Liga WSST 2014 - Zawody 1/10 - 23.03.2014

Awatar użytkownika
Grossus
Moderator

Liga WSST 2014 - Zawody 1/10 - 23.03.2014

Post autor: Grossus »

Wielki finał ligi zimowej już za nami. Zwycięzcy i wyróżnieni na pewno jeszcze nie mogą dojść do siebie, dlatego jest szansa na zdobycie dobrych punktów już na samym starcie ligi letniej.
Rozgrywanych jest 10 spotkań, a 5 najlepszych w danej kategorii jest liczonych do wyniku końcowego.

Kategorie:
HFT 1 - karabinki PCP, PCA, CO2 i bezodrzutowe wystrzeliwujące śrut z maksymalną energią do 16,3J
HFT2 - karabinki sprężynowe z odrzutem wystrzeliwujące śrut z maksymalną energią do 16,3J
HFT otwarta Junior Młodszy - w wieku od 9 do 13 lat
HFT otwarta Junior Starszy - w wieku od 14 do 16 lat

O ile do zawodów zgłosi się przynajmniej 5 zawodników danej klasy lub rodzaju, wtedy trzej najlepsi zawodnicy z każdej klasy oraz najlepszy Senior (w wieku od 60 lat), Kobieta oraz użytkownik karabinu nisko energetycznego (bezodrzutowego wystrzeliwującego śrut o energii do 8,5J lub karabinu z odrzutem wystrzeliwującego śrut o energii do 11J) otrzymają specjalne wyróżnienia. W przypadku Juniorów nie ma znaczenia ilość startujących.

Opłaty:
Członkowie WSST:

1. Dzieci od lat 9 i młodzież do lat 18, seniorzy od lat 60, emeryci, renciści = 5,00zł
2. Dla dorosłych = 10zł
Cennik dla uczestników zawodów nie będących członkami WSST obowiązuje 1,5 x wyższa stawka startowa. Czyli odpowiednio dla pkt 1. - 7,5zł; oraz 3. - 15zł.

Opłaty tylko w formie wpłaty tuż przed zawodami.

Plan zawodów:
8:00 - 9:30 - przygotowanie toru
do godz 9:30 - rejestracja zawodników i przestrzelanie karabinków
9:55 - odprawa
10:00 - rozpoczęcie zawodów HFT (2x20)

Miejscówka:
Czarnucha: mapka i dojazd
[zawodnik z numerkiem, a za "+" osoby towarzyszące/piknikowce]

Bardzo proszę, by członkowie WSST wzięli aktywny udział w przygotowaniu terenu w sobotę 22.03 dzień przed zawodami. Godzina prac jest jeszcze ustalana.

Ponadto proszę by przy nicku wpisać kto w jaki sposób ma zamiar pomóc w zorganizowaniu zawodów.

Przemo i hugo, wielka prośba do was. Jeżeli będziecie na tych zawodach, to proszę was abyście stworzyli dwie osobne grupki ustawiające tor. Możecie, a wręcz powinniście wykorzystać urządzenia mierzące by ustawić figurki tak jak PFTA mówi. Mają być w odpowiedniej proporcji cela bliskie, średnie jak i te dalekie. Każda grupa z osobna powinna zaplanować i ustawić tor składajacy się z 10 figurek. Bardzo proszę by od razu przy nicku wpisywać kto, czym chce się zająć: ustawianie i mocowanie figurek; rozciąganie sznurków; ustawianie oznaczeń toru; paliki i znakowanie stanowisk; zwijanie; transport samochodowy. To tylko tak przykładowo. Przy prawidłowo podzielonej pracy na prawdę uda nam się to ogarnąć bardzo szybko i przy udziale wszystkich. Jeżeli ktoś na prawdę nie może być wcześnie rano/zostać po zawodach, powinien zostać po zawodach/być wcześnie rano i pomóc pozostałym osobom. Do godziny 9:55 w biurze mam siedzieć sam i okazjonalnie ściagać wpisowe. Chyba, że ktoś chce się zamienić ze mną na biuro sam pójdę ustawiać tor. Nie ma czekania aż ktoś kogoś zawoła i zagna do pracy. Będzie dwóch "liderów grup" i to ich należy się samemu zapytać co zrobić i jak pomóc. Każda pomoc i praca jest tak samo ważna. Demokracja jest piękna, ale oświecony zamordyzm lepiej się sprawdza gdy trzeba zrobić coś szybko i porządnie.

Lista:
1. Grossus [biuro+transport sprzętu] - będę w sobotę.
Bo ja myślałem, że "Miś" to film fabularny, a to jest dokument.
Awatar użytkownika
Jester

Re: Liga WSST 2014 - Zawody 1/10 - 23.03.2014

Post autor: Jester »

Lista:
2. Jester [sobota 10-13, niedziela 7.30-zakończenie imprezy, do dyspozycji opel corsa]
Steyr LG 110 FT + Sightron SIII FT
Denerwować się to znaczy mścić się na własnym zdrowiu za głupotę innych - E.H.
Marylka i Heniu

liga

Post autor: Marylka i Heniu »

3.Marylka i Heniu sobota pomoc przy pracach ziemnych -niedziela pomoc przy układaniu torów i demontażu.
Awatar użytkownika
Grossus
Moderator

Lista:
2. Jester [sobota 10-13, niedziela 7.30-zakończenie imprezy, do dyspozycji opel corsa]
3. Marylka i Heniu sobota pomoc przy pracach ziemnych -niedziela pomoc przy układaniu torów i demontażu.

No i super, czekamy na resztę. :mrgreen:
Awatar użytkownika
hugo

Re: Liga WSST 2014 - Zawody 1/10 - 23.03.2014

Post autor: hugo »

Grossus pisze: Przemo i hugo, wielka prośba do was. Jeżeli będziecie na tych zawodach, to proszę was abyście stworzyli dwie osobne grupki ustawiające tor. Możecie, a wręcz powinniście wykorzystać urządzenia mierzące by ustawić figurki tak jak PFTA mówi.
widzę tu pewien problem jeśli chodzi o równość szans. Będą osoby znające dokładnie odległości (może zapamiętają te krytyczne, może nie, może sobie gdzieś zapiszą, nie wiem...)
Do tej pory tak nie robiliśmy. Skąd ten pomysł ??? (to jeszcze nie są zawody PFTA)
Walther Hunter + Burris Timberline, Colt Army 1860, Hawken .45, Tryon Creedmoor .45
Awatar użytkownika
Grossus
Moderator

Możesz np. dać miarkę/dalmierz komuś z twojej grupy torowej, kto jest w tabeli nieco niżej niż średnia WSST. Nawet jeśli spamięta odległości to i tak będzie znał tylko pół toru. Możemy zrobić 3 grupy ustawiające. Nie chcę wskazywać nikogo palcem, ale wystarczy wziąć tabele z wynikami ligi zimowej i letniej. Mam nadzieję, że nikt się przy tym nie obrazi, bo sam ostatnio goszczę w eksluzywnym klubie rekreacyjnym na dole tabeli, a nie sprinterskim.

Zawody nie są PFTA, ale na ostatnich zawodach najdalsza figurka stała na 36m, a najbliższa na 9 i 12m. Ustawiamy tor na terenie jaki mamy i robimy to zawsze tuż przed zawodam.
Awatar użytkownika
esmar

Post autor: esmar »

Przytoczę trzy opinie na temat toru, który ostatnio ustawiliśmy i to bez przyrządów mierniczych:
Super tor dla mnie najlepszy jakie nasza ekipa ustawiaczy dała nam strzelać i przyjezdnym bardzo się podoba
No właśnie, tor jaki zrobiliście... Przygotowanie bardzo dobre i wierzcie mi, że mimo iż miałem do czynienia z trudniejszymi, to ten Wasz wielokrotnie "zabijał mi kołka" i musiałem się solidnie nagimnastykować aby prawidłowo ocenić odległość, bo pułapki odległościowe wyszły Wam perfekcyjnie
Tor jak dla mnie pierwsza klasa, pułapki odległościowe straszne, na kilka się złapałem
Zresztą, słyszałem kiedyś, że regulamin regulaminem ale w aptekę się nie bawimy :mrgreen:
TX200 HC_Burris Timberline
Awatar użytkownika
Vmax2
Kontakt:

Post autor: Vmax2 »

Proponuję wybrać cztery grupy do roztawiania toru
To powinno przyspieszyć ułożenie toru i może jednocześnie pozwoli na rozgrywki drużynowe :lol:
Sławek
AA EV2 + DOT FFP
Awatar użytkownika
hugo

w czym więc problem że stały na 36-9m ? wysłałem Ci pw
Walther Hunter + Burris Timberline, Colt Army 1860, Hawken .45, Tryon Creedmoor .45
Awatar użytkownika
hugo

Sławek, to może jeszcze lepiej 20 ekip ? każdy będzie miał swoją "obcykaną" na 100% figurkę ? :-)
Awatar użytkownika
Vmax2
Kontakt:

Post autor: Vmax2 »

Prolem jest, jak stoją na 6 lub 44m
Sławek
AA EV2 + DOT FFP
Awatar użytkownika
hugo

wolę taki problem który mają wszyscy w równym stopniu, niż żeby były osoby znające DOKŁADNIE odległości choćby niektórych figurek (ja nie chcę być taką osobą)
Awatar użytkownika
Grossus
Moderator

Cóż, wola większości zdecyduje, w którą stronę mamy iść. Zarzuciłem temat tutaj, bo gdzie indziej by umarł śmiercią naturalną. Z jednej strony jest spontaniczność, a z drugiej większa kontrola. Może z tym dalmierzem przed to trochę za dużo jak na naszą wewnętrzną ligę, ale podział na dwie grupy odpowiedzialne za konkretne figurki jest sensowny.
Awatar użytkownika
ArturR

Post autor: ArturR »

Lista:
3. Marylka i Heniu sobota pomoc przy pracach ziemnych -niedziela pomoc przy układaniu torów i demontażu.
4. ArturR - w sob. przywiozę narzędzia ogrodnicze, w niedzielę z Mahoniem sprzęt,namiot itd.
Awatar użytkownika
esmar

Post autor: esmar »

Lista:
4. ArturR - w sob. przywiozę narzędzia ogrodnicze, w niedzielę z Mahoniem sprzęt,namiot itd.
5. esmar
TX200 HC_Burris Timberline
ODPOWIEDZ