jasne,jak dla mnie może być i 8.00,niech wypowiedzą się też pozostali.HeniuD pisze:witaj Artur wiesz co ja bym proponowała godz8 ponieważ my dziś (a niewiemy jaka pogoda w sobotę) z rana w większości jest ładniej a koło połódnia dziś nam zaczeło padać a do koszenia jedna (kosa) i tu już nie przeskoczysz do wycinki dwie osoby , bo więcej sprzętu niemamy ,pewnie ktoś powie ---pobożne życzenia --- natomiast sam wiesz ,że z pogodą to loteria to jest tylko moja sugestia grzecznościowa a wy zrobicie jak uważacie pozdrawiam
Zawody 10/10 - 10.11.2013 - WIELKI FINAŁ LIGI WSST!!!
Re: zawody
wezmę 3 krzesła, możemy z Andrzejem wziąć grabie i łopatę gdyby trzeba było jakiś pagórek przesunąć. mam też kawał agrowłókniny- można by ją rozłożyć na ziemi żeby pokrowce na broń w błocie nie leżały.
mogę też zrobić termos z kawą-zawsze to dodatkowe 5 kubków, a kawy nigdy za dużo ;)
edit: jeśli na ósmą to zamawiam budzenie o 6:45 ;p
mogę też zrobić termos z kawą-zawsze to dodatkowe 5 kubków, a kawy nigdy za dużo ;)
Maleństwo moje: LG 110 hp
mazgier pisze:Pozwolę sobie zadać następujące pytanie:
Prognozy na 10.11 (fakt, że póki co długoterminowe więc "wiadomo ile warte" ale jednak) zapowiadają deszcz i to taki większy.
Czy bierzemy zatem pod uwagę jakiś alternatywny termin gdyby miało się okazać (zakładam, że ok. 08-09.11 prognozy staną się już dostatecznie wiarygodne by zakładać jaka będzie sytuacja w niedzielę), że 10-go będzie lało?
W tym miejscu mogę już mówić tylko za siebie ale raczej średnio uśmiechałoby mi się bieganie po torze z karabinkiem w czymś np. takim jak to co mieliśmy dziś w Poznaniu ok. 12:00.
dobrze prawisz Marcin,
jeśli za tydzień w niedzielę naprawde ma padać(i to aż tak jak dziś),to może faktycznie lepiej będzie przesunąć imprezę na inny termin(tydzień lub dwa pózniej),niż taplać się w wodzie i błocie.Decyzję co do ewentualnej zmiany terminu moim zdaniem powinno się podjąć właśnie około 8-9 list.gdy będą pewniejsze informacje o pogodzie,ale w tej kwestii niech wypowiedzą się także pozostali zainteresowani.
Ostatnio zmieniony 2013-11-03, 14:41 przez ArturR, łącznie zmieniany 2 razy.
Kolejna pisze:wezmę 3 krzesła, możemy z Andrzejem wziąć grabie i łopatę gdyby trzeba było jakiś pagórek przesunąć. mam też kawał agrowłókniny- można by ją rozłożyć na ziemi żeby pokrowce na broń w błocie nie leżały.
krótko i na temat - DZIĘKI Karin
Mnie w sobotę nie ma, tzn. jestem ale koło 16.
Jutro ProArt odbierze kosę, muszę tylko zatankować mieszankę (dwusuw).
Grossus jak nie masz auta to mamy UNObota, mogę pożyczyć.
Hugo odbierze ode mnie stoły i ławki i co tam się do Jeepa zmieści.
Jest dobrze.
A teraz do kościoła, zboru, cerkwi, meczetu, synagogi, bóżnicy albo gdzie kto i do kogo chce prosić o pogodę!
Termin można przełożyć, ale żurku się nie da!!!
Jest dobrze.
A teraz do kościoła, zboru, cerkwi, meczetu, synagogi, bóżnicy albo gdzie kto i do kogo chce prosić o pogodę!
Postrzelał bym z czegoś, np. z 88.
-
zawody
dzięki Tomek za moje wstawiennictwo bo ja przecież w sobotę nie ugotuję a pozatym mam już pokupione składniki ,i zrobiony zakwas to nie jest robota na jeden dzień a żołądek będzie się upominał"" dziękuję zawstawienie się za ŻURKIEM super
- cantchoose
http://www.jula.pl/termos-zkranikiem-3-6-l-811033 może warto kupić ze dwa na potrzeby stowarzyszenia?
Steyr LG110+SS10x42MD // "pięknie słońce świeciło tylko deszcz wiał.."
Jak pozbieramy składki na rok 2014 to pomyślimy.cantchoose pisze:http://www.jula.pl/termos-zkranikiem-3-6-l-811033 może warto kupić ze dwa na potrzeby stowarzyszenia?
Co do pogody,
Co strona to inna pogoda:
http://www.twojapogoda.pl/polska/wielko ... n/16dniowa
http://www.meteoprog.pl/pl/weather/Poznan/6_10/#3
http://pogoda.interia.pl/prognoza-dlugo ... ,cId,22500
Padać ma praktycznie codziennie. Raz mocniej raz słabiej. Termin mamy zaklepany i nie chciałbym go zmieniać. Jest listopad, cudów nie ma, będzie typowa późna jesień. Trzeba się przygotować.
Bo ja myślałem, że "Miś" to film fabularny, a to jest dokument.
mahonxx pisze:Mnie w sobotę nie ma, tzn. jestem ale koło 16.
Jest dobrze.
Czyli opcje są następujące:
W niedzielę:
1. Nie pada - spotykamy się na zawodach i po nich żurek
2. Pada - spotykamy się na zawodach i po nich żurek
3. Pada - spotykamy się na żurek
jakaś ankieta ?
Będzie jak ma być i tyle ja tam lubię żurek jak ktoś się przestraszy to wciągne nawet trzy porcje luzik tym bardziej że p.Marylka już pokazała że kuchnie ma wykwintnąGrossus pisze:Padać ma praktycznie codziennie. Raz mocniej raz słabiej. Termin mamy zaklepany i nie chciałbym go zmieniać. Jest listopad, cudów nie ma, będzie typowa późna jesień. Trzeba się przygotować.
Co tam strzelanie vivat żurek
Uwaga:
WuDe jest dobry na wszystko
LG i LG i Dejski
WuDe jest dobry na wszystko
LG i LG i Dejski
można na stoiskach leżących zrobić namioty z 4 śledzi 2 kijów i dużego kawałka folii:D chociaż jakaś minimalna ochrona karabinków przed bezpośrednim deszczem, jak ktoś lubi 5 minut celować (i między stoiskami go ciągają na karimacie xD) to nie będzie miał wrażenia kąpieli;p
a taki termos kupiłam jeden, jeśli się zgodzicie to w ramach przeprosin za robienie spamu (8 godzin w pracy przed komputerem i tylko forum wsst nie jest zablokowane...) go oddam zarządowi :)
a taki termos kupiłam jeden, jeśli się zgodzicie to w ramach przeprosin za robienie spamu (8 godzin w pracy przed komputerem i tylko forum wsst nie jest zablokowane...) go oddam zarządowi :)
Maleństwo moje: LG 110 hp