Podstolice i Ługi k. Powidza - rekonesans
No właśnie, a niby kto ma podjąć tą decyzję ? Chłopiec z kościelnego chóru ? Pani z miejskich szaletów ?mahonxx pisze:Czas ucieka, terminy się kurczą. Potrzeba decyzji!
Myślałem że decyzja dawno podjęta, i zostały do ustalenia szczegóły.
Ja nie mam zamiaru się wychylać, coby znowu nie było że naciskam, wywieram presję itp..
pawelw pisze:Podstolice: teren ciekawy, jest infrastruktura, hotele blisko.... nic tylko zaklepać termin
nie ma co chyba już kombinować z innymi miejscówkami i rezerwować na PKZ i PFTA
hw77 +burris (wiatrowka odrzutowiec)/aa prosport vortek + buris timberline(karabinek klasa...zalezy w czyich rekach:))
Skoro znamy konkretne daty, to może już czas na konkretne harmonogramy tych imprez ?
Z tego co wiem, do tej pory była mowa o tym, że w trakcie poznańskiej rundy PKZ będzie napewno FT/HFT , Benchrest i NHFT, czyli podobnie jak rok temu, tylko bez sylwetek.
Dlaczego PKZ bez sylwetek ?
Dlatego,że np. konkurencję Benchrest można na miejscu przygotować bardzo szybko, i nie potrzeba do tego wielu ludzi. Co innego z sylwetkami. Żeby je naprawdę dobrze przygotować, tak jak rok temu, to potrzeba na to prawie cały dzień . Już z przygotowaniem toru FT/HFT będzie multum roboty, do tego wypadałoby ustawić osobne 20 figurek na NHFT. Pamiętam ile czasu i roboty kosztowało przygotowanie sylwetek na PKZ, a ludzi do pomocy nie było wielu.
Moim zdaniem te "piątki" będą konieczne, by na sobote i niedziele dobrze wszystko przygotować.
Na PFTA zrobiłbym podobnie, tylko zamiast Bechrestu być może(podkreslam być może) zrobiłbym sylwetki,
w zależności od ilości chętnych, oraz przedewszystkim mocy przerobowych które się zdeklarują i solidnie pomogą przy organizacji tych imprez.
Z tego co wiem, do tej pory była mowa o tym, że w trakcie poznańskiej rundy PKZ będzie napewno FT/HFT , Benchrest i NHFT, czyli podobnie jak rok temu, tylko bez sylwetek.
Dlaczego PKZ bez sylwetek ?
Dlatego,że np. konkurencję Benchrest można na miejscu przygotować bardzo szybko, i nie potrzeba do tego wielu ludzi. Co innego z sylwetkami. Żeby je naprawdę dobrze przygotować, tak jak rok temu, to potrzeba na to prawie cały dzień . Już z przygotowaniem toru FT/HFT będzie multum roboty, do tego wypadałoby ustawić osobne 20 figurek na NHFT. Pamiętam ile czasu i roboty kosztowało przygotowanie sylwetek na PKZ, a ludzi do pomocy nie było wielu.
Moim zdaniem te "piątki" będą konieczne, by na sobote i niedziele dobrze wszystko przygotować.
Na PFTA zrobiłbym podobnie, tylko zamiast Bechrestu być może(podkreslam być może) zrobiłbym sylwetki,
w zależności od ilości chętnych, oraz przedewszystkim mocy przerobowych które się zdeklarują i solidnie pomogą przy organizacji tych imprez.
Jesteśmy ugadani z WKFT w sprawie sylwetek i mamy 'błogosławieństwo' PFTY na zmianę harmonogramu konkurencji. Sylwetki można zorganizować na dwóch 50-metrowych torach (dwa ostatnie zdjęcia z Podstolic) bez przeszkadzania w ustawianiu toruNa PFTA zrobiłbym podobnie, tylko zamiast Bechrestu być może(podkreslam być może) zrobiłbym sylwetki
Głupota rządzonych daje władzę rządzącym !
Paweł, żebyśmy się źle nie zrozumieli. Nie jest tak,że nie chcę sylwetek podczas PFTA. Przeciwnie, bardzo bym chciał, bo poprostu je lubię, i przy każdej okazji namawiam innych.pawelw pisze:Jesteśmy ugadani z WKFT w sprawie sylwetek i mamy 'błogosławieństwo' PFTY na zmianę harmonogramu konkurencji. Sylwetki można zorganizować na dwóch 50-metrowych torach (dwa ostatnie zdjęcia z Podstolic) bez przeszkadzania w ustawianiu toruNa PFTA zrobiłbym podobnie, tylko zamiast Bechrestu być może(podkreslam być może) zrobiłbym sylwetki
Mając jednak w pamięci ubiegłoroczne PKZ wyraziłem tylko wątpliwość, czy będziemy w stanie dobrze przygotować tą konkurencję. Wtedy prace zaczęły się już w piątek, i ledwo zdążyliśmy w sobotę dokończyć tuż przed startem.
Poza sporą ilością czasu, będzie też potrzebna osobna grupa ludzi na przygotowanie torów do pistoletu i karabinu. No i najważniejsza sprawa - Kombatant. Andrzej ma sprzęt,doświadczenie w prowadzeniu i sędziowaniu, więc bez niego to możemy sobie postrzelać sylwetki, ale na iPadzie.
- Krzysztof W.