Najbliższy weekend

Czyli kto, kiedy, gdzie i z kim
Awatar użytkownika
DAMDAR

Post autor: DAMDAR »

Jak tak będzie przyrastać ilość strzelających to trzeba będzie wyznaczyć godziny, rząd i datę dla każdego :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen:
A tak nawiasem mówiąc jutro tez będziemy i przywieziemy zainteresowanym zakrywki do optyki.
Awatar użytkownika
Marecki

Post autor: Marecki »

Wpadnę zobaczyć jak się bawicie :mrgreen:
Pozdrawiam
Marek
Awatar użytkownika
Grossus
Moderator

Post autor: Grossus »

Bardzo proszę wszystkich by rozkładali się bardziej w głębi torów niż tu zaraz z brzegu. Śrut niestety lubi rykoszetować od metalowych celów, a co chwila ktoś się kręci koło baraków.
Bo ja myślałem, że "Miś" to film fabularny, a to jest dokument.
Paweł

Post autor: Paweł »

Witam wszystkich
Mam na imię Paweł
Strzelam rekreacyjnie z łuku w Leśniku i od czasu do czasu przeglądam wasze forum.:-). Można powiedzieć, że wiatrówki to moja jeszcze jedna ukryta pasja.
Popieram to co wasz administrator napisał.
My normalnie strzelamy od prawej najbliższe odległości - 20m głównie dzieci i początkujący łucznicy. Dalej idzie 30 i 50m jako najczęściej trenowane dystanse. Na samym końcu z lewej 70m i 90m.
Dzięki temu ludzie wychodzący zza krzaków wychodzą na tory za plecy strzelających na krótkie dystanse. I widzą innych strzelających i mogą bezpiecznie przejść dalej za ich plecami. Czyli w waszej gwarze nie wchodzą nam pod lufy. :-)

....

W dni wolne, szczególnie jak jest ładna pogoda zawsze może się zjawić kilku łuczników (i nie tylko) my najczęściej wchodzimy na tory przy naszej żółtej bazie. Jesteśmy przyzwyczajeni, że od strony prawej jest najbezpieczniej a im dalej w głąb toru tym większe niebezpieczeństwo od strony ludzi strzelających na długie dystanse. No i tak dzielimy tory dla strzelających na różne odległości.

Reasumując najrzadziej używaną (jeśli w ogóle) częścią torów są tory położone najdalej (w głąb). Z tych torów położonych najdalej, na otwartej przestrzeni łatwiej zauważyć inne zbliżające się osoby.

Przepraszam za taki długi wywód - to tylko moje prywatne spojrzenie łucznika na kwestie bezpieczeństwa.
Pozdrawiam i do zobaczenia na torach.
Awatar użytkownika
mazgier
Moderator

Post autor: mazgier »

Ktoś planuje wypad na Tory w sobotę?
Steyr HP & TX HC
Awatar użytkownika
mahonxx
Moderator

Post autor: mahonxx »

Ja nie będzie padać to jestem.
Postrzelał bym z czegoś, np. z 88.
Awatar użytkownika
DAMDAR

Post autor: DAMDAR »

Niestety odebrali mi AA400 i nie postrzelam :-( Teraz tylko czekać na zwrot.
Awatar użytkownika
mazgier
Moderator

Nie licząc temperatury w granicach -10 stopni, pogoda zapowiada się nieźle. Jedyne czego się obawiam to jak wygląda dojazd na końcowym odcinku. Choć , skoro jest tam siedziba firmy ochroniarskiej to zakładam, że powinno być przejezdnie.
Steyr HP & TX HC
Marylka i Heniu

Post autor: Marylka i Heniu »

Marcin jak poniżej -10 to sprubować można najwyżej zwiniemy manele i na chałze "".Natomiast będziemy po 10 bo powietrza nam brak--czyli przymusowa wizyta w centrum nurkowym a potem podjedziemy na lesnika zresztą wczesniej nie ma co bo jak słońce wschodzi to jest wiekszy mróz i zimniej
Awatar użytkownika
mazgier
Moderator

Ja chyba też najpierw zawitam na Piłsudskiego.
Steyr HP & TX HC
Marylka i Heniu

No to się spotykamy na Piłsudskiego w takim razie i pogadamy co dalej ? :-/
Tomx

Post autor: Tomx »

DAMDAR, jak to Ci odebrali? kto ,gdzie i kiedy? :-)... ja podejzewam ze bede ,chociaz słoneczna pogoda przy minus 10 nie napawa optymizmem :-/ nie wiem czy wogle naraze swojego prosporcika na tak ekstremalne temp,jeszcze mi sie przeziebi chłopaszek :mrgreen:
hw77 +burris (wiatrowka odrzutowiec)/aa prosport vortek + buris timberline(karabinek klasa...zalezy w czyich rekach:))
Awatar użytkownika
mazgier
Moderator

Ty się raczej martw, żeby Ci w takiej temperaturze się FAC nie zrobił ;-)
Steyr HP & TX HC
Marylka i Heniu

Ojojoj Tomek co za troskliwość!!! :-/ :-/ :-/ Ciepłe ubranko i jazda na leśnika.
Awatar użytkownika
esmar

Post autor: esmar »

Na Bemowie, w ubiegłym roku, przy -20 chłopaki strzelali :shock:
TX200 HC_Burris Timberline
ODPOWIEDZ