Zawody 8/10 - 22.09.2013

Awatar użytkownika
ArturR

Post autor: ArturR »

Pytanie tylko ile czasu zajęłoby przygotowanie toru (dawno nikt tam nie był i pewnie zarośla takie,że tylko lian z dżungli brakuje ;-)
Ale pomysł dobry,zawsze można sprawdzić się w "innych" warunkach,jeśli reszta kolegów podziela zdanie to i ja jestem za.
Awatar użytkownika
mahonxx
Moderator

Post autor: mahonxx »

Normalnie koszenie około 2h, lepiej w sobotę. Rozstawianie toru też jakieś 1,5~2h.
Postrzelał bym z czegoś, np. z 88.
Marylka i Heniu

zawody

Post autor: Marylka i Heniu »

jaki to ma sens tyle pracy w przygotowaniu ,cięcie natomiast czy ktoś nam nie przeszkodzi teren nie jest za duży ale czy (pewnyi bezpieczny)moja skromna osoba niema tu nic do gadania natomiast bezpieczeństwo jest najważniejsze ,żadnych żuli w Naramowicach niema miejsce do parkowania super i bezpieczne a tam szkoda gadać tyle z mojej strony
Marylka i Heniu

może temat wart przygotowania i obgadania sprubować na wiosnę więcej czasu
Awatar użytkownika
mahonxx
Moderator

Prawdopodobnie mój wyjazd zdechł, więc będę na zawodach.
Nie wiem czy na forcie się już sianokosy odbyły, jeśli tak, to ułatwiło by nam sprawę. Oczywiście jeśli takowa decyzja zapadnie, jeśli nadal są szuwary to samo zero jakieś 1h, albo lepiej.
Sam nie wiem? Naramowice jakby bardziej przyjazne i ludziska się już przyzwyczaili, ale trzeba by jakieś nowe stanowiska podkosić, żeby nudą nie wiało. W sobotę wezmę kose i może coś wspólnie na Czarnucha wymyślimy. Proszę się wypowiadać w tej kwestii.
Awatar użytkownika
mazgier
Moderator

Post autor: mazgier »

Moim zdaniem na Forcie, niestety kręci się trochę zbyt wiele "osób postronnych". Naramowice są znacznie bezpieczniejszą miejscówką.
Steyr HP & TX HC
Marylka i Heniu

czarnucha

miejsca w Naramowicach dostatek tylko pomysł w którą stronę i kosa w ruch??
Awatar użytkownika
ArturR

Post autor: ArturR »

Sam nie wiem? Naramowice jakby bardziej przyjazne i ludziska się już przyzwyczaili, ale trzeba by jakieś nowe stanowiska podkosić, żeby nudą nie wiało. W sobotę wezmę kose i może coś wspólnie na Czarnucha wymyślimy. Proszę się wypowiadać w tej kwestii.

Dlatego tak jak już mówiliśmy,w sobotę wpadamy z kosą na Naramki(i tak trzeba trochę znów podkosić),i przy okazji zrobimy parę nowych stanowisk.Na Czarnuchu są możliwości by nie wiało nudą.Trzeba tylko dobrze wykorzystać te nierówności terenu,które moim zdaniem są największą zaletą Czarnucha.Bo np. co z tego,że znalezlibyśmy jeszcze "lepszą" miejscówke,ale już np. w płaskim terenie.....to dopiero byłaby nuda.Dlatego cieszmy się,że mamy tego Czarnucha.Tomek,daj mi znać od której będziesz w sobote,to podjadę pomóc,pozdrawiam wszystkich.
Awatar użytkownika
hugo

Post autor: hugo »

tor w lesie nawet płaskim wcale nie byłby nudny. Tylko że na Forcie poszycie jest gęste i krzaczaste, a na mocowanie figurek do drzew nie mamy patentu. Więc chyba pomysł powrotu na fort nie wypali...
Walther Hunter + Burris Timberline, Colt Army 1860, Hawken .45, Tryon Creedmoor .45
Awatar użytkownika
mahonxx
Moderator

To wychodzi Czarnucha. Zaczniemy kosić z Arturem w sobotę. Może coś ciekawego wytniemy.
Awatar użytkownika
Grossus
Moderator

Post autor: Grossus »

Tak w ogóle to mam radosną nowinę. Sprzedałem w końcu samochód. Na nowy jeszcze muszę poczekać, więc jakby co to nie mam wozu i mało mobilny jestem. W niedzielę 22.09 będę na 90%.
Bo ja myślałem, że "Miś" to film fabularny, a to jest dokument.
Awatar użytkownika
esmar

Post autor: esmar »

hugo pisze:tor w lesie nawet płaskim wcale nie byłby nudny (...), na Forcie poszycie jest gęste i krzaczaste
W końcu odmiana a i bez kosiarki dalibyśmy radę
na mocowanie figurek do drzew nie mamy patentu
Są patrykowe podstawki.
mahonxx pisze:To wychodzi Czarnucha
Demokracja i przyzwyczajenie "zwyciężyły" :-D , tu czy tam, najważniejsze żeby gdzieś postrzelać ...
Marylka i Heniu

zawody

toć to prawda ,że demokracja i przyzwyczajenie zwyciężyły :roll: :-D natomiast inwencji i terenu na czarnucha nam nie brak tylko chęci do pracy potrzeba
Awatar użytkownika
Patrykd

Post autor: Patrykd »

Ja tam byłbym za fortem , dla odmiany. Na Czarnucha jest zawsze bardzo podobnie.
Awatar użytkownika
WuDe

Post autor: WuDe »

Jak byłem z moim dzieckiem na spacerku to kawałek dalej jest takie bajorko bagienko drzewa pousychane na brzegu można by w koło nawet to obejść ale niestety trawa i krzaczory tez są teren dziewiczy :-P
Uwaga:
WuDe jest dobry na wszystko
LG i LG i Dejski
ODPOWIEDZ