przywitanie :-)
przywitanie :-)
Dzień dobry wszystkim
Jakoś pod długiej przerwie (kilkanaście lat) postanowiłem powrócić do strzelania. Kiedyś (jakoś tak 2006-2008) dość regularnie pojawiałem się na niedzielnych spotkaniach na Chemicznej, ostatnio tamtędy przejeżdżając postanowiłem zobaczyć jak tam wygląda. Wszystko zarośnięte więc zrozumiałem że z jakiś względów strzelcy już się tam nie pojawiają, także zacząłem szukać w internecie i oto jestem . Jeśli chodzi o sprzęt to zaczynałem przygodę od Makarova, potem miałem Iżyka-22 którego dość mocno poprzerabiałem, a pożniej Slavię 631. Ostatnio odkopałem poczciwą czeszkę i razem z dziewczyną pojechaliśmy sobie trochę postrzelać do puszek. Mnie się przypomniały stare czasy a moją lepszą połówkę zabawa bardzo wciągnęła . Postanowiliśmy zmienić sprzęt (slavka jest troszkę za ciężka i moją dziewczynę trochę męczy naciąganie) więc zakupiliśmy Dianę Stormrider, aktualnie czekamy na pompkę aż przyjdzie więc sprzęt jeszcze nie wypróbowany . Chętnie wpadlibyśmy w najbliższy weekend poznać innych strzelców
Pozdrawiam
Jakoś pod długiej przerwie (kilkanaście lat) postanowiłem powrócić do strzelania. Kiedyś (jakoś tak 2006-2008) dość regularnie pojawiałem się na niedzielnych spotkaniach na Chemicznej, ostatnio tamtędy przejeżdżając postanowiłem zobaczyć jak tam wygląda. Wszystko zarośnięte więc zrozumiałem że z jakiś względów strzelcy już się tam nie pojawiają, także zacząłem szukać w internecie i oto jestem . Jeśli chodzi o sprzęt to zaczynałem przygodę od Makarova, potem miałem Iżyka-22 którego dość mocno poprzerabiałem, a pożniej Slavię 631. Ostatnio odkopałem poczciwą czeszkę i razem z dziewczyną pojechaliśmy sobie trochę postrzelać do puszek. Mnie się przypomniały stare czasy a moją lepszą połówkę zabawa bardzo wciągnęła . Postanowiliśmy zmienić sprzęt (slavka jest troszkę za ciężka i moją dziewczynę trochę męczy naciąganie) więc zakupiliśmy Dianę Stormrider, aktualnie czekamy na pompkę aż przyjdzie więc sprzęt jeszcze nie wypróbowany . Chętnie wpadlibyśmy w najbliższy weekend poznać innych strzelców
Pozdrawiam
Re: przywitanie :-)
Cześć Kuba!
Ja co prawda nie jestem od dawna aktywnym członkiem grupy (brak czasu, sił i środków) i nie wiem czy mam prawo, ale parafrazując Krzysztofa Krawczyka:
"Zamknij świat na klucz, wróć do NAS
Żal za siebie rzuć, wróć do Nas, bo MY...
Wciąż pamiętamY Ciebie z tamtych lat..."
Oj, dawno to było... Pozdrowionka i wciągnijcie się razem z Twoją Piękną od nowa. Fajna ekipa tam jest...
A.
Ja co prawda nie jestem od dawna aktywnym członkiem grupy (brak czasu, sił i środków) i nie wiem czy mam prawo, ale parafrazując Krzysztofa Krawczyka:
"Zamknij świat na klucz, wróć do NAS
Żal za siebie rzuć, wróć do Nas, bo MY...
Wciąż pamiętamY Ciebie z tamtych lat..."
Oj, dawno to było... Pozdrowionka i wciągnijcie się razem z Twoją Piękną od nowa. Fajna ekipa tam jest...
A.
Cześć!
Zamierzam się pojawić w weekend w Forcie około 10-10:30 i posiedzieć ze 2-3 godziny. Jutro mogę dać znać konkretnie. Możemy się umówić.
Zamierzam się pojawić w weekend w Forcie około 10-10:30 i posiedzieć ze 2-3 godziny. Jutro mogę dać znać konkretnie. Możemy się umówić.
HFT
Witaj, wpadnij na fort w weekend (umów się z kolegami) i na najbliższe zawody. Tak dla zabawy...
zawsze środkiem krzyża :)
Cześć, byłem ostatnio na chemicznej z łukiem - faktycznie koniec świata. Zapraszamy na fort :)
Jeśli nie mogę komuś pomóc, to przynajmniej nie przeszkadzam.
Steyr Challenge + Valiant 4-12x40 HFT,
P17
Vygo i Jackalope
Proca
Steyr Challenge + Valiant 4-12x40 HFT,
P17
Vygo i Jackalope
Proca
Andrzej, na beżowym forum znalazłem Twoje zdjęcia z tamtych lat, miło było powspominać stare czasy .
Tu jestem na jakimś zlocie, chyba 2007 rok, pamiętam że jako jedyny strzelałem z otwartych i nie byłem ostatni . Ale się człowiek zmienił od tamtego czasu .
https://zapodaj.net/3e0eda6d74197.jpg.html
Ziemo, bardzo chętnie wpadniemy we dwójkę, cała sobota nam pasuje i niedziela rano, bo w niedzielę muszę iść na 14 do pracy
Ziemo, nie ma sprawy, dostosujemy się. Z tego co zrozumiałem to wstęp do fortu mają członkowie stowarzyszenia a ewentualni goście muszą być pod opieką kogoś z WSST? Tak nawiasem mówiąc mimo że mam niedaleko (mieszkam na Wojska Polskiego) to nigdy tam nie byłem
Cześć witamy w światku strzeleckim ponownie
Uwaga:
WuDe jest dobry na wszystko
LG i LG i Dejski
WuDe jest dobry na wszystko
LG i LG i Dejski
Cyt.:
"Tu jestem na jakimś zlocie, chyba 2007 rok, pamiętam że jako jedyny strzelałem z otwartych i nie byłem ostatni"
To była Kobyla Góra marzec 2007.
Od lewej:
- Kuba.Z. (jeszcze można było tak trzymać karabinek, a jeszcze częściej opierało się lufą o czubek buta - mało kto miał pokrowce, a jeszcze mniej było kuferków )
- Mietek M.C.
- małolata za Nim nie poznam
- Jurajski
- wavi
- AndrzejK
- strzela Orion
W tle Kacper, tyłem nie wiem ale kurtka mi wygląda na Zapp-a, a drugi "plecowy" być może Włamywacz, bo tak zwykle nosił czapeczkę
Wyniki pewnie też gdzieś mam, ale nie chce mi się szukać...
A.
"Tu jestem na jakimś zlocie, chyba 2007 rok, pamiętam że jako jedyny strzelałem z otwartych i nie byłem ostatni"
To była Kobyla Góra marzec 2007.
Od lewej:
- Kuba.Z. (jeszcze można było tak trzymać karabinek, a jeszcze częściej opierało się lufą o czubek buta - mało kto miał pokrowce, a jeszcze mniej było kuferków )
- Mietek M.C.
- małolata za Nim nie poznam
- Jurajski
- wavi
- AndrzejK
- strzela Orion
W tle Kacper, tyłem nie wiem ale kurtka mi wygląda na Zapp-a, a drugi "plecowy" być może Włamywacz, bo tak zwykle nosił czapeczkę
Wyniki pewnie też gdzieś mam, ale nie chce mi się szukać...
A.
Dzięki Andrzej, za nic w świecie nie mogłem sobie przypomnieć gdzie to było . A ten młody (wtedy ) to nie jest syn Oriona, Borys o ile pamiętam?
Tu jeszcze jedno wspólne zdjęcie z Elą i właśnie z nim
https://zapodaj.net/5688b6113e491.jpg.html
Tu jeszcze jedno wspólne zdjęcie z Elą i właśnie z nim
https://zapodaj.net/5688b6113e491.jpg.html