Liga WSST Strzelec 2014
-
Czarnuch
Pojechaliśmy na czarnucha dzis popykać trochę i na zwiady:: droga dojazdowa sucha teren już na zero i do góry suchy ,tylko trzeba go niestety podszlifować"' i co nieco wykosić i utwożyć nowe tory dodatkowo --natomiast tak było cudownie ptaszki nam pięknie śpiewały decyzja należy do zarządu gdzie będą zawody. Bez zarzutu i żadnej poprawki jest zero.
Uważam, że jeśli nie będzie wcześniej padało to spokojnie można zrobić na Czarnucha. Jeśli będzie mokro to zdecydowanie fort. Nie warto też chyba na sztywno ustalać, że wszystkie zawody danej ligi robimy w jednym miejscu, można na przykład na zmianę i jaszcze szukać nowych miejsc, będzie ciekawiej. Może rzeczywiście pomyśleć o starym szpitalu koło Czerwonaka, paintballowcy chyba i tak tam strzelają więc my zrobimy mniejsze szkody.
WSST
- cantchoose
Dokładnie +1 :)Przemo pisze:Uważam, że jeśli nie będzie wcześniej padało to spokojnie można zrobić na Czarnucha. Jeśli będzie mokro to zdecydowanie fort. Nie warto też chyba na sztywno ustalać, że wszystkie zawody danej ligi robimy w jednym miejscu, można na przykład na zmianę i jaszcze szukać nowych miejsc, będzie ciekawiej. Może rzeczywiście pomyśleć o starym szpitalu koło Czerwonaka, paintballowcy chyba i tak tam strzelają więc my zrobimy mniejsze szkody.
edit: 3:2 ?
Steyr LG110+SS10x42MD // "pięknie słońce świeciło tylko deszcz wiał.."
- cantchoose
też za Czarnucha jestem, ale ta dyskusja to powinna być raczej w nowym wątku "zawody 1/10". Maciej go zawsze zakładał.
Decyzję to najlepiej podjąć w czwartek-piątek, będziemy wtedy wiedzieć więcej o warunkach i prognozie na niedziele.
Co do toru na Czarnucha - nie uważam że należy wydłużać trasę toru. Obecna jest w zupełności wystarczająca dla 20 figurek. Pamiętam że taka dyskusja była przed finałem w ub.r. Obecna trasa daje spore możliwości różnicowania stanowisk a jej wydłużanie spowoduje tylko że więcej się nachodzimy. Na Czarnuchu jest wszędzie tak samo - trawa, krzaki i trochę niedużych drzew
Decyzję to najlepiej podjąć w czwartek-piątek, będziemy wtedy wiedzieć więcej o warunkach i prognozie na niedziele.
Co do toru na Czarnucha - nie uważam że należy wydłużać trasę toru. Obecna jest w zupełności wystarczająca dla 20 figurek. Pamiętam że taka dyskusja była przed finałem w ub.r. Obecna trasa daje spore możliwości różnicowania stanowisk a jej wydłużanie spowoduje tylko że więcej się nachodzimy. Na Czarnuchu jest wszędzie tak samo - trawa, krzaki i trochę niedużych drzew
Walther Hunter + Burris Timberline, Colt Army 1860, Hawken .45, Tryon Creedmoor .45
-
Zaraz założę konkretny temat, ale zawsze też pisałem gdzie się spotkamy. Podobny temat zawsze też zakładam na beżowym (bron.iweb.pl) by postronni też mogli do nas trafić. Gdy sami nie wiemy gdzie zrobimy zawody, to potem robi się niepotrzebne zamieszanie. Czarnucha trzeba przygotować co najmniej dzień wcześniej.
Bo ja myślałem, że "Miś" to film fabularny, a to jest dokument.
Niestety z racji stażu nie znam strzelnicy "Czarnuch", więc nie jestem w stanie zabrać głosu "gdzie lepiej". Jednak z Waszych postów wywnioskowałem, że duże znaczenie mają opady deszczu (lub śniegu). Ponieważ takowe są zapowiadane na jutro i pojutrze, może do tematu powinniśmy wrócić w poniedziałek? A jeśli nie ma czasu, to może podjąć "bezpieczną" decyzję i teraz zorganizować jeszcze zawody na forcie, a na czarnucha przejść jak warunki pozwolą? To takie moje luźne przemyślenia. Decyzję przyjmę każdą bo najważniejszy jest "fun" ze strzelania
. Nie ważne gdzie, ważne z kim
.

Steyr LG 110 FT + Sightron SIII FT
Denerwować się to znaczy mścić się na własnym zdrowiu za głupotę innych - E.H.
Denerwować się to znaczy mścić się na własnym zdrowiu za głupotę innych - E.H.
Czarnucha jest dokładnie tutaj: mapka i dojazd
Teren otwarty, mało zadrzewienia. Problemem jest dojazd, bo jak popada to robią się bagna. Teren jest bardzo blisko Warty i dosyć nisko. Zaletą jest to, ze wieje. Latem to akurat dobrze, zimą raczej średnio. Na 99% robimy imprezę na Czarnucha. Chyba, że będzie deszcz i tragedia to w sobotę podczas ewentualnego przygotowania terenu się ustali na miejscu zmianę lokalizacji.
Teren otwarty, mało zadrzewienia. Problemem jest dojazd, bo jak popada to robią się bagna. Teren jest bardzo blisko Warty i dosyć nisko. Zaletą jest to, ze wieje. Latem to akurat dobrze, zimą raczej średnio. Na 99% robimy imprezę na Czarnucha. Chyba, że będzie deszcz i tragedia to w sobotę podczas ewentualnego przygotowania terenu się ustali na miejscu zmianę lokalizacji.
Bo ja myślałem, że "Miś" to film fabularny, a to jest dokument.