Iż 38
Odpuściłem sobie dociążenie kolby, wygłuszyłem tylko gąbką gdzie się dało - może gdzieś, kiedyś wpadnie drewniana... Za to zafundowałem Iżykowi nowe bebeszki:
-dostał (prawie pod choinkę) nową teleskopową prowadnicę mojego projektu + dwie opcje kapelusza ertalonowy i metalowy
-nową (starą) sprężynę, która była jako zapasowa od nowości karabinka. Oczywiście wyszlifowałem a potem wypolerowałem końce
-na tłoku wykonany został rowek i założony pierścień ślizgowy
-a na tłoku zamocowałem za pomocą stożka z ertalonu uszczelkę od S634. pod uszczelką podkładka prowadząca z ertalonu
-dostał jeszcze dwie podkładki z brązu fosfor. na końce sprężyny ale niestety zostały usunięte bo nie mogłem zapiąć tłoka
Zainwestowałem w filc na trzpieniu, pastę i wypolerowałem cylinder, do tego wcześniej wypolerowane elementy spustu i zaczep tłoka. Pozostało wymienić sprężynki w spuście. Na 30m z otwartych zdarza się trafić (z otwartych) w puszkę po śrucie - jest radocha :D :!
iż38.jpg
tłok + prowadnica teleskopowa
ps. nie mogę wstawić fotki
-dostał (prawie pod choinkę) nową teleskopową prowadnicę mojego projektu + dwie opcje kapelusza ertalonowy i metalowy
-nową (starą) sprężynę, która była jako zapasowa od nowości karabinka. Oczywiście wyszlifowałem a potem wypolerowałem końce
-na tłoku wykonany został rowek i założony pierścień ślizgowy
-a na tłoku zamocowałem za pomocą stożka z ertalonu uszczelkę od S634. pod uszczelką podkładka prowadząca z ertalonu
-dostał jeszcze dwie podkładki z brązu fosfor. na końce sprężyny ale niestety zostały usunięte bo nie mogłem zapiąć tłoka
Zainwestowałem w filc na trzpieniu, pastę i wypolerowałem cylinder, do tego wcześniej wypolerowane elementy spustu i zaczep tłoka. Pozostało wymienić sprężynki w spuście. Na 30m z otwartych zdarza się trafić (z otwartych) w puszkę po śrucie - jest radocha :D :!
iż38.jpg
tłok + prowadnica teleskopowa
ps. nie mogę wstawić fotki
Nie wiem jak w iżu ale w AA i Weirachu cylinder jest honowany ,jak w silniku spalinowym .Czyli poprostu nadaje mu sie w obróbce idealnie cylindryczy kształt. A wiesz jak wpakuje sie szmate na wiertarce z pasta polerska?:) może być różnie
hw77 +burris (wiatrowka odrzutowiec)/aa prosport vortek + buris timberline(karabinek klasa...zalezy w czyich rekach:))
Tiaaa... może być, bo teraz na 50 m wyraźnie sieje. Chyba wyślę go do Iżewska może coś poradzą... honują go jeszcze raz!Tomx pisze:Nie wiem jak w iżu ale w AA i Weirachu cylinder jest honowany ,jak w silniku spalinowym .Czyli poprostu nadaje mu sie w obróbce idealnie cylindryczy kształt. A wiesz jak wpakuje sie szmate na wiertarce z pasta polerska?:) może być różnie
....zaraz złosliwosci .... ale park maszyn masz konkretny .Wstaw foty prowadnicy teleskopowej albo link bo brzmi to ciekawie.Tiaaa... może być, bo teraz na 50 m wyraźnie sieje. Chyba wyślę go do Iżewska może coś poradzą... honują go jeszcze raz!
hw77 +burris (wiatrowka odrzutowiec)/aa prosport vortek + buris timberline(karabinek klasa...zalezy w czyich rekach:))
Apeluje!
Przypominam, rozmawiamy o Iżu38... którego wartość nie przekracza ceny przyzwoitej lunety (to moje subiektywne zdanie - mam DOCa) eksperymentuje na nim, bo to tani i godny uwagi karabinek do zabawy na kilkanaście metrów... więc bawię się dobrze
ps. chętnie wrzucę fotki tylko poproszę o instruktarz
Przypominam, rozmawiamy o Iżu38... którego wartość nie przekracza ceny przyzwoitej lunety (to moje subiektywne zdanie - mam DOCa) eksperymentuje na nim, bo to tani i godny uwagi karabinek do zabawy na kilkanaście metrów... więc bawię się dobrze
ps. chętnie wrzucę fotki tylko poproszę o instruktarz
Tak jak piszesz, niektóre rzeczy niepoliczalne... a Iżyk z pewnością się do nich zalicza. Tylko trzeba zachować poczucie zdrowego rozsądku
Fotka mojej prowadnicy http://nasze-wiatrowki.pl/viewtopic.php ... c&start=45
Fotka mojej prowadnicy http://nasze-wiatrowki.pl/viewtopic.php ... c&start=45