Najbliższy weekend

Czyli kto, kiedy, gdzie i z kim
Awatar użytkownika
mazgier
Moderator

Post autor: mazgier »

Krzysztof W. pisze:Marku, na moim Dejsie siewnik rzędu 2 cm na 25m. Jeżeli chodzi o V0 rozrzut także powyżej normy dla mojego karabinka: od 228 do 232 m. Czuję też różnicę pomiędzy kolejnymi śrucinami, jak wypcham toto do lufy- albo wchodzi jak Exact, albo z wyraźnym oporem.
Zakładam, że wyczyściłeś lufę przed zmianą śrutu? Może się jeszcze nie "przyzwyczaiła" do nowego?
Steyr HP & TX HC
Awatar użytkownika
pawelw

Post autor: pawelw »

Zakładam, że wyczyściłeś lufę przed zmianą śrutu? Może się jeszcze nie "przyzwyczaiła" do nowego?
Marcin, to nie to. Po prostu nasze lufy go nie polubiły. Cóż zdarza się.... pójdzie do K/S. Mnie się udało wystrzelać dobre skupienie na 35 m (poniżej 1 x 1 cm) ale w Krzyśka już nie. Sądzę, że to 'wina' Vo: różnica między naszymi karabinkami to 10 m/sek
Głupota rządzonych daje władzę rządzącym !
Awatar użytkownika
Lord Rzeźnik

Post autor: Lord Rzeźnik »

Jak wchodzą z różnym oporem to od razu wiadomo, że będzie lipa :roll:. Gamo robi takie śruty, że czasami wypadają przy zamykaniu, a czasami nie da się ich włożyć i mówię tu o łebku, a nie tylko o fartuchu. To dało mi różnicę 20m/s także ten...No. W JSB tego problemu nie ma.
wola75

Post autor: wola75 »

Twardość stopu ołowiu niestety ma znaczenie. Każdy producent coś tam miesza. No i nie zawsze jest to dobre.
Za dużo zabawek, za mało miejsca ale radocha jest :)
Awatar użytkownika
pawelw

Śrut sprzedany, poszukiwania trwają ;)
Awatar użytkownika
hydro
Kontakt:

Post autor: hydro »

Rozumiem, że Chwaliszewo zostało już przetrzepane i zostało czekać na nową dostawę ;-)
Awatar użytkownika
pawelw

Spokojnie, Chwaliszewa nie odwiedziłem. Od lat kupuję śrut od Kolegów Czechów, którzy dobierają go w Bohuminie.
Awatar użytkownika
Przemo

Post autor: Przemo »

pawelw pisze:Śrut sprzedany, poszukiwania trwają ;)
Wiem, że go znasz, ale zrób jeszcze może podejście do RWS Superfield. U mnie nie latał za dobrze, za to w lufie steyr`a kilka na 50m wlazło w jedne otwór.

Jakiś czas temu przepuszczałem przez lufę BSA wszystko co dostępne i może się nadawać do HFT . Exact latał bardzo słabo, najlepiej Crosman z kartonika. Jako tako baracuda i ftt. Trochę czarów z lufą i sytuacja się zmieniła, exact lata najlepiej i skupienie robi lepsze na 41m niż Walther. Twój karabinek już trochę ołowiu wypluł, być może przydało by mu się gruntowne czyszczenie lufy. Wiem, że opinie są różne, ale w Czechach przed testami zdaje się, że też wycior idzie w ruch.
WSST
wola75

Post autor: wola75 »

RWS produkuje śrut bardzo twardy ale o małym razrzucie wagowym.
Za dużo zabawek, za mało miejsca ale radocha jest :)
Awatar użytkownika
pawelw

RWS Superfield
Mam kilka napoczętych paczek RWS'a ale żaden nie chciał powtarzalnie latać z mojej lufy :-(
Twój karabinek już trochę ołowiu wypluł, być może przydało by mu się gruntowne czyszczenie lufy
Czyszczę ją regularnie 2-3 razy w sezonie. Co dziwne - nie zauważyłem wpływu czyszczenia ani na POI ani na skupienie. Owszem, kiedy olejowałem śrut taki efekt był widoczny.
Awatar użytkownika
Maciej.Sz
Moderator działu

Post autor: Maciej.Sz »

Czy ktoś z członków WSST wybiera się w niedzielę do fortu? Pytam, bo po poprzednim weekendzie i po problemach o których pisała Marylka niezrzeszeni mogą mieć trudności z wejściem.
Marylka i Heniu

Post autor: Marylka i Heniu »

Jak nie będzie padać to zamierzamy być jutro.
Awatar użytkownika
mazgier
Moderator

Post autor: mazgier »

Ja w niedzielę się wybieram.
Steyr HP & TX HC
Awatar użytkownika
Lord Rzeźnik

Post autor: Lord Rzeźnik »

Przerwa techniczna. Zaczynam mieć objawy zespołu odstawiennego (od niestrzelania oczywiście).
Awatar użytkownika
Maciej.Sz
Moderator działu

Post autor: Maciej.Sz »

O której będziesz w niedzielę Marcin?
ODPOWIEDZ