Liga Letnia 2019 - Dyskusja ogólna
Bo "muszelki" nie kisną. Przypominam, że cały czas mowa o ..... makaronie !łysy pisze:Jak "muszelki" to ja też zmieniam zdanie
https://www.youtube.com/watch?v=eWkrQQly6xU
DGST Beaver
DGST Beaver
Pawle.
Są w ogłoszeniu
Miejsce zawodów: Sierakowskie Centrum Sportowo-Szkoleniowe TKKF
ul. Poznańska 27, 64-410 Sieraków,
Link Google
Współrzędne GPS:
52.634080, 16.096076
52°38'02.7"N 16°05'45.9"E
Są w ogłoszeniu
Miejsce zawodów: Sierakowskie Centrum Sportowo-Szkoleniowe TKKF
ul. Poznańska 27, 64-410 Sieraków,
Link Google
Współrzędne GPS:
52.634080, 16.096076
52°38'02.7"N 16°05'45.9"E
Witam Wszystkich
Jutro o 11 .00 zamykam listę jeśli chodzi o zakup produktów spożywczych.
Z tego co pamiętam to tacki i sztućce są na forcie .
Proszę tylko o zakup wody dla zawodników .
Resztą się zajmę .
Ponieważ w moim Inter Marche pakują próżniowo będzie Kiełabasa z NIEDŻWIEDZIA i trochę kaszaneczki.
Jutro o 11 .00 zamykam listę jeśli chodzi o zakup produktów spożywczych.
Z tego co pamiętam to tacki i sztućce są na forcie .
Proszę tylko o zakup wody dla zawodników .
Resztą się zajmę .
Ponieważ w moim Inter Marche pakują próżniowo będzie Kiełabasa z NIEDŻWIEDZIA i trochę kaszaneczki.
-
hej,
dzieki za fajne zawody dziś, zdążyliśmy pieknie z pogodą. Mam pare drobnych pytań nt Sierakowa, bo jesteśmy świeżaki:
1. czy w konkurencji byPapaj strzelamy z magazynkiem do skutku kto pierwszy trafi czy jest zasada że mimo wszystko ładujemy pojedynczy śrut i kto pierwszy trafi ten wygrywa w parze?
2. czy komenda pada przy załadowanych karabinkach czy obejmuje również czas ładowania (przynajmniej pierwszego) - pytam bo w AA410 z wkładką jendostrzałową ładowanie jest dośc upierdliwe, w AA400 z racji dłuższej loży już lepiej
3. czy opłaty wnosi się na miejscu włącznie z noclegiem i wyżywieniem czy jest przedpłata?
4. TU UWAGA PYTANIE - czy gdybyśmy wciągnęli 2-4 kolejnych osób, jestesmy w stanie przy 2 karabinkach jakie mamy zaopiekowac się 2 osobami, ale łącznie jest nas 4 (cała rodzina) więc czy jest opcja stworzenia zespołów: I) 2x z naszej rodziny + 1 znajomy, wszyscy 1 karabinek = 3 osoby i II) 2x osoba z naszej ordziny + 1 znajmoy, wszyscy 1 karabinek = 3 osoby? Lub ew dołożycie nam po 1 osobie ze starych wyjadaczy, ale wtedy musiałby być drużyny 4-osobowe, bo nie oblecimy z karabinkami (mamy dwa podobne, AA400 i AA410) CHYBA ŻE KTOŚ BY EW miałby pożyczyć na zawody???
pozdrawiam
Paweł
dzieki za fajne zawody dziś, zdążyliśmy pieknie z pogodą. Mam pare drobnych pytań nt Sierakowa, bo jesteśmy świeżaki:
1. czy w konkurencji byPapaj strzelamy z magazynkiem do skutku kto pierwszy trafi czy jest zasada że mimo wszystko ładujemy pojedynczy śrut i kto pierwszy trafi ten wygrywa w parze?
2. czy komenda pada przy załadowanych karabinkach czy obejmuje również czas ładowania (przynajmniej pierwszego) - pytam bo w AA410 z wkładką jendostrzałową ładowanie jest dośc upierdliwe, w AA400 z racji dłuższej loży już lepiej
3. czy opłaty wnosi się na miejscu włącznie z noclegiem i wyżywieniem czy jest przedpłata?
4. TU UWAGA PYTANIE - czy gdybyśmy wciągnęli 2-4 kolejnych osób, jestesmy w stanie przy 2 karabinkach jakie mamy zaopiekowac się 2 osobami, ale łącznie jest nas 4 (cała rodzina) więc czy jest opcja stworzenia zespołów: I) 2x z naszej rodziny + 1 znajomy, wszyscy 1 karabinek = 3 osoby i II) 2x osoba z naszej ordziny + 1 znajmoy, wszyscy 1 karabinek = 3 osoby? Lub ew dołożycie nam po 1 osobie ze starych wyjadaczy, ale wtedy musiałby być drużyny 4-osobowe, bo nie oblecimy z karabinkami (mamy dwa podobne, AA400 i AA410) CHYBA ŻE KTOŚ BY EW miałby pożyczyć na zawody???
pozdrawiam
Paweł
Dziękuję bardzo za świetne zawody. Atmosfera, jedzenie, tor, wszystko palce lizać.
Szczególnie chciałbym pogratulować juniorowi który wygrał oraz jego rodzicom. Dawno już nie widziałem takiej radości na twarzy jak u tego chłopca (przepraszam, nie zapamiętałem imienia), to piękne że uczycie go jak mieć radochę z tego sportu. Brakuje mi tej radości u juniorów w Pucharze PFTA, często ambicja rodziców ją zabija.
Jeszcze raz dziękuję i do zobaczenia.
Szczególnie chciałbym pogratulować juniorowi który wygrał oraz jego rodzicom. Dawno już nie widziałem takiej radości na twarzy jak u tego chłopca (przepraszam, nie zapamiętałem imienia), to piękne że uczycie go jak mieć radochę z tego sportu. Brakuje mi tej radości u juniorów w Pucharze PFTA, często ambicja rodziców ją zabija.
Jeszcze raz dziękuję i do zobaczenia.
Odowiadam:parzymsk pisze:hej,
Paweł
W konkurencji Pojedynek by PaPaj para strzelców podchodzi do linii strzału, na komendę ładują karabinek śrutem (bez względu na rodzaj ładowania), podają sygnał, że są gotowi do strzału (karabinki opuszczone w postawie swobodnej) i na komendę wykonują jeden strzał w jednej serii. Jeśli pierwsza seria nie wyłoni zwycięzcy ponawiamy ładowanie i strzelanie wg wcześniejszych zasad.
Omówienie całej konkurencji oraz odpowiedzi na pytania będą przeprowadzone na odprawie przed pojedynkami.
cyt "4. TU UWAGA PYTANIE - czy gdybyśmy wciągnęli 2-4 kolejnych osób, jestesmy w stanie przy 2 karabinkach jakie mamy zaopiekowac się 2 osobami, ale łącznie jest nas 4 (cała rodzina) więc czy jest opcja stworzenia zespołów: I) 2x z naszej rodziny + 1 znajomy, wszyscy 1 karabinek = 3 osoby i II) 2x osoba z naszej ordziny + 1 znajmoy, wszyscy 1 karabinek = 3 osoby? Lub ew dołożycie nam po 1 osobie ze starych wyjadaczy, ale wtedy musiałby być drużyny 4-osobowe, bo nie oblecimy z karabinkami (mamy dwa podobne, AA400 i AA410) CHYBA ŻE KTOŚ BY EW miałby pożyczyć na zawody???"
Dajcie znać dwa, trzy dni przed zawodami (czyli w środę tel 668 201 401) to wezmę jakiś karabinek, przystrzelę lunetę i rozpiszę wam poprawki. Zawsze coś tam za szafą stoi - ostatnio "żyje" tam AA S510 i jeden Walther LG300 - myślę, że do zawodów się nie wyprowadzą.
Dajcie znać dwa, trzy dni przed zawodami (czyli w środę tel 668 201 401) to wezmę jakiś karabinek, przystrzelę lunetę i rozpiszę wam poprawki. Zawsze coś tam za szafą stoi - ostatnio "żyje" tam AA S510 i jeden Walther LG300 - myślę, że do zawodów się nie wyprowadzą.
Dzięki sporo się wyjaśnia. jeszcze pyt 3 - czy płaci się przed (sobota/niedziela) przelewem czy sama rezerwacja free?
I przy okazji - czy miałby ktoś pozyczyć na parę dni chrono, w dogodnym terminie, raczej przyszły tydzień i dalsze, chciałbym ew sprawdzić AA400 i AA410 bo sa bez regulatora ciśnienia.
I przy okazji - czy miałby ktoś pozyczyć na parę dni chrono, w dogodnym terminie, raczej przyszły tydzień i dalsze, chciałbym ew sprawdzić AA400 i AA410 bo sa bez regulatora ciśnienia.