Mistrzostwa Wielkopolski FT/HFT 2015 - Podstolice 18-19.07
Co do okularów, to wyglądają tak jak opisałeś, więc przy najbliższej okazji mają u Ciebie drugie życiePrzemo pisze:Impreza bardzo fajna, dziękuję.
Okulary mogą być moje - jeśli są od środka z piankową szarą ramką to pewnie te.
Właśnie przeglądam wyniki i znalazłem u siebie błąd. Pamiętam, że nietoperka nie ustrzeliłem a mam 2pkt. Jeśli jedna wcześniej to była to po lewej na drewnianej burcie to ją położyłem a mam 1 i wtedy się zgadza - zamiast 2,1 mam 1,2 :) Proszę o sprawdzenie karty.
Ostatnio zmieniony 2015-07-21, 03:38 przez ArturR, łącznie zmieniany 1 raz.
Grossus, nadaj jest coś nie tak, Włamywacz i Jester nie wygrali u Was a mają 100%Grossus pisze:Jeszcze jedna poprawka w tabeli PKZ:
https://www.dropbox.com/s/baqsdphaj8osg ... 3.xls?dl=0
inna sprawa, że w FT było więcej niż 2 zawodników, gdzieś kilka kart przeoczyliście.
Bardzo Dziki Zachód
Puchar Konfederacji Zachodniej 2015
Ja robiłem tabelę, więc odpowiem, rzeczywiście FT strzelało więcej zawodników ale Willi, Marcel, Czaputek nie strzelają w PKZ, ich obecność była związana z Mistrzostwami Wlkp. i nie wydaje mi się by pojawili się na następnych zawodach w Mikstacie. W tym układzie, moim zdaniem, zawody w konwencji PKZ wygrali Włam i Jester. Może dobrze się stało, że poruszyłeś ten temat oficjalnie bo nieoficjalnie nie jesteś pierwszy a jak widać jest pole do dyskusji.
TX200 HC_Burris Timberline
Tak czysto teoretycznie: w trakcie zawodow w sierpniu trzeba zglaszac by wyniki nie liczyly sie do pefty ale tylko do ligi?
Szkoda, ze wszystkie wyniki nie sa ujete w PKZ bo czyz nie zalezy nam na propagowaniu strzelectwa i wiekszej liczbie strzelaczy? Rowniez w niewielkiej grupie FT na naszym terenie. Mysle ze liczba startujacych i... odpowiedniej klasy zawodnicy przyciagna bardziej innych strzelcow niz klasyfikacja Waszej czesci PKZ-u skladajaca sie z 2 startujacych.
Prosze nie traktowac tego jako atak ze strony mojej osoby na wspolbioracych udzial regularnie w rozgrywkach PKZ (Jester i Wlam). Na potwierdzenie tegoswoja mam tylko decyzje o nieuczestnictwie w Waszych zawodach na dlugo zanim pojawila sie oficjalna informacja z formularzami do zapisow. O czym zreszta informowalem.
Z wielka ochota bym przyjechal i postrzelal z szersza grupa FT.
Szkoda, ze wszystkie wyniki nie sa ujete w PKZ bo czyz nie zalezy nam na propagowaniu strzelectwa i wiekszej liczbie strzelaczy? Rowniez w niewielkiej grupie FT na naszym terenie. Mysle ze liczba startujacych i... odpowiedniej klasy zawodnicy przyciagna bardziej innych strzelcow niz klasyfikacja Waszej czesci PKZ-u skladajaca sie z 2 startujacych.
Prosze nie traktowac tego jako atak ze strony mojej osoby na wspolbioracych udzial regularnie w rozgrywkach PKZ (Jester i Wlam). Na potwierdzenie tegoswoja mam tylko decyzje o nieuczestnictwie w Waszych zawodach na dlugo zanim pojawila sie oficjalna informacja z formularzami do zapisow. O czym zreszta informowalem.
Z wielka ochota bym przyjechal i postrzelal z szersza grupa FT.
Sorry, ale dopiero dotarłem do tej tabeli .esmar pisze:Ja robiłem tabelę, więc odpowiem, rzeczywiście FT strzelało więcej zawodników ale Willi, Marcel, Czaputek nie strzelają w PKZ, ich obecność była związana z Mistrzostwami Wlkp. i nie wydaje mi się by pojawili się na następnych zawodach w Mikstacie. W tym układzie, moim zdaniem, zawody w konwencji PKZ wygrali Włam i Jester. Może dobrze się stało, że poruszyłeś ten temat oficjalnie bo nieoficjalnie nie jesteś pierwszy a jak widać jest pole do dyskusji.
Skoro dyskusja nabrała charakteru publicznego pozwolę sobie napisać tutaj. Moim zdaniem nikt nie rozdzielał Mistrzostw Wielkopolski od PKZ-tu. Uważam, że wyniki powinny zostać wpisane do tabeli w całości ze wszystkimi uczestniczącymi zawodnikami. Dlatego jesli mogę Cię Marku prosić o tę korektę to będę ogromnie wdzięczny.
Steyr LG 110 FT + Sightron SIII FT
Denerwować się to znaczy mścić się na własnym zdrowiu za głupotę innych - E.H.
Denerwować się to znaczy mścić się na własnym zdrowiu za głupotę innych - E.H.
1. OK idąc tym tokiem to Jester i Włamywacz wygrali PKZ, ale zdobyli 91,2% a nie 100%
2. Szkoda ukrywać udziału takich zawodników jak Marcel, Jarek i Leszek.
Ich obecność podnosi rankę rozgrywek w tym przypadku FT i może jeśli im się spodoba taka forma rywalizacji to przyjadą też do Mikstatu (a może nie).
Ale z całą pewnością kolejne osoby usłyszą i zobaczą, że można było się z nimi zmierzyć i z najlepszym karabinem w Polsce wygrać i może dzięki temu kolejne osoby pojawią się na naszym wspólnym pucharze.
Trzeba pamiętać, że głównym celem jest integracja i popularyzacja strzelectwa w naszym rejonie.
Faktycznie jesteście największą grupą i zawody miały już taką rangę, ze oni specjalnie na nie przyjechali bez względu na to czy były one w PKZ czy nie byłyby, ale jeśli byli na zawodach należących do PKZ to powinno to być odnotowane w rankingu.
Z procentami jest tak, że można ich mało zdobyć przez udział czołowych strzelców ale to jest sport i nie ma co naginać statystyki.
2. Szkoda ukrywać udziału takich zawodników jak Marcel, Jarek i Leszek.
Ich obecność podnosi rankę rozgrywek w tym przypadku FT i może jeśli im się spodoba taka forma rywalizacji to przyjadą też do Mikstatu (a może nie).
Ale z całą pewnością kolejne osoby usłyszą i zobaczą, że można było się z nimi zmierzyć i z najlepszym karabinem w Polsce wygrać i może dzięki temu kolejne osoby pojawią się na naszym wspólnym pucharze.
Trzeba pamiętać, że głównym celem jest integracja i popularyzacja strzelectwa w naszym rejonie.
Faktycznie jesteście największą grupą i zawody miały już taką rangę, ze oni specjalnie na nie przyjechali bez względu na to czy były one w PKZ czy nie byłyby, ale jeśli byli na zawodach należących do PKZ to powinno to być odnotowane w rankingu.
Z procentami jest tak, że można ich mało zdobyć przez udział czołowych strzelców ale to jest sport i nie ma co naginać statystyki.
Bardzo Dziki Zachód
Panowie, dla porządku powiem jak to jest na PFTA: W wynikach końcowych ujeci są wszyscy startujący. Natomiast do klasyfikacji Pucharu PFTA liczą się tylko Członkowie z opłacona na dany sezon składką. Wtedy - bez względu na zajęte miejsce - najlepszy z PFTA ma 100%.OK idąc tym tokiem to Jester i Włamywacz wygrali PKZ, ale zdobyli 91,2% a nie 100%
W tym przypadku nie mamy do czynienia z wewnętrzną rywalizacją tylko dla Członków Konfederacji. Puchar wszak jest otwarty. Uważam, że do klasyfikacji Marcel powinien mieć wpisane 100% a Tomek swój wynik :)
Głupota rządzonych daje władzę rządzącym !
Jasne nikt tego prawa nie nyguje, tylko idąc tym tokiem rozumowania np. Magda i Bogusz jaki i parę innych osób, które były tylko u Was też powinny zniknąć z rankingu. A tak nie jest.esmar pisze:Tabela PKZ z wszystkimi uczestnikami Mistrzostw u Macieja ale pozostaję przy swojej opinii na ten temat.
I tylko dlatego tego nie rozumiałem.
Bardzo Dziki Zachód
Tabela z wynikami. Mam nadzieję, ze po raz ostatni.
https://www.dropbox.com/s/a5exs6adriuws ... 9.xls?dl=0
https://www.dropbox.com/s/a5exs6adriuws ... 9.xls?dl=0
Bo ja myślałem, że "Miś" to film fabularny, a to jest dokument.