musisz kliknąć w "@"Dany108 pisze:Krzysiek i gdzie te foty? Być nie mogłem ale byłem z Wami (fakt że w klimatyzowanym pomieszczeniu )
Zawody 5/10 - 21.07.2013 - Mistrzostwa WSST
Niestety podczas zawodów poszedł oring w końcówce do ładowania i zeszło powietrze z zasobnika. W wyniku tego Krzysztof strzelał z mojego Huntsmana.
Oring zamówiony więc następnym razem wystrzela tyle ze swojego bo karabinek na 30m robi jedną dziurkę . Uważam, że to najtańsza opcja na celne PCP. Za 450zł można mieć karabinek z regulatorem. Ustawianie ciśnienia wyjściowego w regulatorze jest banalnie proste więc można sobie ustawić 16J z oryginalnych 13 (tyle daje wychodzi z 850PSI).
Oring zamówiony więc następnym razem wystrzela tyle ze swojego bo karabinek na 30m robi jedną dziurkę . Uważam, że to najtańsza opcja na celne PCP. Za 450zł można mieć karabinek z regulatorem. Ustawianie ciśnienia wyjściowego w regulatorze jest banalnie proste więc można sobie ustawić 16J z oryginalnych 13 (tyle daje wychodzi z 850PSI).
WSST
jeszcze taka sprawa dotycząca tabel klasyfikacji:
jak powinniśmy ustalać kolejność miejsc ? wg sumy Punktów (i tak jest teraz) czy wg sumy Procentów ?
Bo już jest sytuacja że Przemo ma mniej punktów od WuDe ale więcej procentów.
Wg mnie sortowanie powinno być po sumie Procentów a w II kolejności po Punktach.
jak powinniśmy ustalać kolejność miejsc ? wg sumy Punktów (i tak jest teraz) czy wg sumy Procentów ?
Bo już jest sytuacja że Przemo ma mniej punktów od WuDe ale więcej procentów.
Wg mnie sortowanie powinno być po sumie Procentów a w II kolejności po Punktach.
Walther Hunter + Burris Timberline, Colt Army 1860, Hawken .45, Tryon Creedmoor .45
Oczywiście po procentach! Punkty z jednych zawodów nie są porównywalne z innymi zawodami. W tym temacie robimy tak jak PFTA. Jeżeli było posortowane po punktach, to już naprawiam.
---
Poprawione.
Przemo, to ile cię wyniosła konwersja QB79 z CO2 na PCP. Interesuje mnie już końcowa suma.
---
Poprawione.
Przemo, to ile cię wyniosła konwersja QB79 z CO2 na PCP. Interesuje mnie już końcowa suma.
Bo ja myślałem, że "Miś" to film fabularny, a to jest dokument.
QB 79 kosztuje jakieś 320zł nowa i jest fabrycznie przystosowana do butli HP. Butla HP 0,21L z regulatorem kosztowała 110zł. Zestaw uszczelek (chodzi głównie o tą, która podaje powietrze pomiędzy komora a lufą bo oryginalna ma mały przepływ) to jakieś 20zł. Jedno popołudnie na rozłożenie i złożenie całości, to chyba najprostsza produkowana konstrukcja - części mniej niż w sprężynie. Razem 450zł.
WSST