Najbliższy weekend

Czyli kto, kiedy, gdzie i z kim
maximus

Post autor: maximus »

Niestety odpadam, sprzęt na małych modyfikacjach przed zawodami.
Awatar użytkownika
WuDe

Post autor: WuDe »

Nie podawaj sie BSA starczy dla dwóch albo dam ci crosmana 2240 i bedziesz walił :mrgreen:
Uwaga:
WuDe jest dobry na wszystko
LG i LG i Dejski
maximus

Dzięki Tomek, ale dziś sobie odpuszczam.
Awatar użytkownika
mazgier
Moderator

Post autor: mazgier »

Masz czego żałować :-P :P Było dziś strzelanie na 100m :mrgreen: (swoją drogą trzeba to będzie powtórzyć...).
Steyr HP & TX HC
Awatar użytkownika
hugo

Post autor: hugo »

odnośnie strzelania na 100m:
przeliczyłem to w Streloku i wyszło mi że z tym montażem co mam (średnim, bez mikroskosu) + mDOT, nie mam żadnych szans trafić (chyba że przypadkiem) bo:
- poprawka siatką przy zerze na 15 i 25m, jest 10 Dot (luneta ma tylko 5 dot)
- a jeżeli chciałbym przeklikać wieżyczką, to trzeba podnieść 33 MOA ! (to jest poza zakresem DOTa)

proponuję więc następnym razem dystans snajperski skrócić do 75m ale celem byłaby tylko mała puszka, wtedy wszyscy mieliby szanse.
Walther Hunter + Burris Timberline, Colt Army 1860, Hawken .45, Tryon Creedmoor .45
Awatar użytkownika
mazgier
Moderator

(Plewny) Leapers rządzi :mrgreen: A swoją drogą - czy to, że ja musiałem odkładać tylko 8 może mieć związek z tym, że strzelałem "zwykłym" Exactem a nie Expressem? Sorry za głupie pytanie ale ciągle mocno zielony jestem.
Steyr HP & TX HC
Awatar użytkownika
hugo

Post autor: hugo »

to co podałem to jest dla exacta (0,55g) i prędkości 240. Ale ważny parametr to jest jeszcze dystans między osią lunety i osią lufy (ja mam 3,87cm). Wtedy program podaje 9,8 dot (miliradian)
Gdy wstawiłem prędkość 250 to poprawka zmniejszyła się do 9 dot.
wygląda że masz wyższą energię niż 16J. Powiększenie miałeś ustawione na TrueDot ?
Walther Hunter + Burris Timberline, Colt Army 1860, Hawken .45, Tryon Creedmoor .45
Awatar użytkownika
mazgier
Moderator

Hmm... jak ostatnio (2 tyg. temu) mierzyłem na chrono to było poniżej 16J. A od tego czasu doszedł jeszcze tłumik. Co do powiększenia to instrukcja z pudełka od mojego Leapersa wspomina o x10. Niestety w mojej max to x9. No i mam większy dystans między osiami.
Steyr HP & TX HC
maximus

No i tu zasadnicze znaczenie ma powiększenie. Ty na 9x mogłeś mieć 8 dotów a kto inny na 10x mógł mieć 10. Dot niestety ma mały zakres regulacji. Trzeba ratować się mikro skosem z poksyliny jak się chce pykać na setkę środkiem krzyża. Trochę żałuję że mnie nie było ale musiałem dać karabinek Darkowi aby wprowadził drobne korekty według moich sugestii które myślę że zmienią diablika na korzyść dość znacznie.
Awatar użytkownika
Grossus
Moderator

Post autor: Grossus »

Piękna pogoda była na strzelanie, a ja już druga niedzielę bez karabinka... :-( Za tydzień jestem, choćby nie wiem co!
Bo ja myślałem, że "Miś" to film fabularny, a to jest dokument.
Awatar użytkownika
WuDe

Post autor: WuDe »

Było mega pozytywnie i zarabiście pogoda miodas najwieksza atrakcja puszka na 100 m i przez chwile crosman 2240 chociaz młodziez dłużej grzała z 5,5mm
Uwaga:
WuDe jest dobry na wszystko
LG i LG i Dejski
Szabatt

Post autor: Szabatt »

Sorry panowie za zdjęcia imageshack padl a przez weekend nie miałem możliwości technicznej co kol wiek wrzucić

ObrazekObrazek
ObrazekObrazek
ObrazekObrazek
ObrazekObrazek
ObrazekObrazek
ObrazekObrazek
Obrazek
Awatar użytkownika
mahonxx
Moderator

to napid..my z karabinków?

Post autor: mahonxx »

Jak w temacie?
Niedziela ma być super fajna a ja muszę poćwiczyć i zaciągnąć paru rad od bardziej doświadczonych, więc będę koło 9. Kończy mi się śrut więc pora dokonać wyboru, a jak wiadomo vmax2 obiecał kilka pudełek do testów, a takiej okazji nie przepuszczę.
Biorę stolik turystyczny do testów na skupienie i obie wiatrówki. Ma ktoś worek z piaskiem, albo coś stabilnego? Ja mam poduszki, ale to trochę sprężynuję :-/
Postrzelał bym z czegoś, np. z 88.
Awatar użytkownika
mazgier
Moderator

Ja mam moją podpórkę Vanguarda - IMO spisuje się tak jak powinna więc będzie do Twojej (i każdego chętnego) dyspozycji. Jak dobrze pójdzie to przed końcem tygodnia powinien dojść też i statyw, więc będzie można strzelać z "full leniwca", bez wstawania z krzesełka ;-)
Steyr HP & TX HC
Awatar użytkownika
arturd

Post autor: arturd »

Ja też wystrugałem parę rzeczy pomocnych w zerowaniu lunety.
Będzie okazja je przetestować i posłuchać słów krytyki .
Temat jest rozwojowy i na pewno da się coś ulepszyć
ODPOWIEDZ