Zawody nr 3 - Ankieta

Kiedy robimy zawody nr 3?

4 maja
16
50%
11 maja (obecny termin)
11
34%
18 maja
5
16%

Liczba głosów: 32

Awatar użytkownika
Kolejna

Post autor: Kolejna »

Pani Marylko, cały maj to komunie. Obojętnie czy 4 czy 11 czy 18 zawsze komuś nie będzie pasowało ;)

Czy PFTA zmieniła swój kalendarz czy po prostu przy ustalaniu terminów to przeoczono?
Maleństwo moje: LG 110 hp
Awatar użytkownika
pawelw

Post autor: pawelw »

Czy PFTA zmieniła swój kalendarz czy po prostu przy ustalaniu terminów to przeoczono?
Kalendarz jest ŚWIĘTY !! Tylko dla nas Zarząd zrobił wyjątek i pozwolił na przesunięcie zawodów z niedzieli na sobotę.
Głupota rządzonych daje władzę rządzącym !
Marylka i Heniu

Post autor: Marylka i Heniu »

Kalendarz jest ŚWIĘTY !!

Napewno nie Karin niewiem czy winowajca zamieszania ,będzie miał odwagę się przyznać .
Awatar użytkownika
Patrykd

Post autor: Patrykd »

Marylka masz jakąś komunię że się tak zaciekle wypowiadasz?
Obrazek
Awatar użytkownika
Patrykd

Kolejna pisze:Pani Marylko, cały maj to komunie. Obojętnie czy 4 czy 11 czy 18 zawsze komuś nie będzie pasowało ;)

Kalendarz PFTA się nie zmienił. Zostało to przeoczone przy tworzeniu naszego grafiku.
Obrazek
Marylka i Heniu

Właśnie tak mam komunie wnuczki 4.05 i o dacie można było dyskutować w kościele znając terminaż zawodów całorocznych a teraz przez kogoś fanaberie mamy kłopot,i wymyśla się głosowanie (ankieta) jak był termin 10.05 to koniec kropka wszyscy znali termin i nikt wtedy nie zabierał głosu .A teraz stosuje się jakieś uniki (ankietowe) ,nie poważne i nie zrozumiałe dla mnie.
Awatar użytkownika
Grossus
Moderator

Post autor: Grossus »

No dobra. Widzę, że bez wyjaśnień się nie obędzie.

1. Kalendarz układałem ja bo jakoś nikt się nie wyrywał do tego. Był poddany dyskusji i NIKT uwag nie wnosił.

2. Starałem się go ułożyć w miarę bezkolizyjnie. 4.05 to czas komunii jak i długiego weekendu i starałem się nie planować w takie dni zawodów (dziwnym trafem w całej Polsce nic się nie dzieje). 11.05 to zawody PFTA i jest kolizja. Tydzień później kolizja też jest, ale mniejsza bo tydzień później to już PKZ. 25.05 to zawody w ramach Pucharu Konfederacji Zachodniej, na które mam nadzieję WSST licznie będzie brać udział. Jednym słowem każda data była kolizyjna. Po aktualnych wynikach głosowania widać, że głosy są mocno podzielone.

3. Jako, że dostałem pytanie od ArturaR, że część osób chce jechać na PFTA i czy nie dałoby się przesunąć zawodów, to zaproponowałem głosowanie.

4. Proszę pamiętać, że mamy aż 10 zawodów z czego 5 jest liczonych najlepszych i wydaje mi się, że opuszczenie jednych nie jest wielką tragedią.

Osobiście to daty 04.05 i 18.05 mi nie pasują. Jednak to moje zdanie, a żeby nie być posadzonym o zamordyzm zorganizowałem głosowanie.

Polska dziwny kraj, za mało zawodów - źle, za dużo zawodów - źle...
Bo ja myślałem, że "Miś" to film fabularny, a to jest dokument.
Awatar użytkownika
esmar

Post autor: esmar »

Grossus pisze:Jako, że dostałem pytanie od ArturaR, że część osób chce jechać na PFTA i czy nie dałoby się przesunąć zawodów, to zaproponowałem głosowanie.
A po co? Przecież:
Grossus pisze:Proszę pamiętać, że mamy aż 10 zawodów z czego 5 jest liczonych najlepszych i wydaje mi się, że opuszczenie jednych nie jest wielką tragedią
Ostanie - w kontekście kalendarium naszych zawodów oczywiście.
TX200 HC_Burris Timberline
Awatar użytkownika
hugo

Post autor: hugo »

co poniektórzy to powinni trochę wyluzować, i przed pisaniem trochę się zastanowić.....

Kalendarz Ligi miał być w założeniu bezkolizyjny z dużymi zawodami (czyli PFTA), jeżeli tak się nie udało w tym przypadku to nie ma większego problemu, ale uważam że ankieta jest dobrym rozwiązaniem. Niech zadecyduje większość.
Walther Hunter + Burris Timberline, Colt Army 1860, Hawken .45, Tryon Creedmoor .45
Awatar użytkownika
Patrykd

Marylka, dla mnie zorganizowanie zawodów przy jak największej frekwencji to nie jest fanaberia. Przykro mi, że myślisz inaczej, ale trudno widocznie wolisz strzelać w małym gronie.
Obrazek
Marylka i Heniu

Nie mam ochoty tego dalej ciągnąć bo to zmierza w złym kierunku,i co poniektórzy wyciągaja błędne wnioski,a ja nie mam zamiaru zawracać rzeki,ani budować jej nowego koryta.
Awatar użytkownika
mariusz.w

Post autor: mariusz.w »

Przepraszam, że dorzucę swoje 3 grosze,
Jako jedyni macie zaplanowany terminarz i wiadomo jest że w daną niedziele można postrzelać u Was na zawodach, faktycznie pozwala to większości zaplanować sobie praktycznie pół roku :)
Ale niestety inni organizując takie zawody nie patrzą na lokalne spotkania i robią coś w tym samym terminie.
Ja jestem zdania, że jeśli jest konflikt dat z dużą ogólnopolską imprezą PFTA, a będziecie organizować za chwile też takową, to powinna pojawić się Wasza delegacja też na takich zawodach.
Dlatego ankieta powinna zawierać 2 kroki
1. Czy zmieniamy datę z 11 maja
a) NIE
b) TAK

2. Czy wybieramy nową datę
a) 4 maja
b) 18 maja

Powodem, jest fakt że jeśli powiem nie to już nie mam wpływu na to czy jeśli zostanie zmieniony termin to będzie 4 czy 18.
druga sprawa, głosy osób które chcą zmiany daty rozkładają się na dwa,
Bo skoro ja nie mogę 11 maja to mi już bez różnicy większej czy 4 czy 18 ale glosy się rozkładają na 2 i się może okazać, że za zmianą daty jest 60% ale głosy będą rozłożone powiedzmy
37% - 4 maja
40% - bez zmian
23% - 18 maja

więc wygra opcja bez zmiany, mimo iż 60% osób czyli większość chce zmiany daty, paradoksalnie te 40% które są przeciwne zmianie daty mogą mieć najwięcej do powiedzenia kiedy zawody się odbędą.

Takie jest moje zadnie, też stoimy rozdarci (jak co jakiś czas) gdzie jechać bo są w tym terminie 3 spotkania, a bardzo bym chciał do Was przyjechać jeśli będę mógł.

Pozdrawiam,
niech demokracja wygra, mimo iż to najgorszy system
ale nie wymyślono nic lepszego
Bardzo Dziki Zachód
Puchar Konfederacji Zachodniej 2015
Awatar użytkownika
mariusz.w

Post autor: mariusz.w »

Ja głosowałem na 4 maja, ale 18 mogę również chętnie przyjechać do Was :)
Bardzo Dziki Zachód
Puchar Konfederacji Zachodniej 2015
Awatar użytkownika
esmar

Post autor: esmar »

Prezesie, termin zawodów zgodnie z wynikami ankiety?
TX200 HC_Burris Timberline
Awatar użytkownika
Grossus
Moderator

Post autor: Grossus »

Wola większości zadecydowała. Imprezę robimy 4 maja.
Bo ja myślałem, że "Miś" to film fabularny, a to jest dokument.
ODPOWIEDZ