OgórkiKolejna pisze:co to jest?mazgier pisze:zalewy octowej, pikle
Kartoffelsalat zawsze na tak!:D
Pytanie dot. najbliższych zawodów (19.01)
Zakładam że chodziło o "pikle" ?
a co to jest zalewa octowa do ziemniaków? gotujesz ziemniaki w occie, zalewasz surowe czy co? przecież ocet jest w majonezie, to po co więcej? google mi tego nie umie wytłumaczyc ;(
a co to jest zalewa octowa do ziemniaków? gotujesz ziemniaki w occie, zalewasz surowe czy co? przecież ocet jest w majonezie, to po co więcej? google mi tego nie umie wytłumaczyc ;(
no więc, przeciętna niemiecka kuchnia składa się z dużej ilości szafek, sporego blatu na tychże szafkach, zlewozmywaka z kranem, gazówki, lodówki i zmywarki. na tym moja wiedza niestety powoli się kończy... ;)Mazgier pisze:mamy w naszym gronie Karin, która jak mniemam wie o niemieckiej kuchni więcej niż ja się dowiem przez całe moje życie więc nie chcę się kompromitować.
Maleństwo moje: LG 110 hp
Ugotowane i pokrojone marynuje się kilka godzin w zalewie w skałd której wchodzi m.in ocet.Kolejna pisze:a co to jest zalewa octowa do ziemniaków? gotujesz ziemniaki w occie, zalewasz surowe czy co? przecież ocet jest w majonezie, to po co więcej? google mi tego nie umie wytłumaczyc ;(
O ile tylko na najbliższych zawodach nie będzie szalejących mrozów (bo wtedy sałatka na zimno to jednak nie do końca dobry pomysł) to zrobię przyniosę, kto chce spróbuje a jak będą zainteresowani to potem wrzucę przepis.
A grochówka to super pomysł
Steyr HP & TX HC
-
grochówka
Marcin ugotowanie grochówy to żaden problem ,dla mnie problem tylko czy Arkowi uda się załatwić termos bo wtedy w domu gorącą zupę wlewam do termosu i do końca zawodów jest gorąca ,natomiast brak termosu stważa duży problem ,maszynka gazowa ,transport w garnku ,musi stale ktoś mieszać bo grochówka ma tendencję do przypaleń,to kłopot?.Ale po co gdybać zobaczymy jak mi Arek zadzwoni to będziemy się wtedy martwić.
-
-
-
-
-