Rozpoczęcie sezonu PFTA - Jachranka 16-17 kwietnia
Z ostatnich zawodów u nas: KZ'k i-27,7, odl. -24,3 + specyfika toru - pułapki odległościowe których, tej jakości w Jachrance chyba nie było (?). Porównując wyniki osób, które strzelały u nas i w Jachrance (Mazgier i Tomx) HFT1-70/70 i 70/71 więc chyba jest całkiem dobrze z naszymi torami.
TX200 HC_Burris Timberline
Tomku, jakoś trudno mi sobie wyobrazić hak pod ramieniem opierajacy się o kolano...Kontorsjonista czy conie chodziło o palmrest tylko o hak, który był przekręcony w prawo prawie pod kątem prostym i opierał się o kolano
oj były, były...poza tym czołówki na pułapki nie nabierzesz, mierzą wszystko co się da, i nie da,tej jakości w Jachrance chyba nie było
IMHO przed kompletami chronią nas tylko odległości i wiatr
Głupota rządzonych daje władzę rządzącym !
Pawle, chyba jedna się da.pawelw pisze:Tomku, jakoś trudno mi sobie wyobrazić hak pod ramieniem opierajacy się o kolano...Kontorsjonista czy co
Jak przekręci hak pod kątem prostym w prawo (od siebie) to jest w stanie oprzeć go o udo albo kolano.
...i słabo zakotwiczone w ziemi latarnie. Maszot zaliczył "1" na jednym ze stojaków podpartych bo... rozbujał latarnię, stanowiącą podparcie kiedy się o nią oparłpawelw pisze:IMHO przed kompletami chronią nas tylko odległości i wiatr
Steyr HP & TX HC
ja bym reklamował , z regulaminu:. rozbujał latarnię, stanowiącą podparcie kiedy się o nią oparł
2.11. Organizator ma obowiązek tak zaplanować tor strzelecki, aby na torze dla HFT znalazły się po dwa stanowiska strzeleckie dla wymuszonych postaw podpartych: klęczącej i stojącej, na których będzie znajdował się stały bądź odpowiednio przygotowany element terenowy, który zawodnik będzie mógł wykorzystać jako podparcie (zabrania się dodatkowego umieszczania w pobliżu wytypowanego jako znacznik HFT elementu terenowego, palika HFT!). Obiekt podparcia musi być stabilny i nie może poruszać się na wietrze. Elementy stanowiące podparcie muszą mieć wysokość i formę umożliwiającą przyjęcie właściwej postawy przez wysokich strzelców (2m wzrostu i więcej). Na takich stanowiskach, należy precyzyjnie wyznaczyć linię strzelania.
Głupota rządzonych daje władzę rządzącym !
Rozumiem że to taki żarcik?pawelw pisze: ja bym reklamował , z regulaminu:Obiekt podparcia musi być stabilny i nie może poruszać się na wietrze[/u].
Bez wątpienia ten zapis w regulaminie jest totalnie bez sensu, bo jeśli traktowalibyśmy go literalnie, to chyba tylko góry i skały mogłyby sprostać tej definicji. Każde drzewo porusza się na wietrze (zależy to tylko od siły wiatru), co większe budynki poruszają się na wietrze... "stabilny" jest zaś bardzo subiektywnym odczuciem
HW97k (Dębowy) + Leupold EFR || AA TX200 MK3 +mDOT || Gamo PR45
Właśnie o tym pisałem .pawelw pisze:Gdyby kogoś to interesowało:
Obrazek
dyskwalifikacja dotyczyła opierania dolnej części stopki o kolano.
Steyr LG 110 FT + Sightron SIII FT
Denerwować się to znaczy mścić się na własnym zdrowiu za głupotę innych - E.H.
Nie znam takowego. Pisząc o całej tej sytuacji chciałem po prostu wyjaśnić jaki był powód dysklasyfikacji. Czy ona była słuszna, czy nie to już zupełnie inna bajka .pawelw pisze:Tomku, czy wg. Ciebie jest przepis, który tego zabrania ?
Steyr LG 110 FT + Sightron SIII FT