Liga WSST 2016 - Zawody 3/10 - 15.05.2016

Awatar użytkownika
Grossus
Moderator

Liga WSST 2016 - Zawody 3/10 - 15.05.2016

Post autor: Grossus »

Strzelecka majówka.

UWAGA! W związku z tym, że teren fortu jest strzeżony całą dobę wstęp na fort jest ograniczony. Tylko osoby, które zgłoszą się do piątku 13.05 do godz 12:00 będą mogły bezproblemowo wejść na teren zawodów. Po tej godzinie lista zgłoszonych osób będzie przesłana do zarządcy fortu. Ponadto ze względu na ograniczenia organizacyjne i terenowe ustala się limit 50 zawodników.

Serdecznie zapraszam do zapisów!

Formularz rejestracyjny:

Zapisy

Lista zawodników
Zasady HFT:

Rozgrywanych jest 10 spotkań, a 5 najlepszych w danej kategorii jest liczonych do wyniku końcowego.

Kategorie sprzętowe/wiekowe:

HFT1 - karabinki PCP, PCA, CO2 i bezodrzutowe wystrzeliwujące śrut z maksymalną energią do 16,3J
HFT2 - karabinki sprężynowe z odrzutem wystrzeliwujące śrut z maksymalną energią do 16,3J
HFT3/4 - karabinki PCP, PCA, CO2 i bezodrzutowe wystrzeliwujące śrut z maksymalną energią do 8,5J oraz karabinki sprężynowe z odrzutem wystrzeliwujące śrut z maksymalną energią do 11J
HFT otwarta Junior Młodszy - w wieku od 9 do 13 lat
HFT otwarta Junior Starszy - w wieku od 14 do 16 lat

Wiek zawodnika jest określany na podstawie roku urodzenia. Np. osoba urodzona w lipcu 2010 r. rozpoczęła strzelanie w kategorii Junior Młodszy w styczniu 2019 r., choć nie miała jeszcze 9-tych urodzin. Ta sama osoba stanie się Juniorem Starszym z dniem pierwszego stycznia 2024 r., a NIE dopiero w lipcu 2024 r.

Tylko w przypadku zgłoszenia się do zawodów 5 zawodników w danej kategorii, trzech najlepszych w każdej z nich otrzyma specjalne wyróżnienia (w formie dyplomu, medalu, pucharu lub pamiątkowej nagrody) - w przypadku Juniorów ilość startujących nie ma znaczenia. Dodatkowo (bez rozróżniania na kategorie) zostaną wyłonieni spośród wszystkich zawodników najlepszy strzelec w wieku od 60 lat (Najlepszy Weteran) i najlepsza kobieta (Najlepsza Kobieta) - kryterium tego wyboru jest najlepszy wynik % do zwycięzcy w ich kategoriach.

Dzieci do lat 9 nie mogą uczestniczyć w zawodach, a na torze strzeleckim mogą przebywać jedynie pod opieką prawnego opiekuna.

Zasady FT:

Rozgrywanych jest 10 spotkań, a 5 najlepszych w danej kategorii jest liczonych do wyniku końcowego.

Kategorie sprzętowe/wiekowe:

FT1 - karabinki PCP, PCA, CO2 i bezodrzutowe wystrzeliwujące śrut o energii do 16,3J
FT2 - karabinki z odrzutem wystrzeliwujące śrut o energii do 16,3J
FT3 - karabinki PCP, PCA, CO2 i bezodrzutowe wystrzeliwujące śrut o energii do 8,5J
FT4 - karabinki z odrzutem wystrzeliwujące śrut o energii do 11J
FT otwarta Junior Młodszy - w wieku od 9 do 13 lat
FT otwarta Junior Starszy - w wieku od 14 do 16 lat

Wiek zawodnika jest określany na podstawie roku urodzenia. Np. osoba urodzona w lipcu 2010 r. rozpoczęła strzelanie w kategorii Junior Młodszy w styczniu 2019 r., choć nie miała jeszcze 9-tych urodzin. Ta sama osoba stanie się Juniorem Starszym z dniem pierwszego stycznia 2024 r., a NIE dopiero w lipcu 2024 r.

Tylko w przypadku zgłoszenia się do zawodów 5 zawodników w danej kategorii, trzech najlepszych w każdej z nich otrzyma specjalne wyróżnienia (w formie dyplomu, medalu, pucharu lub pamiątkowej nagrody) - w przypadku Juniorów ilość startujących nie ma znaczenia. Dodatkowo (bez rozróżniania na kategorie) zostaną wyłonieni spośród wszystkich zawodników najlepszy strzelec w wieku od 60 lat (Najlepszy Weteran) i najlepsza kobieta (Najlepsza Kobieta) - kryterium tego wyboru jest najlepszy wynik % do zwycięzcy w ich kategoriach.

Dzieci do lat 9 nie mogą uczestniczyć w zawodach, a na torze strzeleckim mogą przebywać jedynie pod opieką prawnego opiekuna.

Stosujemy podczas zawodów przepisy PFTA, ale bez specjalnej apteki. Główna zasada: "Ma być bezpieczna zabawa, a nie liczenie co do centymetra."
Wyjątkiem są zawody 8/10 gdzie odbędą się zgodnie z przyjętymi przez LGST, Beavery, Wikingów i WSST zasadami PKZ oraz zawody 6/10 gdzie zastosujemy literalnie regulamin PFTA.
Opłaty:
1. Dzieci od lat 9 i młodzież do lat 18, seniorzy od lat 60, emeryci, renciści = 10zł
2. Dla dorosłych = 20 zł
3. Piknikowiec = 10 zł

Opłaty tylko w formie wpłaty tuż przed zawodami.

Plan zawodów:
8:00 - 9:30 - przygotowanie toru
do godz 9:30 - rejestracja zawodników i przestrzelanie karabinków
9:55 - odprawa
10:00 - rozpoczęcie zawodów HFT (20 stanowisk, 40 celów)

Miejsce zawodów:
Fort VI w Poznaniu
52.442353, 16.900077
Bo ja myślałem, że "Miś" to film fabularny, a to jest dokument.
Awatar użytkownika
hydro
Kontakt:

Post autor: hydro »

Ostatnimi czasy Marek ubolewał nad czasem przejścia toru. Domniemam, że potrzebuje więcej czasu aby delektować się kiełbaską z nowego grilla ;-) Więc taka propozycja na skrócenie czasu - mata! Mat jest więcej niż stanowisk strzeleckich, a wszystkie są takie same. Może gdybyśmy zostawili po macie na stanowisku, to czas przejścia sporo by się skrócił, wszak jej "obsługa" trochę zajmuje ;-) Później przy demontażu toru, każdy zabiera jedną matę i figurkę z nią powiązaną - cześć pieśni ;-) Tutaj to mają fajnie rozwiązane ;-)
Marylka i Heniu

zawody ligowe

Post autor: Marylka i Heniu »

Ponieważ oba dziedzince są w sobotę do godz 21 zajęte układanie toru rozpoczynamy w niedzielę bardzo proszę na godz 6 rano aby ułożyć na jedno przejście
>przeproszono mnie dziś ale tak wyszło musimy poradzić sobie wyjątkowo
>a teraz z innej beczki bardzo proszę kolegów którzy palą papierosy o nie rzucanie petów na zerze bo dziś mi zwrócono uwagę i zebrałam pełną garść tego dziadostwa.
Awatar użytkownika
esmar

Post autor: esmar »

Na 6:00? Ilu znajdzie się chętnych na tą godzinę? W tej sytuacji nie musimy chyba 40 figurek ustawiać, przy dwudziestu 8:00 byłaby OK.
TX200 HC_Burris Timberline
Marylka i Heniu

Na tą chwilę mamy :
1.Marylka i Heniu
2.YAKQB
3.Mazgier
4.Papaj
może jeszcze ktoś chętny do pomocy ustawienia toru aby można było ustawić tor na jedno przejście bo duże prawdopodobieństwo deszczu
Awatar użytkownika
slawol75
Członek zarządu
Kontakt:

Post autor: slawol75 »

Miałem być jutro, mogę w niedzielę ale o której? O 6 trochę wcześnie bo po rozstawieniu nie będzie opłacać mi się wracać na chwilę do domu... Ale jak mus to nie będę marudzić
zawsze środkiem krzyża :)
Awatar użytkownika
mazgier
Moderator

Post autor: mazgier »

esmar pisze:przy dwudziestu 8:00 byłaby OK.
20, w dwie godziny, na Forcie? Serio? Na Ia pewnie by się to udało ale na VI nigdy w życiu. Nie mówiąc już o tym, że ostatnio zaczyna brakować rąk już nie tylko do rozstawiania ale nawet do zwijania toru...
Steyr HP & TX HC
Awatar użytkownika
Grossus
Moderator

Post autor: Grossus »

A zapisanych 43...
Bo ja myślałem, że "Miś" to film fabularny, a to jest dokument.
Awatar użytkownika
mazgier
Moderator

I dla tego wcale się nie zdziwię jeśli którejś niedzieli na forcie zjawi się gromada chętnych na zawody a toru... nie będzie.
Steyr HP & TX HC
Awatar użytkownika
esmar

Post autor: esmar »

mazgier pisze:na Forcie? Serio?
Serio, serio. Zapisanych 43, niech przyjdzie 20 - po jednej figurce na głowę/ kontrola i zrobione. I nie mów proszę, że 20 osób to w tej sytuacji niemożliwe.
TX200 HC_Burris Timberline
Awatar użytkownika
mazgier
Moderator

esmar pisze:niech przyjdzie 20 - po jednej figurce na głowę/ kontrola i zrobione. I nie mów proszę, że 20 osób to w tej sytuacji niemożliwe.
Teoretycznie, rzecz jasna możliwe. Praktycznie - zaczynam tęsknić za czasami kiedy przychodziło (na ustawianie toru a nie "na gotowe") choć 10.
Steyr HP & TX HC
Awatar użytkownika
Lord Rzeźnik

Post autor: Lord Rzeźnik »

Kurcze, nie mogę obiecać bo znajomy ze Środy jeszcze dojedzie jakoś z dworca sam, ale czas z dziewczyną sam się miło nie spędzi :). Jeśli będę w stanie, to będę! Kaczka i szczur obie w wersji 40mm jeśli chcecie do wymuszonych - trafią jutro do prochowni. (pamiętam, ze ostatnio brakowało dużych).
Awatar użytkownika
WuDe

Post autor: WuDe »

Ludzie nie o 6 rano miejcie litość
Uwaga:
WuDe jest dobry na wszystko
LG i LG i Dejski
Awatar użytkownika
Maciej.Sz
Moderator działu

Post autor: Maciej.Sz »

Ja będę, tylko ustalamy o której. Może być 6:00.
"Wygrywaj bez pychy, przegrywaj bez urazy." Bruce Lee
(.22 LR, 5,45x39, .32 S&W LWC, 9x19, 12/76)
Marylka i Heniu

Tak jak napisałam 6;00 zapraszam
ODPOWIEDZ