Akurat wosk stanowi jeden ze składników smaru. Oryginalnie dodawano do wosku łoju wołowego albo np. oleju z kaszalota. O pierwszy dziś u nas trudno, drugi... . Na amerykańskim forum "remikowym" znalazłem też przepis z łojem baranim (ponoć najlepszy z najlepszych). W praktyce i tak większość topi wosk z Plantą i jest githydro pisze:Dziś oglądałem Cejrowskiego w fabryce broni. Czy ten smalec można zastąpić np. woskiem?
Sharps .54
Ostatnio zmieniony 2015-12-01, 06:45 przez mazgier, łącznie zmieniany 1 raz.
Steyr HP & TX HC
Jak nie jest jak był dodawany do każdej zupki błyskawicznej Amino czy Winiary. Zawsze w składzie był łój. Nagle nie przestał nadawać się do jedzenia.. Hmm... Ta UE nas kiedyś wykończy. Za kilka lat jak nie będziesz miał raka (od tego co sprzedają w sklepach i spalin z dizla) to też będą patrzeć na Ciebie jak na dewianta