Nowa kategoria strzelcka - propozycja

Techniki strzelań, bezpieczeństwo, porady.
Awatar użytkownika
pawelw

Post autor: pawelw »

, aby zachęcić po czym w następnym podejściu łoimy nowemu dupę tak, że płaczem wraca do domu. Wszyscy będą szczęśliwi
Bicie słabszych mnie nie bawi :-( Cieszy mnie kiedy w pokonanym polu zostają Mistrzowie Świata lub Polski ale jeszcze bardziej cieszę się kiedy poprawiam swój najlepszy życiowy wynik... Kiedyś goniłem króliczka teraz jeżdżę po całej Polsce na zawody nie po to by 'łoić dupę' ale żeby spotkać Ludzi, których lubię i cenię no i pogadać o nowych sprzętach :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen:
Głupota rządzonych daje władzę rządzącym !
Awatar użytkownika
mazgier
Moderator

Post autor: mazgier »

hydro pisze:No! To jest zajefajny pomysł! Robimy "level entry", wręczamy nic nie znaczące wyróżnienia, medale i puchary, aby zachęcić po czym w następnym podejściu łoimy nowemu dupę tak, że płaczem wraca do domu. Wszyscy będą szczęśliwi ;-)
Jak dotychczas, jesteś Waćpan pierwszym "nowym" w naszej grupie, który w jakikolwiek sposób przejmuje się "złojeniem dupy" przez ludzi z większym... wróć, w Twoim przypadku - jakimkolwiek doświadczeniem. Postrzelaj trochę wspólnie z nami a nie tylko we własnym ogródku. Weź udział w większej ilości zawodów niż ta, którą da się zliczyć na palcach jednej ręki pijanego drwala. Potem dopiero bierz się za teoretyzowanie. Proszę.
Steyr HP & TX HC
Awatar użytkownika
Przemo

Post autor: Przemo »

hydro pisze:No! To jest zajefajny pomysł! Robimy "level entry", wręczamy nic nie znaczące wyróżnienia, medale i puchary, aby zachęcić po czym w następnym podejściu łoimy nowemu dupę tak, że płaczem wraca do domu. Wszyscy będą szczęśliwi ;-)

Dość dziwne podejście...Można bezcelowo zbombardować każdą inicjatywę. Powiem szczerze, że odechciewa się wszystkiego. Chciałem rozwinąć tą wypowiedź, ale przekonałeś mnie, że nic to nie wniesie to tematu.
WSST
Awatar użytkownika
mahonxx
Moderator

Post autor: mahonxx »

Limit cenowy sprzętu nowego, czy używki, jeśli używki to może dobijemy do S634, czyli jakieś 550 PLN?
Postrzelał bym z czegoś, np. z 88.
Awatar użytkownika
mazgier
Moderator

hydro pisze:Nadal uważam, że dobrą inicjatywą było by zorganizowanie dni otwartych Strzelectwa Sportowego. Można włączyć do tego również grupę ASG, aby ludzie przychodzący na fort mogli wziąć udział (...) Tylko taka impreza wymaga sponsorów. Ale uwierz mi - warto!
Nie krępuj się. Zorganizuj.
Steyr HP & TX HC
Awatar użytkownika
Grossus
Moderator

Post autor: Grossus »

mazgier pisze:
hydro pisze:Nadal uważam, że dobrą inicjatywą było by zorganizowanie dni otwartych Strzelectwa Sportowego. Można włączyć do tego również grupę ASG, aby ludzie przychodzący na fort mogli wziąć udział (...) Tylko taka impreza wymaga sponsorów. Ale uwierz mi - warto!
Nie krępuj się. Zorganizuj.
Popieram ;-)
Bo ja myślałem, że "Miś" to film fabularny, a to jest dokument.
Awatar użytkownika
mazgier
Moderator

Tylko, żeby była jasność, zorganizuj na własny rachunek. My będziemy obserwować i. oczywiście kibicować. Z bezpiecznej odległości.
Steyr HP & TX HC
Awatar użytkownika
Grossus
Moderator

Post autor: Grossus »

mazgier pisze:Z bezpiecznej odległości.
Popieram. ;-)
Bo ja myślałem, że "Miś" to film fabularny, a to jest dokument.
Awatar użytkownika
mazgier
Moderator

Póki co, na naszym forum jest tylko jedna osoba, która "płacze" a raczej robi wielki szum wokół nie-wiadomo-czego. Ogarnij się, Waćpan i zastanów o co Ci właściwe chodzi. Bo, jak na razie męczysz. Jesteśmy otwarci na każdego kto jest zainteresowany naszym hobby. Chcielibyśmy jednak, z grubsza wiedzieć o co danej osobie chodzi. W przypadku Waćpana jest to wyjątkowo niejasne.
Steyr HP & TX HC
Awatar użytkownika
mazgier
Moderator

Uważam że ktoś tu histeryzuje.
Steyr HP & TX HC
Awatar użytkownika
mazgier
Moderator

Tak, przyjęliśmy do grupy, zakładając, że mamy do czynienia z kimś "przewidywalnym/zrozumiałym".
Steyr HP & TX HC
Awatar użytkownika
triodak
Członek zarządu

Post autor: triodak »

Tak to wszystko czytam i stwierdza że temat do wydzielenia bo z Ligą Zimową ma mało wspólnego :-?

Kolego hydro, nowi członkowie w grupie są mile widziani i Ty również :-D Po prostu osoby funkcyjne w grupie/tu na forum są osobami 'konkretnymi (rzeczowymi)' i lubią mieć wszystko wyjaśnione. I w związku z tym że są takimi osobami pełnią swoje funkcje i w określony sposób działają, piszą, komentują czy moderują.

Co do HFT3/4, ligi 'początkujących' czy co tam jeszcze nie mam nic przeciwko. Z moich doświadczeń w WSST widzę że nikt tu nie robi problemów z byle czego. Czasami są jakieś drobne utarczki ale tak jest po prostu w życiu. Każdy jest indywidualny i ma swoje różne cechy ;-) I jak się wczytać dobrze na forum to się nawet mini fronty wojenne wyszuka :mrgreen:

Każdy może wykazać inicjatywę w grupie i nasz kochany prezes jest temu przychylny :mrgreen: Można ufundować nagrodę za jakąś kategorię, czy zorganizować imprezę integracyjną lub promującą (Jak na przykład Magda na Madalinie).
Wystarczy napisać co, jak, gdzie, kiedy - uzyskać zgodę i organizować. Czyli włożyć sporo wysiłku i jeszcze więcej czasu a z tym bywa największy problem.

Co do klasy sprzętu 'entry' to ja widzę tylko problem w tym że nowi którzy wchodzą w grupę szybko sprzęty wymieniają na lepsze lub dopiero startują z zakupem i nie kupują byle czego.

Do dziś pamiętam kolegę który na Forcie 2 strzelał z Gamo z otwartych. I wcale nie miał tragicznego wyniku. A komentarz mahonia bezcenny ' to nie ma 13J a kopie jakby miało 600 :mrgreen:'. I nie były to jego jedyne zawody ale chyba się wykruszył. A było miło i wesoło :mrgreen:
Może jak ludzie więcej inwestują w sprzęt, to bardziej poczuwają się do korzystania z niego.

I na tym zakończę swoje 3 grosze :oops:
AA TX200 MK3 + Leapers
Awatar użytkownika
esmar

Post autor: esmar »

triodak pisze:temat do wydzielenia
Co prawda to prawda, mody się lenią :mrgreen:
TX200 HC_Burris Timberline
Awatar użytkownika
hydro
Kontakt:

Post autor: hydro »

triodak, spoko - wydział wewnętrzny mnie spacyfikował 8-) Ciekawe, czy nadal będzie chętny pomocą ogarnąć naszą kruszynę...
Awatar użytkownika
pawelw

Post autor: pawelw »

Co prawda to prawda, mody się lenią
już nie :)
spoko - wydział wewnętrzny mnie spacyfikował
e tam, zaraz 'spacyfikował'...
Tak na marginesie: w moim zamyśle to miała być kategoria nie ze względu na wartość 'zabawek' a na staż Zawodnika :lol:
Głupota rządzonych daje władzę rządzącym !
ODPOWIEDZ