Wróciłem z ryb...
Wróciłem z ryb...
Czy są tu jacyś wędkarze?
Miałem przyjemność pracować ciężko wędką przez miniony tydzień. Łowisko już mi znane - byłem tam 3 raz. Pogoda jak zwykle do bani ale taki już urok tej pory roku na północy. Rekordy nie zostały pobite, ale coś tam się udało złowić, oczywiście wszystko wróciło do wody:
Miałem przyjemność pracować ciężko wędką przez miniony tydzień. Łowisko już mi znane - byłem tam 3 raz. Pogoda jak zwykle do bani ale taki już urok tej pory roku na północy. Rekordy nie zostały pobite, ale coś tam się udało złowić, oczywiście wszystko wróciło do wody:
WSST
Ot Skandynawia Garbus piękny! Szkoda, że tam gdzie ja jeżdżę w rzekach tylko szczupak i pstrąg. Szczupaki piękne
https://www.youtube.com/watch?v=eWkrQQly6xU
DGST Beaver
DGST Beaver
Re: Wróciłem z ryb...
Przemku, chętnie zamienię się na taką pracę !Przemo pisze:...Miałem przyjemność pracować ciężko wędką przez miniony tydzień...
Steyr LG 110 FT + Sightron SIII FT
Denerwować się to znaczy mścić się na własnym zdrowiu za głupotę innych - E.H.
Denerwować się to znaczy mścić się na własnym zdrowiu za głupotę innych - E.H.
W Skandynawii jest trochę łatwiej, chociaż nie wszędzie i też się trzeba napracować. Znam w Polsce wody, gdzie poświęcając tydzień po 14-16h dziennie na ostre łowienie, można złowić większe szczupaki. Ale na miejscu zawsze jest coś do zrobienia, trudno się odciąć i poświęcić łowieniu. Ryby są, tylko czasu i determinacji czasem brakuje
Sprzęt tym razem lekki. Zazwyczaj łowię krótkim kijem do 70g, ten wyjazd łowiłem na lekko, kijami do 20 i do 28g.
Sprzęt tym razem lekki. Zazwyczaj łowię krótkim kijem do 70g, ten wyjazd łowiłem na lekko, kijami do 20 i do 28g.
WSST
- Krzysztof W.