DOC
DOC
Powszechna opinia - DOC to lupka z całkiem ładnym obrazem ale z dużym błędem paralaksy a ze względu na niską cenę najczęściej to pierwsza lupka rozpoczynających przygodę z HFT.
Miałem kilka lupek w życiu czy więc taki DOC może mi się spodobać?
Braku laku kupiłem go sobie ostatnio i mile mnie zaskoczył, nie chodzi mi tutaj o obraz, siatkę czy pole widzenia ale o błąd paralaksy. Na dalszych dystansach praktycznie nie zauważyłem
Nie wiem czy to wyjątkowy egzemplarz czy wszystkie doce tak mają ale tą lupką da się z powodzeniem powalczyć w HFT. Lupka jest oczywiście przefocusowana, ma ciekawy zakres ostrości, dla bliskich dystansów również błąd jest niewielki, rzekłbym porównywalnym z tym znanym z Burrisa Timberline...
Oczywiście wolałbym jakby siatka była jeszcze cieńsza ale jak na budżet paruset złotych jest naprawdę dobrze. Nie wiem czy są na rynku pasujące do niej sunshadery bo w słońcu płytko osadzona soczewka może sprawiać problemy.
Bynajmniej sam jestem ciekaw jak DOC sprawdzi się w boju...
Miałem kilka lupek w życiu czy więc taki DOC może mi się spodobać?
Braku laku kupiłem go sobie ostatnio i mile mnie zaskoczył, nie chodzi mi tutaj o obraz, siatkę czy pole widzenia ale o błąd paralaksy. Na dalszych dystansach praktycznie nie zauważyłem
Nie wiem czy to wyjątkowy egzemplarz czy wszystkie doce tak mają ale tą lupką da się z powodzeniem powalczyć w HFT. Lupka jest oczywiście przefocusowana, ma ciekawy zakres ostrości, dla bliskich dystansów również błąd jest niewielki, rzekłbym porównywalnym z tym znanym z Burrisa Timberline...
Oczywiście wolałbym jakby siatka była jeszcze cieńsza ale jak na budżet paruset złotych jest naprawdę dobrze. Nie wiem czy są na rynku pasujące do niej sunshadery bo w słońcu płytko osadzona soczewka może sprawiać problemy.
Bynajmniej sam jestem ciekaw jak DOC sprawdzi się w boju...
pees i burek
DOCa mam już hohoho i jeszcze trochę. Luneta jest pancerna i wytrzymuje na mojej sprężynie wiele lat. Jej minusem to brak AO i moim zdaniem gruby krzyż. Patrząc jednak, że to luneta za około 350zł (teraz na stronie Delty jest za 499 i to już troszeczkę dużo jak za nią) to daje radę.
Bo ja myślałem, że "Miś" to film fabularny, a to jest dokument.
-
Potrzebuje pomocy. Zakupilem uzywanego doca do mojego HW 50, poszedłem wypróbować sprzęt i okazalo sie, ze karabinek strzela wyraźnie pod cel. Dodam, ze luneta jest prawidlowo zamontowana, strzaly utrzymuja sie w pionie, a zatem to jest kwestia wyłącznie wysokosci. Regulacja pokretlem up i down nie pomogła, ustawienie pokretla na up sprawilo, ze strzaly padaja nadal pod cel, choc troche wyzej. Czy to jest kwestia przefokusowania lunety czy cos jest nie tak z luneta? Dodam, ze strzelalem z ok. 30 metrów.
Źle, pogłębisz wtedy problem. Żeby podnieść POI, klisza musi być podłożona pod tubus bliżej oka - czyli z tyłu.pawelw pisze:wstaw kliszę pod lunetę z przodu
http://forum-bron.pl/viewtopic.php?t=95166
TX200 HC_Burris Timberline
-
-
-
-
- Marcin Lamcha