Dylemat...
Dylemat...
Zacznijmy od tego, że jeśli któryś z modów uzna to za słuszne to proszę temat przrerzucić do działu "Cała Reszta".
A teraz ad rem:
Jako, że moja Kruszynka jest już w zasadzie kompletna (mam nadzieję, się pochwalić w najbliższą niedzielę ), nadszadł czas na przemyślenia na temat czegoś o "ciut większym powerze". PCP jest w planach na przyszły rok, tym czasem zatem mowa jest o sprężynówce (docelowo zamierzam mieć 3 pukawki ). I tutaj właśnie pojawia się tytułowy dylemat: HW 97k czy TX 200?(ew. ProSport) W każdym przypadku zakładam full tuning i (najprawdopodobniej) custom osadę.
Tak, wiem, na samym iwebie jest wagon wątków na podobny temat. Ale prosiłbym osoby z naszego kręgu, które miały jakikolwiek kontakt z ww. sprzętem o sugestie.
Z góry dzięki.
MZ
A teraz ad rem:
Jako, że moja Kruszynka jest już w zasadzie kompletna (mam nadzieję, się pochwalić w najbliższą niedzielę ), nadszadł czas na przemyślenia na temat czegoś o "ciut większym powerze". PCP jest w planach na przyszły rok, tym czasem zatem mowa jest o sprężynówce (docelowo zamierzam mieć 3 pukawki ). I tutaj właśnie pojawia się tytułowy dylemat: HW 97k czy TX 200?(ew. ProSport) W każdym przypadku zakładam full tuning i (najprawdopodobniej) custom osadę.
Tak, wiem, na samym iwebie jest wagon wątków na podobny temat. Ale prosiłbym osoby z naszego kręgu, które miały jakikolwiek kontakt z ww. sprzętem o sugestie.
Z góry dzięki.
MZ
Steyr HP & TX HC
Ciężki temat. Moje HW97K już miałeś w ręce i pytanie moje jak leżała? To jest podstawowe pytanie, bo dla mnie chwyt jest trochę zbyt krótki. Jednak teraz jest ogrom osad więc może coś z otworem na kciuk? Strzelałem z TX'a mahonxx'a i bardziej podobała mi się praca spustu w tym AA. PROsiaka nie miałem nawet w ręce więc się nie wypowiadam. Cenowo one wszystkie są zbliżone, szczególnie używki, ale HW jest najtańsze. W przypadku HW możesz zamiast separatora mieć tłumik. W TXie i PROsiaku chyba by to dziwnie wyglądało. Mnie szczególnie się podoba HW 97K n.A. Dla mnie największym mankamentem jest ten spust. Nie chodzi o to, ze jest zbyt twardy czy zbyt miękki. To jest RECORD, więc regulowany, jednak mam swoje widzimisie i koniec. Chociaż inni jak strzelali nie podzielali moich poglądów więc to zależy od indywidualnych wymagań.
Bo ja myślałem, że "Miś" to film fabularny, a to jest dokument.
No właśnie. Twoją miałem w ręce i "leżała". Ale chciałbym docelowo mieć osadę thumbhole (mniej więcej). Recorda mam w Kruszynce (ja, na moją mówię "Niunia";)) i mi jak najbardziej pasuje. Dolnego naciągu nadal się trochę boję ale udało Ci się mnie w sporym stopniu przekonać.
Pro Sport jest very fajny ale ten kawał aluminium jako dźwigni mnie cokolwiek odrzuca...
Pro Sport jest very fajny ale ten kawał aluminium jako dźwigni mnie cokolwiek odrzuca...
Steyr HP & TX HC
osobiście używałem HW 97/k i co by tam dobrego czy złego o nim nie napisać to i tak uważam że spust Recorda to jest rewelacja
natomiast śledząc pucharowe wyniki HFT 2 coś tam tych HW mało jest w pierwszej dziesiątce
natomiast śledząc pucharowe wyniki HFT 2 coś tam tych HW mało jest w pierwszej dziesiątce
Ostatnio zmieniony 2013-03-21, 16:30 przez Vmax2, łącznie zmieniany 1 raz.
Sławek
AA EV2 + DOT FFP
AA EV2 + DOT FFP
Ja nie celuję w jakiekolwiek (poza ostatnim) miejsce w zawodach (ogólnopolskich zwłaszcza). Z różnych przyczyn, za bardzo mi łapy latają. Ale, to nie znaczy, że nie mam zamiaru dobrze się bawić. Popróbuję tego, czego Koledzy mi użyczą, sprawdzę ocenie. A potem się zobaczy.
Ostatnio zmieniony 2013-03-22, 02:12 przez mazgier, łącznie zmieniany 1 raz.
Steyr HP & TX HC
Z HW nie jest tak źle, wystarczy spojrzeć na wyniki zawodów WHFTA:
https://sites.google.com/site/whfta1/results
W 2012 było najwyżej na 4 miejscu, ale w 2011 pierwsze dwa to HW (4 też), w 2010 powtórka z 2011 i w 2009 wygrało AA, ale HW było 3.
Do innych danych kto jakie wiatrówki używa na zawodach nie mogę się dokopać.
https://sites.google.com/site/whfta1/results
W 2012 było najwyżej na 4 miejscu, ale w 2011 pierwsze dwa to HW (4 też), w 2010 powtórka z 2011 i w 2009 wygrało AA, ale HW było 3.
Do innych danych kto jakie wiatrówki używa na zawodach nie mogę się dokopać.
Bo ja myślałem, że "Miś" to film fabularny, a to jest dokument.