Zawody 8/10 - 22.09.2013
Zawody 8/10 - 22.09.2013
Jakże emocjonujące były poprzednie zawody 7/10. Pojedyncze punkty ważyły o podium, ale obyło się bez dogrywek. Wielkimi krokami zbliżamy się do końca naszej Ligi i już zostały 3 starty, by poprawić swoje występy lub w ogóle zostać zakwalifikowanym (przypominam, że liczonych jest 5 najlepszych startów).
Jako, że najbliższe nasze zawody są za 3 tygodnie bardzo proszę o sugestie, wnioski itp. tutaj wypisywać.
Jako, że najbliższe nasze zawody są za 3 tygodnie bardzo proszę o sugestie, wnioski itp. tutaj wypisywać.
Bo ja myślałem, że "Miś" to film fabularny, a to jest dokument.
Pomysł z farbą jak najbardziej OK.
Moja sugestia to abyśmy unikali stanowisk w 2 celami (przy jednym paliku).
Jak dziś przykład pokazał to przy nich robią się zatory i to one wprowadzają czasami zamęt przy numeracji (wpisywaniu) punktów.
Poza tym przy stosowaniu 2 celi powinno się dodatkowo umieszczać nr celi przy figurkach, aby uniknąć pomyłek w kolejności strzelania.
Moja sugestia to abyśmy unikali stanowisk w 2 celami (przy jednym paliku).
Jak dziś przykład pokazał to przy nich robią się zatory i to one wprowadzają czasami zamęt przy numeracji (wpisywaniu) punktów.
Poza tym przy stosowaniu 2 celi powinno się dodatkowo umieszczać nr celi przy figurkach, aby uniknąć pomyłek w kolejności strzelania.
Teoretycznie? Żadnego nie ma znaczenia. Jedynie gdzieś w regulaminie jest mowa, że należy strzelać od lewej do prawej.esmar pisze:A jakie znaczenie ma kolejność?Patrykd pisze:powinno się dodatkowo umieszczać nr celi przy figurkach, aby uniknąć pomyłek w kolejności strzelania
Ja też jestem, za tym by nie robić z jednego palika dwóch celów. Największe zatory się wtedy robią.PRZEPISY PFTA ZAWODÓW HFT NA ROK 2013
5.10. Na stanowiskach z dwoma celami, należy dokonywać ostrzału celów
w kolejności zgodniej z ich numeracją. Na takich stanowiskach zasadą jest numeracja celów od lewej do prawej, niezależnie od kierunku przemieszczania się po torze. W przypadku omyłkowego ostrzału niewłaściwego celu, zawodnikowi w kartę startową zapisuję się „0” za pominięty cel, natomiast za ostrzelany cel wpisuję się w kartę uzyskany wynik.
Bo ja myślałem, że "Miś" to film fabularny, a to jest dokument.
Takie, że jak pomylisz kolejność to masz 0 pkt, a nie 2. Osoba, która przywiązuje tak dużą uwagę do 1 m i regulaminowości toru chyba się ze mną zgodziesmar pisze:A jakie znaczenie ma kolejność?Patrykd pisze:powinno się dodatkowo umieszczać nr celi przy figurkach, aby uniknąć pomyłek w kolejności strzelania
A może kolejne zawody zrobić tam gdzie pierwsze - na forcie? Biuro na polance, wjazdu w tej chwili nie ma bo droga zaorana ale sprzęt kawałek można donieść. Dwa dojścia na teren zawodów można zabezpieczyć taśmami a sam teren zupełnie inny niż na Czarnucha - drzewa, dużo miejsc zacienionych. Myślę, że czas na odmianę ...