szlachetna paczka

Nie samym strzelaniem człowiek żyje.
Awatar użytkownika
Kolejna

szlachetna paczka

Post autor: Kolejna »

Zapewne wszyscy już kiedyś słyszeli, że jest coroczna akcja organizowania przedświątecznej pomocy dla rodzin, którym się nieco gorzej powodzi. Tak jest również i w tym roku.

Bezpośredni link do całej akcji znajduje się tutaj

W sporym skrócie chodzi o to, że rodzina ma 87zł na osobę miesięcznie po odliczeniu wszystkich kosztów mieszkania. Oczywiście dostaną zapas kasz, makaronów, dżemów, środków czyszczących i tak dalej. Rodzina nie ma pralki, ale o takich środkach nie możemy (jako brać studencka) nawet pomarzyć ;)

Natomiast w czym jako WSST moglibyśmy pomóc, to zabawki i ubrania dla chłopców. Małżeństwo ma 3 synów: 11, 6 i 4 lata. I tu zaczyna się moje pytanie do Was: wiem, że niektórzy z Was dorobili już się potomstwa, niektórzy już nawet odchowali swoje, ale może zostały Wam jakieś ubrania, zabawki (zestaw majsterkowicza, puzzle, pluszowy kotek dla najmłodszego, samochody, może nawet pistolet na kulki?;>) czy buty (przede wszystkim zimowe, ale z każdych będą się cieszyć), których już nie potrzebujecie i moglibyście oddać dalej, bo się kurzą i zajmują miejsce w szafach? Ewentualnie jakieś pomoce do szkoły, jak zeszyty, farbki, słowniczki dla podstawówki i gimnazjum. Wszystko się przyda ;)

Jeśli ktoś by chciał wesprzeć akcję i przynieść coś dla chłopców prosiłabym o pw z informacją- mogę podjechać gdzieś w Poznaniu i odebrać, mogę wysłać przyjaciółki organizujące akcję albo zebrać wszystko w sobotę (i zaprosić dziewczyny na strzelnicę... ;) ) i zawieźć do bazy gdzie wypełnia się pierwszy mały karton ;)

oczywiście jeśli ktoś chciałby dorzucić coś od siebie a nie ma nic używanego co mógłby oddać, nie pogardzimy też długoterminową żywnością i chemią czyszczącą (cała lista potrzebnych produktów jest w linku, w razie potrzeby mogę skopiować i wkleić)

wiem, że temat pomocy przedświątecznej jest strasznie oklepany i pewnie wielu z Was puka się w czoło, ale za symboliczne 3zł (jedno piwo) można już być Mikołajem ;)

pozdrawiam i czekam na wiadomości lub posty ;)
Maleństwo moje: LG 110 hp
Awatar użytkownika
mahonxx
Moderator

Post autor: mahonxx »

Nie pomyślałem, miałem przeprowadzkę i do PCK oddałem chyba ze cztery worki odzieży.
Ale mam jeszcze jeden pokój do posprzątania, zobaczę czy czegoś nie mam.
Do kiedy akcja?
Postrzelał bym z czegoś, np. z 88.
Awatar użytkownika
WuDe

Post autor: WuDe »

Coś wyryje z jaskini mojej Julki
Uwaga:
WuDe jest dobry na wszystko
LG i LG i Dejski
Awatar użytkownika
Kolejna

dopytam dzisiaj wieczorem o szczegóły jak z pracy wrócę do kiedy jest, ale fajnie byłoby to w najbliższą sobotę lub niedzielę zebrać o ile nie będzie lało- jeśli pogoda nie dopisze strzelaniu to będzie problem i będę organizować transport na własną rękę ;)

dziękuję, jesteście cudowni ;)
Awatar użytkownika
esmar

Post autor: esmar »

Z zabawek to już moi synkowie dawno temu wyrośli (niestety :cry:). Wyjątkowe pluszaki trzymam dla wnuków :lol: ale poszperam i coś potrzebnego dla tej rodzinki na pewno się u mnie znajdzie!
TX200 HC_Burris Timberline
Awatar użytkownika
Kolejna

esmar pisze:Z zabawek to już moi synkowie dawno temu wyrośli (niestety :cry: )
niech zgadnę, nawet nie zauważyłeś kiedy, a już byli dorośli? ;)

kupiłam im dzisiaj dziecięcy łuk (nie mogłam się powstrzymać:D) i pas z narzędziami (moteczek, kombinerki, obcęgi, śrubki, śrubokręty- sama zawsze o takim marzyłam:D) także z zabawkami nie jest aż tak tragicznie ;)

gdyby jeszcze ktoś zechciał dorzucić paczkę herbaty albo słoiczek dżemu to wszystko się przyda ;)
Marylka i Heniu

Post autor: Marylka i Heniu »

Karin a nie znasz szczegułów dot rodziców, może byśmy coś podrzucili --wymiarowo szczupli ,wysocy puszyści'' nikogo nie urażając ale tak dopytuję
Awatar użytkownika
Kolejna

kobieta nosi rozmiar około 42, mężczyzna jest wysoki (190cm) ale za to ma dość zaowalony brzuch ;)
Awatar użytkownika
108

Post autor: 108 »

Karin, podaj na PW adres. Postaram się jutro przesłać drobny souvenir od Beaverów :-)
ODPOWIEDZ