Kurde, nie było się czego trzymać przy tym fotelu :P. Żyję. Jest dobrze. po 5,5 godzinach od znieczulenia nic mnie nie boli. Jest stabilnie. Chyba przyjdę jutro chwilę postrzelać i jeśli to się uda to może będę też na zawodach ;)
Dziś sporym zainteresowaniem cieszyły się tarcze do zerowania oraz testów praktycznych, aby poznać parabolę lotu pocisku wystrzelonego ze swojego karabinka. Taka weryfikacja ChairGuna. Link do tarcz w 4 poście od Eliaszahttp://wsststrzelec.pl/viewtopic.php?t=180
Tarcze należy wydrukować w skali 1:1 czyli 100% - żadnego skalowania do strony. Wydrukowana siatka pokrywa się z siatką celownika na danej odległości. Strzelamy nanosząc siatkę lunety na siatkę tarczy. I tak ze 3-5 razy identycznie. Później sprawdzamy tarcze, gdzie przy dobrym skupieniu wyraźnie widać jaki opad ma śrut, czyli dokładną poprawkę. Reszta pól służy do treningu wiec jest co dziurawić na jednym wydruku Polecam wydruk tego w kolorze.
Witam
Jestem nowy w tym temacie, chciałbym dowiedzieć się czy jest możliwość spotkania się w sobotę i wykonania pomiaru mocy wiatrówki? Chciałbym też aby ktoś doradził mi w zakupie nowego sprzętu.