Gdzie kupujecie śrut?
Gdzie kupujecie śrut?
Kupiłem dla zabawy Predatora z metalowym czubem. Połapałem się, że nie będzie za halo do HW30 i poprosiłem o wymianę na wersję Poly ale jakoś nie dało rady. W każdym razie po otwarciu pudełka była niespodzianka - widoczna na zdjęciach.
Tyle odpadło z pudełeczka 200 szt...
Tyle odpadło z pudełeczka 200 szt...
- Lord Rzeźnik
Kiedyś wyczytałem mniej więcej takie słowa (chyba na beżowym): "bardzo ważną rzeczą jest dobór odpowiedniego śrutu do swojej wiatrówki, co sprowadza się do wybrania jednej z czterech wersji Exacta i trzymanie się tego twardo". Doświadczony nie jestem, ale te słowa brzmią tak oczywiście, że aż ciężko uwierzyć, że może być inaczej. Potwierdzenie ich znalazłem zerkając na pudełka innych.
Nie kombinuje, tylko jak napisałem dla zabawy. Choć śrut nie nadaje się do HW30, to puszki z wodą podskakują do góry
Wracając do JSB, to mam taką zagwozdkę
Od lewej:
EXACT 4,51 i 4,52 - im szerszy tym bardziej rozpirzony. 4,51 jest w czarnym i pobliżu.
Środek
EXACT Express 4,51 0 dycha i zerwane 5tki,
Reszta to EXACT 4,50
No i z prawej EXACT RS 4.50. Przestrzeliny poza tarczą, to nie wiem co to jest - arkusze się skończyły, więc był recykling
Strzelam oczywiście z otwartych, bo lupki jeszcze nie ma. Ale już nie wiem, czy dopasowuje się śrut do wiatrówki, czy wiatrówkę do śrutu
Z tego wynika, że kruszyna lubi 4,51 i 4,50.
Wracając do JSB, to mam taką zagwozdkę
Od lewej:
EXACT 4,51 i 4,52 - im szerszy tym bardziej rozpirzony. 4,51 jest w czarnym i pobliżu.
Środek
EXACT Express 4,51 0 dycha i zerwane 5tki,
Reszta to EXACT 4,50
No i z prawej EXACT RS 4.50. Przestrzeliny poza tarczą, to nie wiem co to jest - arkusze się skończyły, więc był recykling
Strzelam oczywiście z otwartych, bo lupki jeszcze nie ma. Ale już nie wiem, czy dopasowuje się śrut do wiatrówki, czy wiatrówkę do śrutu
Z tego wynika, że kruszyna lubi 4,51 i 4,50.
- Lord Rzeźnik
Pamiętaj, że w 'sprężynie' bardzo ważny jest spust, a konkretnie jego ustawienie pod konkretny cykl strzału. Nasz Mistrz Krzysiek Siuda zrobił mi wczoraj w Jachrance wykład jak oswajał swojego Walthera LGU. Twierdzi, że do dzisiaj nie może ustawić spustu tak jak w ProSporcie i dlatego czasem strzela dziwne 'jedynki'
Głupota rządzonych daje władzę rządzącym !