Liga WSST 2016 - Zawody 8/10 - 04.09.2016
Super zawody tor ustawiony w zastraszajacym tempie .Zastrzezenie budził tylko we mnie cel nr bodajże 7 "mroczna rura" .Koledzy myślmy o bezpieczeństwie na torze, bo to jest nasz priorytet. Nie było to bezpieczne stanowisko zwłaszcza, gdy na kaponierze przebywali strzelcy na stanowiskach 2,3,4.Przy zwijaniu toru cieżko było załapać jakakolwiek fuche
hw77 +burris (wiatrowka odrzutowiec)/aa prosport vortek + buris timberline(karabinek klasa...zalezy w czyich rekach:))
Ja zawsze powtarzam, że nie myli się tylko ten co nic nie robi, sam zamysł był super i pełen szacun dla Jacka za pomysł. Bezpieczeństwo jest bardzo ważne i na pewno taka sytuacja już się nie powtórzy ale jak zauważył Patryk to dymiarze czarnoprochowi też czasem zapominają o najważniejszym a tam skutki mogą być na prawdę tragiczne.
Zresztą kiedyś byłem na jednej ze strzelnic nitro i po tym co tam zobaczyłem jak właściwie nikt nie kontroluje kto z czego strzela do jakich celów i pod jakimi kątami tak już nigdy tam nie pojechałem więcej.
W maju niedaleko mojej miejscowości gość też otworzył strzelnicę do każdego rodzaju broni, byłem na jej otwarciu i też wydawało mi się, że same obwałowanie z ułożonymi oponami to za słabe zabezpieczenie. Teraz nie dawno dowiedziałem się, że strzelnica już zamknięta bo do domu w odległości ok 600 metrów od niej przez okno wpadł pocisk od kałacha, na szczęście nikomu nic się nie stało.
Zresztą kiedyś byłem na jednej ze strzelnic nitro i po tym co tam zobaczyłem jak właściwie nikt nie kontroluje kto z czego strzela do jakich celów i pod jakimi kątami tak już nigdy tam nie pojechałem więcej.
W maju niedaleko mojej miejscowości gość też otworzył strzelnicę do każdego rodzaju broni, byłem na jej otwarciu i też wydawało mi się, że same obwałowanie z ułożonymi oponami to za słabe zabezpieczenie. Teraz nie dawno dowiedziałem się, że strzelnica już zamknięta bo do domu w odległości ok 600 metrów od niej przez okno wpadł pocisk od kałacha, na szczęście nikomu nic się nie stało.