operacja Stalingrad
-
-
W naszych obu zgadzało się z tolerancją 1 m/sek. Ale to zasługa starych, dobrych Daystate. Zawody 'Stalingradzkie' były 56 w których startowałem z 'elektrykiem' i nigdy mnie nie zawiódł. Bez względu na temperaturę a startował i przy -18 st. jak i przy +32. Z Waltherem LG300 bywało różnie.
Uwagi na przyszłość co do zawodów Pucharowych PFTA:
1. organizatora nie interesuje wskazanie naszego chrono, limit ma być utrzymany na jego, dyskusje o 'błędach' kończą się niedopuszczeniem do zawodów co dotknęło kilku uczestników ostatnich MP
2. należy koniecznie, z naciskiem na 'koniecznie' jeszcze przed obowiązkowym pomiarem sprawdzić swój sprzęt na chrono organizatora - bardzo często strzelcy 'przekręcają' ustawienia bo wychodzą poza limit, a jeżeli zrobimy to dostatecznie wcześnie mamy czas przestrzelać nowe ustawienia na 'zero'
Uwagi na przyszłość co do zawodów Pucharowych PFTA:
1. organizatora nie interesuje wskazanie naszego chrono, limit ma być utrzymany na jego, dyskusje o 'błędach' kończą się niedopuszczeniem do zawodów co dotknęło kilku uczestników ostatnich MP
2. należy koniecznie, z naciskiem na 'koniecznie' jeszcze przed obowiązkowym pomiarem sprawdzić swój sprzęt na chrono organizatora - bardzo często strzelcy 'przekręcają' ustawienia bo wychodzą poza limit, a jeżeli zrobimy to dostatecznie wcześnie mamy czas przestrzelać nowe ustawienia na 'zero'
Ostatnio zmieniony 2014-01-06, 21:23 przez pawelw, łącznie zmieniany 2 razy.
Głupota rządzonych daje władzę rządzącym !
-
.
Ja mialem na zawodach 228 a u siebie 238.Skoro predkosc rzeczywiscie jest tak niska to cud ze udalo sie troche punktow zdobyc.
STEYR 110FT VORTEX VIPER PST
-
.
Co prawda tylko raz ale ustawialem karabinek Slawkowi na tym samym chrono i tez mu wyszlo mniej.
-
.
Tez mam Combro. Ogolnie sa one chwalone za dokladnosc ,a teraz nie wiadomo co myslec
-
-
.
No masz racje.Ale teraz to mi do limitu daaaleko. Jesli teraz podniose o 10m/s to za chwile sie moze okazac ze jestem o 10 m/s i co wtedy ?
Hugo zróbmy eksperyment w następne spotkanie weekendowe. Zbierzmy ile się da różnych chrono, jednen karabinek, ten sam śrut (można przeważyć i wybrać jednakowy) i sprawdzić jak to wygląda. Podobne wyniki znaczyć będą że nasze sprzęty są ok. Jeśli coś będzie odskakiwać to będzie problem do rozwiązania.
Za dużo zabawek, za mało miejsca ale radocha jest :)