Pierwsza wiatrówka
Chciałbym bardzo podziękować za dzisiejsze spotkanie i możliwość postrzelania z kilku sprzętów :) tak jak koledzy wyżej pisali dało to więcej niż dziesiątki przeczytanych stron. Wychodzi na to że raczej pójdę w stronę PCP, a jakąś sprężynę może kupię dodatkowo :) największe wyzwanie teraz to chyba wstrzymanie się z zakupem i obejrzenie innych sprzętów bo jak to jeden z kolegów dzisiaj powiedział, ręce świerzbią i chce się strzelać :)
Na ten moment myślę że będę wybierał pomiędzy s400 a walther/steyr. Decyzję podejmę jak rozeznam się trochę w "rynku" i zobaczę jakie oferty się trafią :) póki co jeśli ktoś ma na sprzedaż któryś z wymienionych sprzętów albo wie kto ma to będę wdzięczny za polecenie/ofertę :) nie wiem czy napisać gdzieś osobny temat jako ogłoszenie chęci kupna wiatrówki czy tutaj wystarczy?
Proponuję żebyś - jeżeli jeszcze tego nie zrobiłeś - zarejestrował się na beżowympóki co jeśli ktoś ma na sprzedaż któryś z wymienionych sprzętów albo wie kto ma to będę wdzięczny za polecenie/ofertę :) nie wiem czy napisać gdzieś osobny temat jako ogłoszenie chęci kupna wiatrówki czy tutaj wystarczy?
Głupota rządzonych daje władzę rządzącym !
Dzięki pomocy Papaja z forum miałem okazję ostatnio testować Walthera l210 będącego własnością jednego z użytkowników forum. Im bardziej "wkręcam" się w temat tymbardziej budżet staje się "gumowy" jak to pisał jeden z kolegów ;) na ten moment myślę juz chyba tylko na tym czy zakupić sprzęt Walther czy Steyr :p i tutaj moje pytanie. Orientujecie się może za ile można dostać dobrego używanego Steyra?
Steyr od 4000 w górę Walther to trochę mniejsze siano około 3000 choć czasami zdarzają się jedne i drugie tańsze i to sporo
Są jeszcze HW 100, Daystate,FX,Air Arms 400 wszystko prawie zawsze tańsze od Steyra.
Każdy z nich ma swoich zwolenników i przeciwników.Każdy ma też swoje wady i zalety.
Potem jak się już kupi "na całe życie" to chce się innego albo drugiego i pogoń za króliczkiem zaczyna się na poważnie.
Czego i tobie życzę
POzdawiam WuDe
Są jeszcze HW 100, Daystate,FX,Air Arms 400 wszystko prawie zawsze tańsze od Steyra.
Każdy z nich ma swoich zwolenników i przeciwników.Każdy ma też swoje wady i zalety.
Potem jak się już kupi "na całe życie" to chce się innego albo drugiego i pogoń za króliczkiem zaczyna się na poważnie.
Czego i tobie życzę
POzdawiam WuDe
Uwaga:
WuDe jest dobry na wszystko
LG i LG i Dejski
WuDe jest dobry na wszystko
LG i LG i Dejski
Pogoń jest i oto chodzi
Lepiej kupić coś markowego ,bo potem jest łatwiej to sprzedać i przeskoczyć na wyższy "poziom sprzętowy"
Jak kupisz coś dobrego na samym początku to mniej kosztownego tuningu w trakcie strzelania.
Wybieraj tak aby sprzedający mógł Ci zademonstrować tą przysłowiową "jedną dziurkę na 41m"
i nie chodzi o jeden strzał
Sprawdź też jak trzyma prędkość.
Lepiej kupić coś markowego ,bo potem jest łatwiej to sprzedać i przeskoczyć na wyższy "poziom sprzętowy"
Jak kupisz coś dobrego na samym początku to mniej kosztownego tuningu w trakcie strzelania.
Wybieraj tak aby sprzedający mógł Ci zademonstrować tą przysłowiową "jedną dziurkę na 41m"
Steyr + vortex viper
DOBRE! Dziękipilot68 pisze:Pogoń jest i oto chodzi
Na zawodach chyba nie będę mógł się pojawić :/ koliduje mi ten termin niestety :( ale może któryś z kolegów będzie na forcie w piątek/sobotę/niedziele? Mam też jeden sprzęt pożyczony, załatwiony przez Papaja. Jest to Walther Lg210. Plan był taki żeby jechać na działkę w weekend i tam potestować, sprawdzić jak leży. Tylko w sumie to ja nie do końca wiem co mam testować i jak ocenić ergonomię i to czy mi dobrze leży, więc jakby była opcja to skonsultować na forcie albo w innej lokalizacji z doświadczonymi strzelcami to będzie to chyba bardziej sensowne...
-