie serio, to daj nam w spokoju ustawić sobie tor
Aż do teraz tkwiłem, w jak widać mylnym, przekonaniu że tor miał być ustawiany dla wszystkich. Ale, skoro "wy" (kimkolwiek jesteście) ustawiacie tor "sobie"... Jednak mam nadzieję, ze znajdzie się choć kawałek miejsca na którym cała reszta będzie mogła zorganizować zawody?
Tak czy siak, choć wiem, że to zrujnuje Ci dzień, zamierzam się jednak pojawić. Raz, że nigdy nie uchylałem się od pomocy przy ustawianiu toru (no, chyba że zmobilizujesz aż taką masę ludzi, że będę sobie mógł tylko popatrzeć z boku), dwa - bo wolałbym mieć pewność, że termin "niespodzianka" nie będzie obejmował strzelania sobie w plecy na torze ani wywalenia WSST z Fortu przez jego zarządców. Poza tymi dwoma przypadkami, w jakikolwiek sposób do Twoich działań w kwestii planowania/wyznaczenia toru wtrącać się nie zamierzam.
Steyr HP & TX HC
Awatar użytkownika
mazgier
Moderator

Ponieważ kol. Krzysztof dość jednoznacznie wyraził na PW swoją opinię nt. mojej bytności na Forcie w sobotę a także poinformował iż wspierany jest w swoich działaniach przez "doświadczonych kolegów" (Jego cytat, nie mój) zatem postaram się znaleźć sobie tego dnia jakieś ciekawsze zajęcia w innej lokalizacji. Jeśli dobrze pójdzie to w niedzielę także.
Steyr HP & TX HC
Tomx

Post autor: Tomx »

Jeśli dobrze pójdzie to w niedzielę także.
Marcin proponuje Kalety:)
hw77 +burris (wiatrowka odrzutowiec)/aa prosport vortek + buris timberline(karabinek klasa...zalezy w czyich rekach:))
Awatar użytkownika
mazgier
Moderator

Tomek, kuszące. Niestety, 27-go wcześnie rano muszę jechać do Warszawy. Po Kaletach mógłbym nie dać rady...
Steyr HP & TX HC
Awatar użytkownika
pawelw

Post autor: pawelw »

Niestety, 27-go wcześnie rano muszę jechać do Warszawy. Po Kaletach mógłbym nie dać rady...
Część 'spożywcza' odbędzie się w piątek wieczorem, zdążysz do Warszawy ;-)
Głupota rządzonych daje władzę rządzącym !
ODPOWIEDZ