Daystate X2
Daystate X2
Czy ktoś strzelał trzymał zna Daystate X2 bez regulatora i manometr.
Sprawa jest dość pilna
Sprawa jest dość pilna
Uwaga:
WuDe jest dobry na wszystko
LG i LG i Dejski
WuDe jest dobry na wszystko
LG i LG i Dejski
Przestrzelaj i jak działa to bierz. Dobrze, jak by nie był grzebany.
Z regulatorem chyba ja Cię wprowadziłem w błąd. X2 rzeczywiście go nie ma, X2 Merlyn ma regulator.
Miałem regulator w BSA R-10 więcej było z nim kłopotów niż pożytku. Osobiście uważam, że regulator ma sens w karabinkach tylu Steyr, Walther czy HW100 gdzie jest wykręcany kartusz. W R10 też można było wykręcić butlę ale ktoś tego nie zrobił i moja stałą pół roku nie używana z ciśnieniem. Energia spadła do 12j.
Bez regulatora mam w Huntsmanie (ten sam system tylko w X2 jest mniejszy kartusz) z 50 stabilnych strzałów więc X2 będzie miał przynajmniej o połowę więcej.
Wszyscy walczą o to, żeby w całym zakresie mieć różnice 2m/s. Warto sobie jednak sprawdzić jak to się przekłada na punkt trafienia. ChairGun ładnie pokazuje, że na 40 metrze przy różnicach 5-6m/s i więcej i tak kładziesz każdą figurkę - jeśli karabinek jest celny
spadek prędkości o 10m/s na 40m to 0,5cm dodatkowego opadu - HZ tam ma 4cm...
Z regulatorem chyba ja Cię wprowadziłem w błąd. X2 rzeczywiście go nie ma, X2 Merlyn ma regulator.
Miałem regulator w BSA R-10 więcej było z nim kłopotów niż pożytku. Osobiście uważam, że regulator ma sens w karabinkach tylu Steyr, Walther czy HW100 gdzie jest wykręcany kartusz. W R10 też można było wykręcić butlę ale ktoś tego nie zrobił i moja stałą pół roku nie używana z ciśnieniem. Energia spadła do 12j.
Bez regulatora mam w Huntsmanie (ten sam system tylko w X2 jest mniejszy kartusz) z 50 stabilnych strzałów więc X2 będzie miał przynajmniej o połowę więcej.
Wszyscy walczą o to, żeby w całym zakresie mieć różnice 2m/s. Warto sobie jednak sprawdzić jak to się przekłada na punkt trafienia. ChairGun ładnie pokazuje, że na 40 metrze przy różnicach 5-6m/s i więcej i tak kładziesz każdą figurkę - jeśli karabinek jest celny

spadek prędkości o 10m/s na 40m to 0,5cm dodatkowego opadu - HZ tam ma 4cm...
WSST
0,5 cm w hft to bardzo wiele. Policz sobie pole koła o średnicy 40mm a potem o średnicy 30mm bo tak musisz liczyć bo te pół cm z jednej i drugiej strony kz-ety musisz odjąć. Różnica w powierzchni pola ogromna prawda? I o tyle masz mniejsze szanse na dwa pkt. Dodaj do tego coś na wietrzyk, coś na niestabilną pozycje i zostaje naprawdę niewiele. A dziś na zawodach dobrze obsadzonych 3pkt różnicy to czasem z 15 pozycji niżej albo i więcej. Tak że szanuj każdy milimetr :)