Pozwolę sobie odświeżyć stary temat .
Kto z Szanownych kolegów strzelał z H&N FIELD TARGET TROPHY z AA S400 ? Jest sens wydawać pieniądze czy zostać przy tym co jak na razie jest dobre EXACT 4,51 .Wdzięczny za wszystkie opinie .
H&N Field Target Trophy i AA S400
H&N Field Target Trophy i AA S400
Walther LGM 2 PCP Nikko Stirling
Przemo, jesteś dostatecznie długo w strzelectwie pneumatycznym żeby wiedzieć, że takie pytanie ma...średni sens. Wszystko zależy od lufy i Vo. Mnie nigdy w żadnym sprzęcie nie udało się dobrać H&N natomiast znam wiele przykładów kiedy latał on znacznie lepiej od Exacta. Wszystko jest kwestią doboru: partii, kalibru etc. IMHO, warto się pokusić o eksperyment: i Ty i my będziemy mądrzejsi.Kto z Szanownych kolegów strzelał z H&N FIELD TARGET TROPHY z AA S400
Głupota rządzonych daje władzę rządzącym !
- Lord Rzeźnik
Tu nie tyle chodzi o model karabinka, co o konkretną sztukę lufy. Jedna przyjmie wszystko, inna nie przyjmie twardego śrutu, a trzecia na przykład tylko twardy, albo tylko z jednej matrycy (czego nikomu nie życzę). To są dzikie mikro-zależności. Podejrzewam, że jak przy hartowaniu lufy pracownik pierdnie i zmieni lokalnie skład atmosfery to już wpłynie na to, jaki śrut będzie latać dobrze, a jaki nie :P.
Jeśli lubisz eksperymenty, to raz nie zaszkodzi spróbować czegoś innego. Jeśli będzie latać lepiej to fajnie.
Jeśli lubisz eksperymenty, to raz nie zaszkodzi spróbować czegoś innego. Jeśli będzie latać lepiej to fajnie.
Paweł jestem tylko ciekaw czy ktoś wcześniej to sprawdził jak widzisz ostatnio nie bardzo mnie widać ,ale zaczynam wracać do <<żywych>> faktycznie sprawdzę to ale z czystej ciekawości ,cały czas używam EXACTA 4,51 bo jest dobry długo nie strzelałem więc teraz sito z tarczy i przez moment pomyślalem że może (ulatwię sobie ) za pomocą śrutu
Walther LGM 2 PCP Nikko Stirling
Testowałem H&N FTT dwa razy: pierwszy raz jak kupiłem Daystate i skończył mi się oryginalny śrut Daystate. Było średnio, tj. biorąc pod uwagę ówczesną relację cenową H&N do JSB czyli ok. 30/20 H&N nie latał tak 'cudownie' żebym zdecydował się za niego tyle płacic. Drugie podejście opisywałem ostatnio na forum: kompletna porażka i zakupione dziesięć pudełek pojechało dalej.jestem tylko ciekaw czy ktoś wcześniej to sprawdził
Kiedyś śrut wykonany bardzo precyzyjnie, twardy z trudem wchodzący w port ładowania. Teraz trochę gorzej: niczym nie odstaje in plus od Exacta.
Ale jak powiedział Kuba:
Tu nie tyle chodzi o model karabinka, co o konkretną sztukę lufy
Głupota rządzonych daje władzę rządzącym !