Chciałbym żeby drugi stopień spustu był ustawiony na mniejszą siłę nacisku. Regulacja odpowiednią śrubką już nic nie daje bo jak przykręcę minimalnie bardziej niż mam to już zbijak nie łapie przy naciąganiu. Chciałbym, żeby drugi stopień był wyczuwalny ale nie stawiał oporu.
Co mogę zrobić?
Daystate Huntsman
Wczoraj znalazłem problem. Śrubka, którą reguluje się siłę nacisku drugiego stopnia wkręcała się bardzo luźno dlatego przychodząca nad nią śrubka kontrująco zabezpieczająca przy dokręcaniu obracała tą właściwą i w efekcie tego nie dało się ustawić delikatnego drugiego stopnia.
Rozwiązanie okazało się dosyć proste. Trzeba było wykręcić śrubki i posmarować delikatnie klejem do gwintów (nie klei a jedynie zabezpiecza przed odkręcaniem i daje opór przy regulacji). Drugi stopień jest wyczuwalny ale nie stawia oporu
Rozwiązanie okazało się dosyć proste. Trzeba było wykręcić śrubki i posmarować delikatnie klejem do gwintów (nie klei a jedynie zabezpiecza przed odkręcaniem i daje opór przy regulacji). Drugi stopień jest wyczuwalny ale nie stawia oporu