Zakładam, że wyczyściłeś lufę przed zmianą śrutu? Może się jeszcze nie "przyzwyczaiła" do nowego?Krzysztof W. pisze:Marku, na moim Dejsie siewnik rzędu 2 cm na 25m. Jeżeli chodzi o V0 rozrzut także powyżej normy dla mojego karabinka: od 228 do 232 m. Czuję też różnicę pomiędzy kolejnymi śrucinami, jak wypcham toto do lufy- albo wchodzi jak Exact, albo z wyraźnym oporem.
Najbliższy weekend
Steyr HP & TX HC
Marcin, to nie to. Po prostu nasze lufy go nie polubiły. Cóż zdarza się.... pójdzie do K/S. Mnie się udało wystrzelać dobre skupienie na 35 m (poniżej 1 x 1 cm) ale w Krzyśka już nie. Sądzę, że to 'wina' Vo: różnica między naszymi karabinkami to 10 m/sekZakładam, że wyczyściłeś lufę przed zmianą śrutu? Może się jeszcze nie "przyzwyczaiła" do nowego?
Głupota rządzonych daje władzę rządzącym !
- Lord Rzeźnik
Wiem, że go znasz, ale zrób jeszcze może podejście do RWS Superfield. U mnie nie latał za dobrze, za to w lufie steyr`a kilka na 50m wlazło w jedne otwór.pawelw pisze:Śrut sprzedany, poszukiwania trwają ;)
Jakiś czas temu przepuszczałem przez lufę BSA wszystko co dostępne i może się nadawać do HFT . Exact latał bardzo słabo, najlepiej Crosman z kartonika. Jako tako baracuda i ftt. Trochę czarów z lufą i sytuacja się zmieniła, exact lata najlepiej i skupienie robi lepsze na 41m niż Walther. Twój karabinek już trochę ołowiu wypluł, być może przydało by mu się gruntowne czyszczenie lufy. Wiem, że opinie są różne, ale w Czechach przed testami zdaje się, że też wycior idzie w ruch.
WSST
Mam kilka napoczętych paczek RWS'a ale żaden nie chciał powtarzalnie latać z mojej lufyRWS Superfield
Czyszczę ją regularnie 2-3 razy w sezonie. Co dziwne - nie zauważyłem wpływu czyszczenia ani na POI ani na skupienie. Owszem, kiedy olejowałem śrut taki efekt był widoczny.Twój karabinek już trochę ołowiu wypluł, być może przydało by mu się gruntowne czyszczenie lufy
Głupota rządzonych daje władzę rządzącym !
-
- Lord Rzeźnik