Zawody 2/10 - 26.05.2013

Awatar użytkownika
Grossus
Moderator

Post autor: Grossus »

Szanowni koledzy i koleżanki. W związku z problemami jakie pojawiły się na naszym stałym miejscu spotkań zmuszeni jesteśmy przenieść najbliższe zawody. Być może uda nam się szybko wrócić na fort, ale w ten weekend zorganizowanie zawodów wiąże się ze zbyt dużym ryzykiem ich przerwania. Razem z kol. Tomkiem od wczoraj szukaliśmy terenu zastępczego. Dzisiaj natrafiliśmy na teren, który w naszej opinii nie jest najgorszy. Do idealnego mu brakuje dużo, ale jego zalety są takie, że: jest to kompletne zadupie, samochodem nie można dojechać, w większości są to łąki i widać daleko co się dzieje. Ryzyko, że nagle ktoś się pojawi i nas przegoni jest praktycznie zerowe, a reszta tak samo jak na forcie. Teren otwarty i mogą pojawić się qładowcy, spacerowicze czy też cykliści. Jednak jest to takie zadupie i tyle terenu, że spokojnie ustawimy bezpieczny tor. Nowe, mam nadzieję tymczasowe miejsce znajduje się tutaj: https://maps.google.pl/maps?q=52.448523 ... 1&t=h&z=19
Dojazd normalnymi samochodami możliwy jest tylko tą drogą i tylko do zaznaczonego miejsca:

Obrazek

Można próbować terenówką podjechać inną trasą, ale osobowym STANOWCZO odradzam ze względu na potężne koleiny, wyrwy i dziury. Proszę nie sugerować się zbytnio tymi polnymi wyjechanymi przez quady drogami, bo to są stare zdjęcia.

Ja z Tomkiem będziemy tam chwilę po godz. 8:00. Trzeba przygotować teren (koszenie) i rozstawić tor. Dlatego zwracam się do koleżanek i kolegów z WSST, aby minimum dwie osoby dodatkowo zjawiły się również chwile po 8:00 w celu rozstawienia toru.
Bo ja myślałem, że "Miś" to film fabularny, a to jest dokument.
Awatar użytkownika
WuDe

Post autor: WuDe »

Dojade na ósmą znam teren do Sielawy ma tam wspólnotę :lol:
Grossus pisze:Dojazd normalnymi samochodami możliwy jest tylko tą drogą i tylko do zaznaczonego miejsca:
Czyli na glebie odpada wygląda na to że spacerek mnie czeka :mrgreen:
Uwaga:
WuDe jest dobry na wszystko
LG i LG i Dejski
Awatar użytkownika
mazgier
Moderator

Post autor: mazgier »

"Zaznaczone miejsce" to to z czerwonym kółkiem?
Steyr HP & TX HC
marassobi

Post autor: marassobi »

Ulica Czarnucha hmm według informacji internetowych uchwała o nadaniu nazwy zniknęła a nazwa niby pochodzi od rodzaju gleby... Czy nie powinna się nazywać Czarnoziemska lub Czarnusza?
Będziemy zatem strzelali nieopodal ul. Czarnucha. Jeśli ktoś obierze złą poprawkę i śrut przeleci nad torami... aż strach się bać co się stanie gdy ktoś trafi przez przypadek w (ulicę) Czarnucha.
8-)
Awatar użytkownika
mahonxx
Moderator

Post autor: mahonxx »

Konieczne jest sprostowanie trasy dojazdu. proponuję po skręcie z Sielawy w prawo jechać dalej prosto aż do literki T a potem w lewo bardzo na około ale nawet civic powinien dać radę. Ja tam dzisiaj jechałem camry, ale to dla ludzi o specyficznym podejściu do samochodu :-).
Postrzelał bym z czegoś, np. z 88.
Awatar użytkownika
WuDe

mahonxx pisze:Ja tam dzisiaj jechałem camry, ale to dla ludzi o specyficznym podejściu do samochodu .
Czyli tym nie wjade
http://www.youtube.com/watch?v=iE0I9SKmLOs
Uwaga:
LG i LG i Dejski
Awatar użytkownika
Patrykd

Post autor: Patrykd »

mahonxx pisze:Konieczne jest sprostowanie trasy dojazdu. proponuję po skręcie z Sielawy w prawo jechać dalej prosto aż do literki T a potem w lewo bardzo na około ale nawet civic powinien dać radę. Ja tam dzisiaj jechałem camry, ale to dla ludzi o specyficznym podejściu do samochodu :-).
Mogę prosić o mapkę jak dojechać, bo nie chciałbym się spóźnić błądząc godzinę po bezdrożach.
Awatar użytkownika
Grossus
Moderator

Tak jak zaznaczyłem na czerwono mniej więcej. Jak ktoś czuje się mocny i ma mocny samochód, to przed wałem z torami nie skręca w prawo tylko w lewo i jedzie do pierwszego tunelu i skręca w prawo. Jednak to jest trasa nie zaleca.
Awatar użytkownika
Grossus
Moderator

mazgier pisze:"Zaznaczone miejsce" to to z czerwonym kółkiem?
Mniej więcej. Trzeba się kierować na przejazd pod wałem kolejowym. Kółkiem zaznaczyłem miejsce gdzie planujemy parkowanie samochodów.

marassobi pisze:Ulica Czarnucha hmm według informacji internetowych uchwała o nadaniu nazwy zniknęła a nazwa niby pochodzi od rodzaju gleby... Czy nie powinna się nazywać Czarnoziemska lub Czarnusza?
Będziemy zatem strzelali nieopodal ul. Czarnucha. Jeśli ktoś obierze złą poprawkę i śrut przeleci nad torami... aż strach się bać co się stanie gdy ktoś trafi przez przypadek w (ulicę) Czarnucha.
Jak sama nazwa wskazuje, że jak wjedziesz na tą ulicę, to już nie wyjedziesz, a już na pewno nie wydostaniesz się stamtąd samochodem. Dlatego zalecam dojazd inną trasą, bo tubylcy mogą się poczuć zagrożeni, bo biali na safari przyjechali.

Ps. Teren na prawdę jest zadupiem, bo jedną sarnę w biały dzień podeszliśmy bardzo blisko.
Awatar użytkownika
mariusz.w

Post autor: mariusz.w »

WSST
1. Grossus
2. hugo
3. mahonxx
4. maximus
5. ArturD
6. WuDe
7. Patrykd
8. mazgier
9. Robert

vs

LGST:
1. Marassobi
2. Duber
3. Iperyt
4. Mariusz.w
5. Włamywacz
6. Spidi100
Bardzo Dziki Zachód
Puchar Konfederacji Zachodniej 2015
Awatar użytkownika
mahonxx
Moderator

Post autor: mahonxx »

Oczywiście liczymy sumę punktów wszystkich zawodników ;-) ? Czy któryś z gości strzela ze sprężyny?
Postrzelał bym z czegoś, np. z 88.
marassobi

Post autor: marassobi »

Chyba nikt nie zabierze sprężyny. A co i kogo liczymy hmm. Nie wiadomo czy Wlamywacz nie bedzie ft strzelał. Zobaczymy jak wyjdzie. Nie zapomnijcie podać kogo od Was liczyć bedziemy do "reprezentacji" :-P
Awatar użytkownika
Iperyt68

Post autor: Iperyt68 »

mahonxx pisze:Oczywiście liczymy sumę punktów wszystkich zawodników ;-) ? Czy któryś z gości strzela ze sprężyny?
Oczywiście, pod warunkiem zachowania zasady, że liczba punktów strzelonych na wyjeździe liczy się podwójnie :mrgreen:
vivere militare est
Awatar użytkownika
WuDe

Iperyt68 pisze:
mahonxx pisze:Oczywiście liczymy sumę punktów wszystkich zawodników ;-) ? Czy któryś z gości strzela ze sprężyny?
Oczywiście, pod warunkiem zachowania zasady, że liczba punktów strzelonych na wyjeździe liczy się podwójnie :mrgreen:
że niby takie fory macie mieć :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen:
Uwaga:
LG i LG i Dejski
Awatar użytkownika
Grossus
Moderator

No bo na wyjeździe widzi się podwójnie po % i goście mają dwa razy trudniej niż gospodarze. :lol:

A tak na serio, to % po strzelaniu dopiero ;-)
ODPOWIEDZ