Liga WSST - zawody 3/10 03.05.2015

Awatar użytkownika
ArturR

Post autor: ArturR »

U Mahonia w pieczarze czy smoczej jamie(jak kto woli), było tyle wody, że nawet na pustyni napoiłbyś całą watahę beduinów :-)
Awatar użytkownika
WuDe

Post autor: WuDe »

esmar pisze: Zapas wody? Skąd? Ostatnio pojechaliśmy z WuDe do sklepu bo brakowało ...
Tak było
esmar pisze: Kupione. Niedźwiedzia sparzona, w chacie zapachy jak przed weselem :mrgreen:
Otwieraj drzwi jadę :mrgreen:
Uwaga:
WuDe jest dobry na wszystko
LG i LG i Dejski
Awatar użytkownika
arturd

Post autor: arturd »

Będę o 8:00
OGŁOSZENIE!!! Zamienię dobrą prace w dynamicznie rozwijającym się kraju na zasiłek w krajach starej uni.

LGM-2-?????
wola75

Post autor: wola75 »

Będę około 8:00. Wszystko do zera przygotowane :)
Za dużo zabawek, za mało miejsca ale radocha jest :)
Awatar użytkownika
triodak
Członek zarządu

Post autor: triodak »

Dziękuje za super zabawę :-D Kilka zer motywuje to większego treningu :-P
AA TX200 MK3 + Leapers
Awatar użytkownika
pilot68

Post autor: pilot68 »

Dzięki za miłą imprezę dla organizatorów i uczestników.
Steyr + vortex viper
Spidi

Post autor: Spidi »

Dzięki za świetne zawody, super atmosfera a i jeszcze pogoda dopisała :mrgreen:
Tor był bardzo wymagający i ciekawy :-P
pees i burek
Awatar użytkownika
arturd

Post autor: arturd »

Wielkie dzięki za świetną i wymagającą zabawę.
OGŁOSZENIE!!! Zamienię dobrą prace w dynamicznie rozwijającym się kraju na zasiłek w krajach starej uni.

LGM-2-?????
Awatar użytkownika
esmar

Post autor: esmar »

Fajne zawody, dzięki za towarzystwo i wspólną zabawę.
Wyniki u Macieja.
TX200 HC_Burris Timberline
Awatar użytkownika
Grossus
Moderator

Post autor: Grossus »

Wyniki tutaj: http://grossus.firmowo.net/wsst/liga_wsst_2015.xls

Widać, że trwa zażarta walka :mrgreen: Mam nadzieję jeszcze do niej dołączyć!
Bo ja myślałem, że "Miś" to film fabularny, a to jest dokument.
Awatar użytkownika
ArturR

Post autor: ArturR »

Również dziękuję wszystkim za dobrą zabawę, cieszy wyraźnie większa frekwencja w stosunku do ubiegłego sezonu.
40-sto figurkowy tor fajnie się strzela, bo jest duże urozmaicenie i tylko jedno przejście. Niestety, by na czas zbudować ciekawy 40-sto figurkowy tor, potrzeba dużo więcej osób do pomocy, niż zwykle. Dziś wyglądało to tak,że były tylko te osoby co zwykle, i w pocie czoła pracowały by zdążyć na czas. W tej sytuacji trzeba podjąć decyzję, i wyjścia widzę dwa:

1. Nadal budujemy takie tory, ale przy większej liczbie zdeklarowanych(!) osób do pomocy, niż miało to miejsce dziś.

2. Jeśli nie będzie więcej chętnych, to ustawiamy standardowe 20 figurek z dwoma przejściami.

Kolejna sprawa, którą chciałbym poruszyć, to prośba naszych przyjezdnych gości, by podczas Letniej Ligi przesunąć start zawodów z godziny 10-tej na 11-stą.
Jak najbardziej rozumiem wszystkich przyjezdnych, i jestem za tym, by już każde następne zawody rozpoczynać o godzinie 11-stej. Niby tylko godzina różnicy, ale to jednak jest różnica, jeśli np. taki Marassobi musi wstać o 4-tej rano! by dotrzeć do nas na zawody. Wstać o czwartej, a o piątej to jednak jest różnica. Dlatego powtarzam - jestem za, by następne zawody zacząć o 11-stej, wtedy poznańska grupa spokojnie może być na miejscu zawodów o 9-tej, i zdąży przygotować tor na czas.

Bardzo dziękuję Mariuszowi z LGST, który dziś specjalnie dla mnie przywiózł wyjątkowy, i bardzo rzadko spotykany karabin, jakim jest Walther LG300 Anatomic. Cieszę się, że mogłem strzelić dzisiejsze zawody właśnie tym karabinem, i traktuję to jako takie strzeleckie wyróżnienie :-) To świetny sprzęt: bardzo dobry spust, miodny cykl strzału, dobre rozłożenie masy karabinu (przynajmniej mnie pasował). Kwestia tylko indywidualnej regulacji osady/lunety pod własne preferencje, i można nim wygrać dosłownie każde zawody. Dziś oczywiście był on ustawiony pod Mariusza, ale i tak udało mi się coś tam strzelić. Wysypałem się na tych teoretycznie łatwych celach, ale najbardziej cieszyły położone dalekie cele, i wszystkie z mojej ulubionej postawy stojącej. A sam karabin wygląda tak:

https://www.youtube.com/watch?v=zYIEcGDYMzg

https://www.youtube.com/watch?v=Y8lnWV97eIY

Kolejną osobą, do której kieruję dziś wielkie podziękowania, jest nasz przesympatyczny Kolega po lufie - Eugeniusz (eugsad).
Geniu jakiś czas temu się zdeklarował, że wykona stojaki strzeleckie. No i jak powiedział - tak zrobił.
Dziś odebrałem te stojaki, a gdy rozpakowałem je u siebie na działce, to na chwilę zaniemówiłem.
8 sztuk, słownie: osiem sztuk solidnych regulowanych stalowych stojaków. Można je szybko i łatwo zdemontować, więc w transporcie nie zajmą wiele miejsca. W tym momencie, razem z tymi niedawno zakupionymi mamy już 13-ście stojaków, i uważam że w zupełności wystarczy. Taka ilość stojaków, nawet przy dużej liczbie chętnych, pozwoli na dużą przepustowość podczas zawodów Benchrest.
Geniu, w tym miejscu serdecznie dziękuję! Jesteś wielki !
A stojaki wyglądają tak:

https://www.youtube.com/watch?v=XB6Qp2AmXsA

Dziękuję również za przygotowanie kiełbasek na grilla, i różnych zakąsek. Pogoda też bardzo dopisała, ogólnie całkiem udany dzień - pozdrawiam ;-)
Awatar użytkownika
Copereq
Kontakt:

Post autor: Copereq »

Dziękuję za miłą atmosferę. Osobne podziękowania dla Mazgiera za korepetycje ze strzelectwa dla mojego syna i użyczenie HW100 z lunetą Vortex Viper :-).
HW97KT BL +Vortex DB
Awatar użytkownika
Grossus
Moderator

Post autor: Grossus »

Nie ma odpowiedniej ilości chętnych do pomocy przy organizowaniu imprezy to robimy taka jaką możemy. Nie ma sensu sobie wypruwać flaków by potem zdychać na torze.

Godzina 10:00 była dlatego by z niedzieli jeszcze coś było po południu. Mnie jest akurat wszystko jedno, ale jeżeli nie będzie sprzeciwu to możemy przesunąć następne na 11:00
Bo ja myślałem, że "Miś" to film fabularny, a to jest dokument.
Marylka i Heniu

Post autor: Marylka i Heniu »

Należy zadać pytanie czy ktoś z organizatorów innych grup strzeleckich ma takie wątpliwości co do godziny rozpoczęcia zawodów -nie -robi je tak godzinowo jak im pasuje właśnie aby mieć jeszcze coś z tej niedzieli dla swoich rodzin.
Awatar użytkownika
esmar

Post autor: esmar »

Maciej wyraził dokładnie to, co myślę na temat pracy przy organizacji naszych zawodów. Ekipa do stawiania i zwijania torów się nie zmienia i zaklęciami tego Arturze nie zmienisz. Ci co to robią, wiedzą, że samo się nie zrobi i "jak nie my to kto?" a pozostali wiedzą, że co by nie było i tak tor będzie ustawiony i później zwinięty, dyskusje na ten temat już były i nic nie wniosły - kwestia postawy - wspólna zabawa/ wspólna praca albo przychodzę na gotowe.
Co do godziny rozpoczęcia zawodów, goście wyjeżdżają tuż po zakończeniu imprezy a trzeba j/w - tor sprzątnąć, klamoty spakować i nikt nie pyta o której zlądujesz w domu, jestem za utrzymaniem godziny "zero".
TX200 HC_Burris Timberline
ODPOWIEDZ