Uszczelka tłoka TX200/Prosport
Uszczelka tłoka TX200/Prosport
Tyle już chyba napisano w temacie, że trudno dojść prawdy, a czasu trochę minęło więc wniosków zapewne więcej.
Która z uszczelek dostępnych na rynku zapewnia najbardziej stabilne Vo?
Czy jednocześnie daje najwyższą prędkość?
Są jak wiadomo oryginalne AA, czerwone Alchemika, Zielone niebieskie Zepto, zapożyczone ze Slavii 634 itd.
Która z uszczelek dostępnych na rynku zapewnia najbardziej stabilne Vo?
Czy jednocześnie daje najwyższą prędkość?
Są jak wiadomo oryginalne AA, czerwone Alchemika, Zielone niebieskie Zepto, zapożyczone ze Slavii 634 itd.
- Lord Rzeźnik
Przerobiłem chyba wszystkie. Mam od alchemika, hogana, eresa, była slavia. Teraz hogan założył mi oryginał (może nawet trochę używany - ktoś miał fanaberie zastąpić inną). Nie jest gorzej jak na innych.... Jest stabilnie. Muszę ją potrzymać z rok, wtedy się przekonam co i jak. Hogan chyba wie co mówiSpidi pisze:Słyszałem, że w tych czerwonych warga nie puchnie dlatego są takie stabilne.
Hogan twierdzi natomiast, że oryginalne są super...
zawsze środkiem krzyża :)
warto wypolerować cylinder, fabryczna powierzchnia nie jest dobra, bierzesz pakuły-ścierkę, nawijasz na np. długie wiertło, pasta polerska na to i wiertarką-wkrętarką cierpliwie polerujesz, uszczelka Ci się odwdzięczyMuszę ją potrzymać z rok, wtedy się przekonam co i jak
Głupota rządzonych daje władzę rządzącym !
Cylindra się nie poleruje. Z taką opinią spotkałem się kilkakrotnie, zacytuję Hogana:
na wypolerowanej powierzchni tworzą się suche plamy i ciężko o równomierny film olejowy.
Po za tym, po pierwszym strzale uszczelka dokładnie wszystko zgarnie i wydmucha, potem to już prawie na sucho i z pewnością nie stabilnie.
Cylindry w Air Arms ProSporcie, TX, HW 77/97 Diana 48/54 zawsze są matowe - porysowane, bo tak być powinno
TX200 HC_Burris Timberline
Jeśli już coś trzeba zrobić to raczej honować. Chodzi właśnie o to aby było widać te ,,rysy" na cylindrze. Tak jak pisał Hogan gładka powierzchnia nie zapewni filmu olejowego. Zrobiłem to w mojej BMK, bo powierzchnia była już nieco wyślizgana. Ale jakiś specjalnych efektów nie było. Za to po zdławieniu otworu do 3,2 poprawiła się poduszka powietrza. A zdarzało się że tłok dobijał do cylindra
O jakim Wy filmie olejowym mówicie?
Jak będzie film olejowy to będzie diesel...
A te frakcje pozostałości spalonego oleju właśnie najbardziej niszczą uszczelkę.
Skoro uszczelka i ślizgi są robione do pracy na sucho to tak chyba być powinno, z drugiej strony szkoda, że producenci nie pokrywają ścianek cylindra nikasilem
Jak będzie film olejowy to będzie diesel...
A te frakcje pozostałości spalonego oleju właśnie najbardziej niszczą uszczelkę.
Skoro uszczelka i ślizgi są robione do pracy na sucho to tak chyba być powinno, z drugiej strony szkoda, że producenci nie pokrywają ścianek cylindra nikasilem
pees i burek
Ten film olejowy (może za dużo powiedziane) jest bardzo mały i ma być między bocznymi ścianami cylindra i bokiem uszczelki. Olej ma być w tych porysowanych częściach i nie powinien być zbierany przez wargę uszczelki. Jeśli nie będzie oleju na jej czole to nie będzie disla. czy jak go tam zwał
Spidi jak strzela dobrze ,pierwsza zasada Nie kombinuj Ja miałem kilka uszczelek: orginalna ,Waldemara zielona ,taka szara na która Robert narzekał (miałem ja bardzo krótko) ,a teraz mam wytoczona z tego czerwonego materiału od Alchemika.Ta ostatnia jest oki ,ponieważ daje najmniejsze opory podczas ruchu w cylindrze ,co za tym idzie sprezyna nie jest tak wysilona i ...moze dłużej wytrzyma .Nie trzeba pchać tyle podkładek zeby uzyskać 238 ms.Ale uszczelka skupienia nie robi
hw77 +burris (wiatrowka odrzutowiec)/aa prosport vortek + buris timberline(karabinek klasa...zalezy w czyich rekach:))