4.4. Postawy wymuszone klęcząca i stojąca nie obowiązują Juniorów Młodszych,
którzy nie oddają punktowanego strzału na tych stanowiskach. Na karcie
należy oznaczyć punktację za stanowisko dużą literą "X".
Liga WSST 2014 - Zawody 1/10 - 23.03.2014
W nowym regulaminie HFT napisali tak:
Bo ja myślałem, że "Miś" to film fabularny, a to jest dokument.
No toż to samo powiedziałem.Grossus pisze:W nowym regulaminie HFT napisali tak:
4.4. Postawy wymuszone klęcząca i stojąca nie obowiązują Juniorów Młodszych,
którzy nie oddają punktowanego strzału na tych stanowiskach. Na karcie
należy oznaczyć punktację za stanowisko dużą literą "X".
Celowo nie rozbijałem tematu za starszy i młodszy bo mowa była o Luizie i Maksiorze tzn Juniorach młodszych.
Mamy w ogóle jakiegoś Juniora Starszego (tzn w wieku 14-16 lat) w naszych szeregach ?
Regulamin ważna rzecz, ale liczy się dobra zabawa.
Dla nas starych "koni" regulamin powinien byś święty i należy go przestrzegać, natomiast dla juniorów młodszych można ten regulamin nagiąć, powinniśmy podchodzić bardziej zachęcająco do nich, aby się nie zniechęcili.
Zakreślenie pola, znaczkiem X, w którym może być, chociaż 1 pkt. Nie jest dobrą zachętą.
Dla nas starych "koni" regulamin powinien byś święty i należy go przestrzegać, natomiast dla juniorów młodszych można ten regulamin nagiąć, powinniśmy podchodzić bardziej zachęcająco do nich, aby się nie zniechęcili.
Zakreślenie pola, znaczkiem X, w którym może być, chociaż 1 pkt. Nie jest dobrą zachętą.
AA TX200 MK3 + Delta 4-24x42
Patryku
Janku
a najbardziej podniosła nam ciśnienie kiedy zdjęła bez mrugnięcia okiem ten cel na wieży (na zdjęciu męczy się z nim Vladek)
Twoje prawo ale regulamin tak mówiNie zgadzam się Pawle z tym stwierdzeniem
Poza tym mówi też:1.15. Opiekun juniora młodszego (i tylko młodszego) może juniorowi pomagać np. podtrzymując karabinek na trudnych terenowo stanowiskach, podkładając pod karabinek poduszkę strzelecką lub inna podpórkę, podpowiadając jaką postawę strzelecką na stanowisku należy przyjąć, do którego celu i w jakiej kolejności należy strzelać oraz w inny sposób – stosowanie do wieku, płci, postury juniora oraz jego doświadczenia zawodniczego.
Jeżeli ktokolwiek - junior czy senior - nie widzi celu to zgłasza protest u sędziego.1.6. [...]Cele należy sprawdzać ze stanowiska strzeleckiego, sprawdzając jego dobrą widoczność dla wyznaczonej na stanowisku postawy, mając na uwadze wzrost zawodników, ich prawo- lub lewo- ręczność oraz zapisy szczegółowe konkurencji.
Janku
i na zawodach wielu Juniorów Młodszych strzela również postawy wymuszone dla własnej satysfakcji i dla treningu :) W Opolu zaimponowała mi Maruś Kvapilowa córka Vladka, która ze STEYR'a waliła klęczaki i stojakidla juniorów młodszych można ten regulamin nagiąć, powinniśmy podchodzić bardziej zachęcająco do nich, aby się nie zniechęcili.
a najbardziej podniosła nam ciśnienie kiedy zdjęła bez mrugnięcia okiem ten cel na wieży (na zdjęciu męczy się z nim Vladek)
Głupota rządzonych daje władzę rządzącym !
Pawle fragment regulaminu, który cytujesz dotyczy postaw dowolnych.
A mówimy tu o wymuszonych i w tym temacie regulamin stanowi tak:
"4.4. Postawy wymuszone klęcząca i stojąca nie obowiązują Juniorów Młodszych,
którzy nie oddają punktowanego strzału na tych
stanowiskach. Na karcie
należy oznaczyć punktację za stanowisko dużą literą "X". "
A mówimy tu o wymuszonych i w tym temacie regulamin stanowi tak:
"4.4. Postawy wymuszone klęcząca i stojąca nie obowiązują Juniorów Młodszych,
którzy nie oddają punktowanego strzału na tych
stanowiskach. Na karcie
należy oznaczyć punktację za stanowisko dużą literą "X". "
też tak uważamJachucze pisze:Regulamin ważna rzecz, ale liczy się dobra zabawa.
dla juniorów młodszych można ten regulamin nagiąć,
dajmy szansę młodym się wyszaleć i niech strzelają do wszystkich rozstawianych figurek
a X będziemy wpisywać tylko przy niewidocznym dla nich celu z pozycji leżącej
Sławek
AA EV2 + DOT FFP
AA EV2 + DOT FFP
- Krzysztof W.
Nie chciałem śmiecić w nowym temacie zawodów 2/10 dlatego tu zapytam.
Na razie nie jestem jeszcze do tego przygotowany , ale czy przy okazji jakichś następnych zawodów można by poza HFT strzelić kolejkę FT ?
Żeby nie było nieporozumień (pomiary odległości) to najpierw na stanowisku strzeliłbym według zasad HFT, a później FT.
Chodź z hakiem i poziomiczką i tak byłby problem bo nie sposób tego ciągle zakładać i zdejmować
Na razie nie jestem jeszcze do tego przygotowany , ale czy przy okazji jakichś następnych zawodów można by poza HFT strzelić kolejkę FT ?
Żeby nie było nieporozumień (pomiary odległości) to najpierw na stanowisku strzeliłbym według zasad HFT, a później FT.
Chodź z hakiem i poziomiczką i tak byłby problem bo nie sposób tego ciągle zakładać i zdejmować
Pozdrawiam
Marek
Marek