Najbliższy weekend

Czyli kto, kiedy, gdzie i z kim
ozon

Post autor: ozon »

Coś w stylu IPSC
Awatar użytkownika
mazgier
Moderator

Post autor: mazgier »

No, my raczej preferujemy strzelanie precyzyjne. Troszkę "inna parafia".
Steyr HP & TX HC
Awatar użytkownika
hydro
Kontakt:

Post autor: hydro »

Kolega chciał powiedzieć, że bawimy się w snajperów. Jak wpadniesz na fort lub zawody, to zobaczysz przekrój od pustynnej burzy, poprzez grom, skończywszy na WP ;-) Ogólnie mówiąc - one shot - one kill . Problem w tym, że zjeść się tego nie da... ;-)
ozon

A nie było by opcji na stworzenie sekcji dynamicznego strzelania?
Awatar użytkownika
hydro
Kontakt:

Ktoś mi to przepowiedział. Działaj :!:
ozon

Ok. Najpierw muszę zobaczyć jak to wygląda i ile osób wpada i ile z nich ma krótką broń na CO2. Cele do strzelania każdy ogarnia w swoim zakresie?
Awatar użytkownika
mazgier
Moderator

"Broń pneumatyczna" w świetle UOBiA ma powyżej 17J więc raczej nie na CO2. W naszej grupie chyba raczej nikt na serio się tym nie bawi. Sam mam Crossmana 2240 i Walthera CP99 Compact ale używam ich raz na rok, jak mi się przypomni.
Cele... każdy strzela do tego co akurat stoi w fosie. Chyba, że jest to figurka kolegi Krzysztofa. To wtedy nie.
Steyr HP & TX HC
ozon

Uuu, na początek kupiłem krótką zabawkę aby mieć więcej miejsc do strzelania, a dopiero później myślałem o jakims Hatsanie na sprężynie gazowej jeśli bym znalazł jakąś grupę/miejsce.

Znacie może miejsca gdzie było by sporo osób chętnych na taką rozgrywkę z wiatrówek?

Też mi się wydawało, że dlugie wiatrówki są ciut nudniejsze, ale to zobaczę jak spotkać się w sobotę może ktoś udostępni swoja wiatrówkę.
Awatar użytkownika
hydro
Kontakt:

mazgier pisze:"Broń pneumatyczna" w świetle UOBiA ma powyżej 17J więc raczej nie na CO2
co nie zmienia faktu, że zachowujemy takie same zasady bezpieczeństwa. No, może z małymi wyjątkami ;-)
ozon pisze:Znacie może miejsca gdzie było by sporo osób chętnych na taką rozgrywkę z wiatrówek?
Ja myślę, że urozmaicenie by się przydało ;-)
Awatar użytkownika
Grossus
Moderator

Post autor: Grossus »

ozon pisze:A nie było by opcji na stworzenie sekcji dynamicznego strzelania?
Opcja jest zawsze, ale logicznie rzecz ujmując najpierw musi być grupka chętnych, a z tego co wiem to jesteś pierwszy lub drugi kto wspomina o wiatrówkowym IPSC. My skupiliśmy się na stworzeniu grupy wiatrówkowych zapaleńców dookoła HFT/FT, ale nie odrzucamy innych form strzelania. Są ludzie są możliwości. Samo niestety nic się nie zrobi. Zalecałbym abyś wpadł najpierw na strzelanie, poznał grupę i zobaczył o co biega. W Poznaniu jesteśmy jedyną funkcjonującą grupą wiatrówkową. Fani ruchu i strzelania to raczej uciekali do Paintbala i ASG. Sam strzelałem chyba ze dwa razy z pistoletu na CO2 z automatycznym przeładowaniem. No bo tak na prawdę to się nadaje tylko do IPSC. Ani do destrukcji (chyba że pomidora), ani do tarczy. Samo zorganizowanie toru IPSC to też nie lada sztuka. Trzeba mieć miejsce, cele, przesłony itp.
Bo ja myślałem, że "Miś" to film fabularny, a to jest dokument.
Awatar użytkownika
mazgier
Moderator

ozon pisze:Też mi się wydawało, że dlugie wiatrówki są ciut nudniejsze
Obstawiam, że nigdy nie widziałeś ani nie słyszałeś figurki "kładącej się" na torze. Uwierz, adrenalina wycieka czasem uszami :mrgreen:
Steyr HP & TX HC
Awatar użytkownika
Przemo

Post autor: Przemo »

Wszytko jest kwestią tego, co kogo kręci. Jedne woli z 10m strzelać do celu wielkości 1m, inny na 50m trafiać w cel wielkości 2cm. Jedno i drugie może być fajne.
WSST
ozon

mazgier pisze:
ozon pisze:Też mi się wydawało, że dlugie wiatrówki są ciut nudniejsze
Obstawiam, że nigdy nie widziałeś ani nie słyszałeś figurki "kładącej się" na torze. Uwierz, adrenalina wycieka czasem uszami :mrgreen:
Prawda nie słyszałem. Dlatego na pierwszą zdecydowałem się na krótką bo na większej ilości miejsc mogę sobie strzelać. W sobotę się wybiorę, jeśli nie zbiorę ekipy na coś w stylu IPSC a spodoba mi się strzelanie z długiej to jak będzie możliwość to kupię długą wiatrówkę.
Awatar użytkownika
hydro
Kontakt:

Jak lubisz pistolety to zaopatrz się w coś z PCA. Jesteś zupełnie niezależny od kapsuł CO2 oraz butli do PCP. Wada - jeden strzał - za to ile wlezie ;-) HW40 lub GAMO PR45 mogę polecić.
Awatar użytkownika
Grossus
Moderator

Post autor: Grossus »

I ręce drżące od ciągłego naciągania...
Bo ja myślałem, że "Miś" to film fabularny, a to jest dokument.
ODPOWIEDZ