Hogan pisze:samostrzałach, odkręć o pół obrotu torksa w spuście
odkręciłem 1/4. Samostrzały jak pisałem miały miejsce z samego systemu, bez założonej osady. Więc mogłem też coś zahaczyć, bo takie rzeczy się wcześniej nie zdarzały.
Hogan pisze:tak podchodzę do każdej indywidualnie, wym wew. waha się od 12,4 do 12,8.
to się mieści w granicach tolerancji wyrobu, co jest normalne i zrozumiałe. Wtedy sie mówi, że trzeba jednak wystrugać nową prowadnicę. A tu mam jakoby zupełnie inną sprężynę. Może dostawca się pomylił
Hogan pisze:zapewniałeś mnie że uczynisz to poprawnie a z fotek widzę Zonk.
Popraw mnie proszę jeśli się mylę ?
Poprawiam.
Fakt, że z pewnych powodów rozebrałem karabinek ale niczego nie smarowałem od nowa. Po pierwszym demontażu, zostawiłem Twoje smary. Lekko tylko usunąłem ich nadmiar a raczej samo się przykleiło do łapek. Niczego nie zmieniałem. Tubus został wytarty do sucha, tak aby uszczelka tłoka nie zabrała ze sobą nic do komory sprężania. Ten karabinek strzelał poprawnie do jakieś dwa tygodnie temu, czyli prawie rok. Czarny smar molibdenowy, który tutaj zebrała uszczelka, to smar, którym smarowana była prowadnica popychacza - cała ta szczelina i to też w niewielkiej ilości. Następnym razem jak wyjmę tłok to na uszczelce będziesz miał: smar hogana, molibdenowy czarny i zielony uniwersalny, którym jest posmarowany korek, aby lżej wychodził
Dodam, ze ja tutaj niczego nie chciałem poprawić, tylko wymienić sprężynę / uszczelkę aby kruszyna wróciła do swoich 191m/s, bo to żadna filozofia na dobrą sprawę, a po całej tej zabawie dla mnie już rutyna

Wkurzyłem się, bo rozmawiałem z fachowcem i "dostałem do samochodu 18" opony na 16" felgi"

To tyle. Kruszyna jest złożona (na Twoim smarze) i nie ruszam jej dopóki V0 nie spadnie poniżej 190m/s.
[EDIT]
Waldek, jeszcze jedna rzecz w ad. smaru molibdenowego. Mam Molykote FB180. Obrobiłem nim całe HW45, w kolejności: mycie Molykote Metal Cleaner, film olejowy, montaż tłoka z uszczelką od Erasa. Zanim tłok się schował, pomazałem go FB100 i wepchnąłem do końca. Sprężynę pomalowałem pędzelkiem maczając w FB180. Złożyłem system i mam stabilne 6,9J. Nic się nie dzieje, nic nie chlanie, nic smaru nie łapie i nie dizluje ani nie smrodzi, a ze 4 paczki śrutu już tym przerobiłem.